Mikor es hova mozdultatok ki eloszor a babatokkal?
A gyerekünk nyugis, jó alvó, jó evő, alkalmazkodó típus. Mi meg elmenősek vagyunk. Én azt gondolom, nem a ti életeteket kell élnie, hanem egy közös, mindenkinek megfelelő életet. Ami azt jelenti, hogy nektek, szülőknek is legyen megfelelő az az élet!!! De neki is legyen az. Ezt meg kell tapasztalni, mi a sok a babának és mi nem az.
1,5 hetes volt, mikor először mentünk sétálni. Azért ilyenkor csak, mert nekem fájt a császáros sebem és csak rövid távokat mentem azelőtt. Tavasz volt és meleg.
Nálunk a férjem itthonról dolgozik, csak néha jár be. Azóta is folyton helyekre járunk, a gyerek sokat alszik, sokat nevet, nézelődik. Az a szerencse, hogy a belvárosban élünk, így tömegközlekedni gyakorlatilag egyáltalán nem szoktunk.
Szerintem imádja. Most 3,5 hónapos. Voltunk már vendégeskedni, Margitszigeten, Római-parton, múzeumban, vidéken, konferencián, naponta 7 km-t sétálunk vele. Nem volt még beteg, jól megvan. Nem hasfájós, tápszeres, az etetéseit, pelenkázását bárhol meg lehet oldani (külön viszem a port meg a vizet).
Most nemrég volt az első ottalvós programja (belföldön) és 4 hónapos lesz, mikor lesz 3 nap Balcsi, aztán egy hét Horvátország egy hónappal később. Úgy alakult, hogy a férjemet Angliába küldi egy hétre a cége ősszel, mi is megyünk, így repcsizni is fog.
Ahogy z utolsó ìrja,legyen jó mindenkinek. És amúgy is csak az első gyerekre figyelsz ennyire :-)
A màsodikkal màr ha tetszik ha nem menni kell a nagy miatt ;-)
Az elsővel 1,5 hetesen kezdtünk sétàlgatni(téli baba hidegvolt),a màsodikkal 5 naposan vittük a tesót a suliba. A harmadikkal ugyanìgy a kicsit meg a nagyot is kellett vinni.
De itt màr sokat segìt a rutin.
Elsővel ha sìrós,hasfàjós nehéz elindulni. Próbàlkozni kell aztàn megjön az önbizalom :-)
Az első 6 hetet kell úgy tudom úgymond bezÁrva tölteni. Aztán ablaknyitás és utánA ki.
De persze ez nem torvény!
Szokatás kérdése!
Én úgy szokattam őket hogy menőkések vagyunk!
Persze nem minden nap de szokják!
Az autót szinte minden baba gyerek szereti
Azért alszanak mert a motor búgása és lötyögése olyan mint a pocqkba!
De nyugodtan menjetek csak mindennel számolj!
Kajcsi tejcsi tea pelus ruha stb.
Persze a legjobb eleinte otthon a babának de ha nem lesz hasfajos miert zarkoznatok be?
3-4 hetesen mentünk először le sétálni (pici súlyúak voltak, ezért vártunk eddig, meg tél volt)
6 hét után már bárhova, vagyis azért nem plázázni, de 2 hónaposak voltak, amikor kimentünk a szüleimhez vidékre (20 perces út), és szépen lassan növeltük a mennyiséget :)
ősszel születtek, utána nyáron (7-8 hónaposan) már mentünk nyaralni is, pár napra
Csak ti rajtatok múlik minden! Meg persze a kicsi habitusán :)
Én 4 hetesen vittem ki először egy jó hosszú téli sétára:)(Decemberi baba)
Onnantól kezdve mindig vittem sétálni.
6hetesen volt először bababoltban.
8 hetesen tesco stb..
Tehát mi 8 hetes korától mindenfele megyünk, visszük csavarogni:)
Másfél éves és már nagyooon sok helyen voltunk vele.. Imád menni, utazni, kocsikázni:) Ezt szokta meg!!
Nem tudnánk itthon ülni. A lányom szerintem utál is a lakásba lenni..:) Én is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!