Úgy érzem csapnivaló anya vagyok. Kérhetnék egy kis bíztatást?
A 4.hetét tölti a kisfiam. Mondhatom, hogy nem sírós baba, csak az az egy gondom van, hogy alig-alig alszik. Vagyis inkább sokszor keveseket, este meg nagyon sokáig fent van MOst is éjjel fél kettőkor sikerült ágyba másznom. Tejem rengeteg van, nem az a baj. Még biztos gyakorlatlan vagyok, de lelkifurdalásom van amiatt, hogy a kimerültségtől néha elvesztem a türelmemet. Félre ne értsétek, sohasem bántanám, egyszerűen csak rossz gondolataim vannak. Olyanok, hogy lehet nem is kellett volna nekem gyerek, mert nem vagyok alkalmas a feladatra...
Másnap, mikor egy kis alvás után kipihentebb vagyok, meg tudnám zabálni és ahogy ránézek az angyali kis arcára, jön a gyötrődés az előző éjjeli gondolataim miatt. Ekkor még sírni is szoktam. Normális ez így az elején, vagy kérjek segítséget (pszichológus)? Köszönöm a válaszokat
Szia!
Először is nem vagy rossz anya! Ezt verd ki a fejedből!
Nem egyszerű egy pici babával, hiszen ő egyedül rád van utalva, senki nem tudja azt megadni neki amit te.
Az én fiam 2 hónapos, és most kezdi átaludni az éjszakát. Vannak nálunk is olyan napok, amikor nyűgösebb, nehezebben alszik el, olyankor én is ki tudok borulni. Szerencsére a férjem nagyon megértő, és ha csak babusgatásra vágyik szívesen veszi át ezt a feladatot, hogy én tudjak pihenni.
Próbálj meg napközben pihizni, amikor a manó is alszik. Sokszor fél óra alvás is sokat számít. Kicsit hanyagold a házimunkát, ne akard utolérni magad, most nem ez a fontos.
Kitartást és nagyon boldog babázást kívánok neked :)
Szia,
Két hónapos a fiam, de még nálam is előfordul egyszer-egyszer, hogy ilyen gondolataim vannak. Néhány napja könnyebb, előtte majd megbolondultam. Ha sírt azt hittem éhes, ezért tápszerrel pótoltam, utána bukott, és megint sírt (persze, fájt a zabától a hasa). Egy hónap alatt 1 kg-t hízott, kicsit túletettem. Szegénykém sírásait rendre félreértettem.
Most már majdnem tápszer nélküliek vagyunk, és figyelek a napirendre. Vagyis kaja után, ébrenlét, akkor kicsit "játszunk", berakom a kiságyba, most már kezdi élvezni a színes plüssöket, bár még csak kisideig, utána, ha már nyűglődik, akkor elaltatom, és így általában alszik a köv. kajáig. Este én 7-kor fürdetem, utána eszik, és utána lefektetem aludni. Ez kb. 1-1,5 óra, mire elalszik. Mesélek, szól a babazene, simogatom a hasát, van mikor ringatni kell, de csak így megy. Eleinte próbáltam hogy magától aludjon el, de nem ment, utána meg már a fáradságtól ordított.
Szóval szerintem nem egyedi, hogy kiborulsz, és még egy ideig lesz ez így, de napról napra könnyebb lesz. Tudom nehéz, de napközben próbálj vele pihenni. Legalább egy alvásnál. Feküdj le vele, sötétíts be, simizd, hátha ha sikerül hosszabb ideig aludnia. Nálam még az jött be, hogy sétálni vittem. Minden nap egy órát kéthetes kora óta, olyankor aludt. Igaz, ilyenkor én nem, de legalább ő pihent és nyugisabb volt délután.
Kitartás!
Szia!
Dehogy vagy rossz anya, ezt a butaságot nagyon gyorsan verd ki a fejedből!
Szerintem nincs olyan anyuka aki ne borulna néha ki!
Imádod a babád és ö is téged!
Szia!Ha te rossz anya lennél,akkor valószínű a Föld összes anyája az lenne!Nekem 2,5 hónapos a fiacskám...és hidd el én még mostanában is tapasztalom azokat amiket felvetettél-persze aztán én is szégyellem magam,és lelkiismeret furdalásom is van,de a férjem azt mondja poénkodva,hogy te is ugyanolyan hisztis vagy mint a fiad-és ilyenkor átveszi kicsit.Persze nála pillanatok műve és megnyugszik.A minap pl azért üvöltött-és én azon akadtam ki,hogy őkelme nem akart vacsizni-és ha hiszed ha nem közel 8 órát aludt így(éjjel)Épp ma vigasztaltam a hasonszőrű barátnőm,és alig hogy letettem a telefonk,én is vigaszra szorultam volna.Szerintem ez a bolond idő is zavarja a nyugalmukat,mert a kicsim ma alig 20 perceket alszik.Én meg se inni,se enni nemtudok.
Tehát nagy levegő és meg kell próbálni ilyenkor kikapcsolni mikor ők alszanak.Légy türelmes és minden jót...anya
Szia!! Jó anya vagy!! Az én babám 3 hetes kora óta alig alszik napközben. Nekünk az első 3 hónap volt nagyon durva! 4 órát aludtam naponta, nagyon kivoltam, ráadásul a szoptatás se ment, bele is voltam betegedve lelkileg. 3 hónapos kora óta átalussza az éjszakát a kis drága, minden sokkal jobb, persze még mindig fáradt vagyok, de kialakult a napirendünk, minden oké. Kitartás!!!
7,5 hónapos baba anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!