Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit kezdjek az ilyen hisztivel?

Mit kezdjek az ilyen hisztivel?

Figyelt kérdés
2es fel eves a lanyom kb 2 honapja kezte el durvan a hisztit ha raszolunk hogy valamit nem szabad akkor uti a fejet es tepi a hajat dobal szet mindent mar nem birom idegileg van hogy annyira durvan ordit hogy mar alig kap levegot huppog.Amugy nagyon ertelmes egeszseges kislany egyre szebben beszel.De ezek a hisztik mostmar napi szinten tobbszor elo fordulnak probaltam nem figyelembe venni nem hasznalt probaltam olelni nyugtatni akkor ut es harap nem lehet hozza sem szolni ilyenkor mar annyira el vagyok keseredve nem egyszer sirtam el magam mert mar nem tudok vele mit kezdeni akinek volt hasonlo kerem irjon hogy mi valt be vagy mennyi ido volt mire elmult ez a periodus.Koszonom elore is a valaszokat

tegnap 20:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
78%
Hát, iskolás korára jobb lett, de éppen most vágta be a durcát így 13 évesen, hogy neki nincsen kedve verset tanulni, és passzív agresszíven megkukult. Otthagytam a kertben végül, most jött be, csodálom, hogy nem fagyott meg. Szóval, na, egy kis hisztigép örökre hisztigép marad, csak ahogy nő, szofisztikáltabban és halkabban csinálja...
tegnap 21:00
 2/11 anonim ***** válasza:
80%

Kikapcsolom az agyam. Nem tudok vele mit kezdeni, hasonlo nalunk is, az en fiamhoz ilyenkor kozel se lehet menni, nemhogy hozzaerni. Attol csak jobban ordit, ha ilyenkor beszelek hozza, szoval picit tavolabb leulok ilyenkor a foldre.

Varok,nezek ki a fejembol, atgondolom mi lesz a kaja, mit kell venni a boltban. 🤣

Amikor lecseng ez a nagyon duhos fazis es tenyleg mar olyan kis szomorkasan sir, na akkor lehet vele beszelni.

Akkor mar meg lehet olelni, fel lehet venni. Elso korben mindig vizzel kinalom es ha ezt elfogadja,akkor tudom, hogy biztosan vege lesz a hisztinek.

De amig csapkod es magan kivul ordit, addig semmi nem mukodik (nalunk).

tegnap 21:09
 3/11 anonim ***** válasza:
60%

Két dolog:

1: a szülőnek NEM feladata megakadályozni a hisztit. Az az érési folyamat része. Ha nem jön ki ott és akkor, akkor kijön máskor máshol, intezívebben. Azt tudni kell hogy a 2,5 éves nem tudja szabályozni és ilyenkor ő is rosszul érzi magát.

2: a szülőnek viszont FELADATA elhordozni a gyerek nehéz érzéseit.

Erre ott van a sírás meghallgatás eszköze: [link]

tegnap 21:09
 4/11 anonim ***** válasza:
37%
Hát ha már bántalmazza magát, én megmosdatnám az arcát akár a fejét, nyilván nem hideg vizzel hanem, normális hőmérsékletűvel, majd utána legközelebb mondanám ha nem fejezed be megyünk fejet mosni.. valahogy ki kell ökkenteni a hisztiből, hisztizzen de magát vagy mást nem szabad bántania
tegnap 21:21
 5/11 anonim ***** válasza:
82%

“ legközelebb mondanám ha nem fejezed be megyünk fejet mosni.. ”

Ezzel mi a célod? Mit érsz el vele?

tegnap 23:27
 6/11 A kérdező kommentje:
Egyszer probaltuk az arcat huvosebb vizel megtorolni de nem ert semmit es ertelmet sem latom a fejmosasnak
ma 04:34
 7/11 anonim ***** válasza:
2 pont jól le írta ,én is ezt csinåltam ,és bevált vėge volt hisztinek és mosolyogva kijött .
ma 07:26
 8/11 A kérdező kommentje:
Megprobalom ezt a mondszert akkor csak annyira rossz latni es halgatni felelmetes elso gyerek es mar sokszor pepanikolok hogy uram isten nehogy valami baja legyen
ma 09:37
 9/11 anonim ***** válasza:
Mégis mi baja lenne?
ma 10:33
 10/11 anonim ***** válasza:

Gondold át, figyeld meg, hogy milyen helyzetekben fordulnak elő ezek a kiborulások: nem éhes? Nem fáradt? Nem hiányol téged/az apukáját? Mi frusztrálja, amin tudnál segíteni?

Második körben, ha konkrétan a szitut szeretnéd kezelni, nekem is hasonló vált be, mint a kettesnél, hogy leülök és megvárom, amíg lenyugszik, illetve nálunk az "olvassak neked valamit?" szokott lenni az adu ász.

ma 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!