Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit kezdjek az ilyen hisztivel?

Mit kezdjek az ilyen hisztivel?

Figyelt kérdés
2es fel eves a lanyom kb 2 honapja kezte el durvan a hisztit ha raszolunk hogy valamit nem szabad akkor uti a fejet es tepi a hajat dobal szet mindent mar nem birom idegileg van hogy annyira durvan ordit hogy mar alig kap levegot huppog.Amugy nagyon ertelmes egeszseges kislany egyre szebben beszel.De ezek a hisztik mostmar napi szinten tobbszor elo fordulnak probaltam nem figyelembe venni nem hasznalt probaltam olelni nyugtatni akkor ut es harap nem lehet hozza sem szolni ilyenkor mar annyira el vagyok keseredve nem egyszer sirtam el magam mert mar nem tudok vele mit kezdeni akinek volt hasonlo kerem irjon hogy mi valt be vagy mennyi ido volt mire elmult ez a periodus.Koszonom elore is a valaszokat

tegnap 20:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
81%

Teljesen normális, akkor is ha az átlag magyar agresszív boomer réteg szerint a gyerek verve és csendben jó. Egy normális kisgyerek 2-3 éves kora között felfedezi az akaratát és azt is, hogy ez nem mindig valósul meg, ami frusztrálni kezdi. A gyerekek érzelme pedig nem szabályozott, úgy képzeld el, mintha a legeslegszélsőségesebb érzelmi állapotod egyszer csak elöntene téged, és semmivel ismétlem semmivel nem tudnád megszüntetni, mivel az agyukban az érzelmi szabályozásért felelős terület még nem alakult ki. Vagyis ő átél egy borzasztóan frusztráló érzést, ami számára abban az időpillanatban úgy tűnik, hogy soha nem fog elmúlni. Ezért is ütheti magát, mert szabadulni akar belőle és mondom még egyszer: nem tud.

Ezért teljesen normális dolog a hiszti, ez feszültségoldás, és ezért nagyon fontos, hogy a szülő egy pozitív példaként járjon előtte, vagyis mutasson példát az érzelmi önszabályozásban (tisztában vagyok vele, hogy ez nem könnyű) és abban, hogy minden érzés normális és kezelhető.

Ha csak figyelmen kívül hagyod, megvered, bünteted, stb akkor is fog hisztizni, de az fog rögzülni benne, hogyha rosszul érzi magát, akkor nem kap segítséget, nem szerethető és elutasítják. Így nőtt fel a 80,90-es évek gyerekeinek többsége, aztán nem kell csodálkozni, hogy mennyi érzelmileg labilis, frusztrált felnőtt lett, aki képtelen érzelmi krízishelyzeteket kezelni.

ma 11:31
 12/15 anonim ***** válasza:
25%
11-es tökéletesen leírta. Talán annyi, hogy ezközöket a Pozitív fegyelmezés és a Beszélj úgy.. c. könyvekben és/vagy az együttműködő nevelés vagy a kapcsolódó nevelés oldalakon lehet találni. Anélkül, hogy edukálná magát ebben valaki, nem megy. Nem fog jönni belülről, "ösztönösen" (ugyanis az ösztön összetettebb nevelési problémákra nem más, mint amit otthon láttál, kaptál hasonló helyzetben)
ma 14:15
 13/15 anonim ***** válasza:
65%
11 válaszolo én figyelmen kivül hagytam lányom hisztijét kicsikėnt 2-4 éves korában ,és lás csodåt ma egy szerethetö 15 éves lett aki ma is kamaszkėnt néha tüskés ilyenkor békén kell hagynom de viszont tudja ha el akarja mondani mi bántja meghallgatom azonal. és az azonal tényleg azonal .
ma 14:26
 14/15 anonim ***** válasza:

Ez teljesen természetes. Nem tudja kezelni még az érzelmeit, egyszerűen nem tud mit kezdeni vele.

A verbális vagy fizikai enyítés (a lelocsolás is ide tartozik) pont annyira káros, mint a simán figylemen kívül hagyás. Nincs mese, végig kell menni rajta a "látom, most szomorú vagy" meg "látom, most haragszol" meg ilyesmiken. Ezáltal segítesz neki tudatosítani az érzelmeket amiket érez. Ez az első lépés afelé, hogy tudjon majd bánni a saját érzelmeivel. No... nem holnap...

ma 16:51
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan ez az,pontosabban ez is egy olyan dolog a csomó közül, ami miatt szerencsétlen anyák fejében az amúgy is káosz miatt (nem alvás,ezer dolog észben tartása stb) még nagyobb káosz lesz. Mert igaz,amit írnak,ez életkori,ezen át kell esni,százból egynek mondjuk nem,mert az ő gyereke olyan,mondjuk úgy prototípus.

Viszont elég kimenni a házból (vékony falú panel esetében meg ezt sem) evadga kölyke hisztizni kezd,és mit lát anyuka? Rosszalló tekintetek mindenhol, tessékmegnevelni vagy vidd innen szemparok,ítélkezés,szemmel és szóval. Néha néha egy kis együttérző vagy inkább dzanakozo tekintet is. A társadalom ezt még mindig nem úgy kezeli,mint életkori sajátosság,hanem mint nem kívánatos és csakis a szulon mulo valamit,mert ha még lenne nevelve,meg se nyikkanna,de legalábbis az első szülői hangra abbahagyná,nem igaz?

ma 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!