Anyukák! Mit csináltok, ha nagyon vágytok valamire, de az anyagi helyzet nem engedi meg, hogy megvegyétek?
Félre ne értsetek, a legelsők a gyerekek, nekik meg van mindenük. Viszont magamra sosem jut pénz. Nem járok fodrászhoz, manikűröshöz, és ruhát, cipőt is max a turiból.
Már 10 éve ugyanaz a telefonom van, és marha ciki, ráadásul olyan felejthetetlen dolgokat nem tudok lefotózni vele, amiket utólag már bánok. A telóm nem kamerás, nem netes, nincs rajta rádió....semmi.
Nagyon szeretnék egy újat. 11 ezer ft lenne. És jövő hónapban lenne rá keret...de sajnálom magamtól. Használtan van olcsóbban is, 5-6 ezerért. Ezen vacilálok.
Szerintetek megvegyem, vagy maradjon a mostani?
Tudom, nem életbe vágó kérdés, de valahogy sajnálom magamtól...

válasza:Vedd meg!
Néha muszáj magunknak is egy kis "luxus"

válasza:Nézd, én ebben a hónapban 3000ft-ért vettem egy táskát-nadrágot-3alsót, és lelkiismeret furdalásom van miatta.
Táska: amim volt szantaszét szakadt, ciki volt az utcára menni vele, és kellett egy rohangálós.
Nadrág: leesik az összes, nincs mit felvennem:( jah egy hét alatt az is leesik irány a gyerekosztály ruha ügyben:(
Alsó az alsó, megtetsztett, sose árt ha van szépike is nem csak kényelmes.
És még csak nem is turis, hanem teljesen újonnan(végkiárusítás miatti árcsökkenés és arra 50%kedvezmény) na így fáj a szívem a kiadás miatt, hiába megvannak az indokai...:( Qva pénz.
Köszönöm a válaszokat!
Csak ilyenkor olyan rosszul érzem magam...
Igen, valahogy fizikai fájdalmat okoz a dolog, hogy nem a gyerekekre költöm.
Azért hozzátartozik a dologhoz, hogy a szekrényeikből kidől a ruha, annyi van, cipője mindnek van vagy 10 pár.... soha nem szenvednek hiányt semmiben.
Csak a tudat...

válasza:Ne érezd magad rosszul,nem csak anya vagy hanem nő is.
Ruha kell? spórold rá össze,menj vedd meg.Ne egy szakadt ruhákban levő nőre kelljen már ráfanyalodnia a férjednek,legyél csinos,ahhoz ruha kell.
Telefon kell? spórold össze,vedd meg.Fényképezőset,hidd el,megéri,én is olyan kéepekt készitek évek óta,olyan jó visszanézni őket.
Manikűrös felesleges,te is meg tudod csinálni,amit ő.
Spórolj a vizen,villanyon,telefonszámlán.
De ne vond meg magadtól az alap dolgokat,főképp,hogy nem mennek a gyerekek rovására.

válasza:11 ezer forint az igazán nem sok telefonra, nyugodtan vedd meg.
(Amúgy nem hinném, hogy a telefon lehet ciki. Én 20 éves vagyok, és nekem is egy 5-6 éves telefonom van, pedig elvileg az én korosztályomban kéne az ilyennek cikinek lennie, de még sosem szólt érte senki, ráadásul egy csomó ismerősömnek szintén ilyen régi szutyka van :D )

válasza:Persze, vedd meg a telefont, ha ez a vágyad.
Egyébként a 8. hozzászólóval értek egyet, normális embert nem érdekel, hogy másnak milyen telefonja van.
Én pont attól rettegek, hogy ha elromlik a jó kis régi telefonom, akkor valami új okostelefont leszek kénytelen venni, amit már arra gyártanak, hogy 3 év alatt menjenek tönkre, plusz sok tök felesleges funkciójuk van (egy telefon telefonálásra való szerintem :).
Kapcsolódó kérdések:
Azt szeretném, hogy az enyémet kapja. Az apa egy erőszakos, brutális személy, nem egyszer eljárt már a keze, és még egy csomó rossz tulajdonsága van. Lényegében egy rabszolgája voltam, azt csinált velem amit akart. De eszes és ezt sehogy sem tudom bizonyítani hivatalos...
Vagy van kivételes helyzet amikor mégis?
Van már egy gyerekem, mivel kicsi volt még volt egy abortuszom is. Azóta elég rendszertelen a mensim, 28-32 napra jön meg. Most 1.5 hete késik és semmi jele nincs, hogy megjönne. Ingerültebb vagyok 1-2 napja mint szoktam, de nem görcsölgetek, nem érzem magam tágnak,...
Öt gyerekünk van, a legkisebb még 1,5 éves szóval még úgy két év van hátra, de nem tudom utána mi lesz. "Sorban születtek" 2 év van közöttük (egy ikerpárom is van). Nem így indultunk neki, három gyereket szerettünk volna, de harmadjára ikrek születtek, a kicsi pedig a...
Mondjuk úgy hogy örülök a terhességnek,de sajnos teljesen elrontja ezt az állapotot az anyai helyzetünk.Férjemnek a napokban szünt meg a munkahelye,és nem tudjuk még mi lesz velünk,már van egy 3 éves gyermekünk... Eddig egész jól megvoltunk de most nehéz,a legrosszabb...
Úgy értem, jó lenne esetleg gyed után ide visszajönnöm....
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!