Asztmás gyerekek gyakorlott anyukái! Lenne néhány kérdésem?
Nehéz dió.
Nekem 2 kislányom is asztmás. A gyógyszert amit kaptatok nem ismerem, nekünk Montelukast és Revimont van, vagyis ez most lett lecserélve Miralustra.
Ha köhögnek a gyerekek mindigis kaptak köptetőt, általában Ambroxolt vagy Sinupretet. Én a Spiropentet személy szerint nem szeretem, már nem is használom. Ha elkezd valamelyik köhögni akkor inkább meginhalálom Beroduallal vagy ha gyanúsan köhög akkor bepipálom Ventolinnal is. Azóta nem volt befulladás, bár a kicsiről csak 1 hónapja szedi a gyógyszereket.
Én még annyit csinálok, hogy minden este jó alaposan kiszellőztetem a szobájukat, még legnagyobb mínuszokban is friss levegőn aludjanak. Minden szőnyeget megszüntettünk a házban, laminált padló és járólap van.
Az izzadás a nagyobbik lánykámnál megvan, de nem látok összefüggést a betegségével.
Nálunk a Berodual alap, egyből írták fel.
Hát hogy súlyosak-e? Szerintem igen, az állam szerint nem, mert megvonták az emelt családit a nagyobbtól. Őneki sok fulladása volt, rengeteget köhög, hol simán, hol ugatósan. Nála az asztmán kívül van még 50%-os vele született bal oldali főhörgőszűkület. A picikém 5 hónaposan fulladt először, 10 nap kórház lett belőle. 3 hét után újra kórház, asztmás hörghuruttal, de akkor annyira súlyos volt, hogy 1 hétig naponta kapta a szteroidot, mert másra nem reagált. Akkor állították be neki a gyógyszereket. Azóta jól van. Most 7,5 hónapos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!