Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Asztmás gyerekek gyakorlott...

Asztmás gyerekek gyakorlott anyukái! Lenne néhány kérdésem?

Figyelt kérdés
Pár napja kaptunk papírt, hogy asztmás a kisfiam )2 éves 8 hónapos). Előzmény annyi, hogy 2x volt eddig asztmás hörghurutja (most febrárban és áprilisban, mindkétszer kórházban voltunk 1 hetet. most a gyerektüdőgyógyász főorvos megnézte (csak annyi volt az egész, hogy meghallgatta sztetoszkóppal, negatív volt a hallgatózás), és kaptuk a diagnózist. amúgy nekem is volt ilyen befulladásom (8 hónaposan, meg 2 évesen)gyerekkoromban, asztamgyanús voltam, de nem mondták ki hogy az vagyok. nem is szoktam befulladni mióta az eszemet tudom. tehát a hajlam megvan. mindig nagyon köhögős volt a kisfiam, befulladások előtt is, volt hogy annyira köhögött, hogy hányt is, de februárig elég volt a spiropentet adni, nem fulladt be...szóval a doktor úr futószalagon kezelt, pár kérdést feltettem, de nagyon foghegyről válaszolt, aztán a végén konkértan a szavmba végva mondta, hogy akkor jöjjünk vissza a megbeszélt kontrollra, meglátjuk, viszlát. fél év múlva lesz. felírt mondeo tablettát, napi 1 este, plusz felírt babyhalert + ventolint, köhögés esetére. kapja is a mondeót, de én napözben is néha olyan furának látom a légzését, szaporán léélegzik, de nem fullad. főleg ha izgalmas játék van. fizikai megerőltetében hamar kifárad. és nayon izzadós lett. éjjel cserélnem kell a ruháját legalább 1x, meg délután alvás után is. ennek se tudom hogy köze van e az asztmához. mióta 4 napja szedi a mondeót, első 2 éjjel nem izzadt le, de most megint azóta. ez az izzadás a februári első befulladása óta van. aztán azt se mondta, hogy asztmás gyerek nem kaphat köptetőt, de közben voltunk fül orr gégészeten, mert április óta lassan múlk a savós középfülgylladása, járunk ontrollokra, és azt mondta a fül orr gégész, hogy adjak neki köptetőt, napoi 1x, mert az jó hatéssal lenne, hogy ürüljön a ccc, kivéve ha nem asztmás. mondom, de az, pont most állapították meg. erre, hogy akkor ne adjak, mert azt nem lehet asztmásnak? maximum stodalt. azt se tudtam megkérdezni, hogy ha köhögni kezd, akkor elég csak a ventolin, vagy adjak mellé spiropentet is? na van egypár kérdésem, el akarom vinni napokban magánban egy gyermektüdőgyógyászhoz, de addig is midnen tapasztalatot, jó tanácsot szívesen fogadok. köszi előre is!
2014. máj. 10. 23:05
 1/7 anonim ***** válasza:

Nehéz dió.

Nekem 2 kislányom is asztmás. A gyógyszert amit kaptatok nem ismerem, nekünk Montelukast és Revimont van, vagyis ez most lett lecserélve Miralustra.

Ha köhögnek a gyerekek mindigis kaptak köptetőt, általában Ambroxolt vagy Sinupretet. Én a Spiropentet személy szerint nem szeretem, már nem is használom. Ha elkezd valamelyik köhögni akkor inkább meginhalálom Beroduallal vagy ha gyanúsan köhög akkor bepipálom Ventolinnal is. Azóta nem volt befulladás, bár a kicsiről csak 1 hónapja szedi a gyógyszereket.

Én még annyit csinálok, hogy minden este jó alaposan kiszellőztetem a szobájukat, még legnagyobb mínuszokban is friss levegőn aludjanak. Minden szőnyeget megszüntettünk a házban, laminált padló és járólap van.

Az izzadás a nagyobbik lánykámnál megvan, de nem látok összefüggést a betegségével.

2014. máj. 11. 07:32
 2/7 A kérdező kommentje:
köszi a választ! berodualt nem is kaptunk, pedig a kórházban mindkétszer kapta azt is. kellene ? vagy az nem alap? neked súlyos asztmásak vagy csak "simán"?
2014. máj. 12. 21:49
 3/7 A kérdező kommentje:
ja, az lemaradt, hogy ennek a gyógyszernek is montelukaszt a hatóanyaga.
2014. máj. 12. 21:50
 4/7 anonim ***** válasza:

Nálunk a Berodual alap, egyből írták fel.

Hát hogy súlyosak-e? Szerintem igen, az állam szerint nem, mert megvonták az emelt családit a nagyobbtól. Őneki sok fulladása volt, rengeteget köhög, hol simán, hol ugatósan. Nála az asztmán kívül van még 50%-os vele született bal oldali főhörgőszűkület. A picikém 5 hónaposan fulladt először, 10 nap kórház lett belőle. 3 hét után újra kórház, asztmás hörghuruttal, de akkor annyira súlyos volt, hogy 1 hétig naponta kapta a szteroidot, mert másra nem reagált. Akkor állították be neki a gyógyszereket. Azóta jól van. Most 7,5 hónapos.

2014. máj. 13. 10:18
 5/7 A kérdező kommentje:
érdekes. holnap m együnk magánba, rákérdezek a berodualra....hogyhogy ilyen súlyos tünetekkel nem jár az emelt? kész röhej. a soki nem tölti ki nektek a papírokat?
2014. máj. 13. 22:41
 6/7 A kérdező kommentje:
soki = doki
2014. máj. 13. 22:42
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha asztmas a gyerek, nem artana neki inahalcios szteroid (Flixotide-ot szoktak adni). Az en kislanyom lassan 3 eves, 8 honapos kora ota tudjuk, hogy asztmas, nemreg kerult be kozossegbe, eddig n volt beteg, de most... Ebben a honapban mar a masodik horghurutja van ;( Ha fullad (a sok kohogestol szokott), akkor megy neki gyakran a Ventolin, napi 3x Berodual porlasztva, ma kapott meg pluszba Sinecodot, mert annyira kohog, hogy aludni is alig tud. Az asztmas gyereknek, amig fennal a horgogorcs veszelye (fullad), nem szabad koptetni. Ha mar jobban van, es szukseges, akkor esetleg. Nekunk dr. Kaszo Beata a dokink, maganba jarunk hozza, nagyon sokra tartom a tudasat, mindig bejottek a tanacsai! Lehet neki online irni, google-n keress a nevere, en tennek egy probat, leirnam, hogy mi a helyzet.
2014. máj. 20. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!