Anyukák! Mennyit engedhet meg egy Anyuka a bébiszitterrel szemben?
Hát, én nem tudom te kinél dolgozol, de egy biztos. Téged piszkosul kihasználnak, csicskának néznek. Sajnos te hagyod is, hogy így kezeljenek.
Azért engem érdekelne, hogy az első nap amikor találkoztatok, megbeszéltétek, hogy mi lesz a munkád? Mit kell csinálnod? Mennyit fizetnek érte? Ha igen, ez papíron leírva rögzítve lett?? Ha igen, és észrevetted, hogy egyre többet követel tőled, miért nem álltál az asszony elé, hogy "drága, ez nincs benne a szerződésben"..
Tényleg érdekelne, hogy ha magad is érzed, hogy kihasználnak, miért nem mész el? Én az első kiabálásnál mindent kiejtettem volna a kezemből, és azonnal összepakolok, hogy most kiadja a béremet, és ott sem vagyok. Ha nem adta volna ki a pénzt, akkor simán rendőrt hívok, hogy meglop. (rögtön fizetne)
Te miért maradsz?
gyá, banyek. én nagyon túlfizettem a segítőimet míg pesten laktam.
Bébicsősz napi 10.000 + teljes ellátás és vittem külföldre is magunkkal (hétvégente járt 2 nap) + óránként 1000 Ft, ha vacsizni mentünk.
A takarítónő csak takarított és időnként vasalt, ő 10.000 Ft-ot kapott alkalmanként (hetente).
Egyébként abból, amit leírsz, a munkaadód vmi magától elszállt újgazdag bige lehet.
Ha nincs szerződés, akkor úgy csinál belőled hülyét amennyire akarja. Biztos vagyok benne, hogy a nő azért engedi meg magának ezt a fajta viselkedést veled szemben, mert tudja, hogy eltűröd, mert kell a pénz.
Velem nem tudná ezt csinálni, mert én nem tűrném el. Nekem is kell a pénz, de van egy határ amit még elviselek, és az, hogy a gyerekek előtt rib**cnak nevezzek, vagy állandóan lehülyézzen.. na ezt nem tűrném el.
Szia! Én sosem alkalmaztam háztartási kisegítőt (mert te nem csupán bébiszitter vagy), és azt gondolom, ha nagy lakásom/házam lenne, talán takarítónőt fogadnék, bár valahogy idegenkedem attól, hogy más tegyen-vegyen a holmiaim között. Emiatt nem is tudom elmondani, milyen a másik oldalon.
Azt viszont tudom, hogy nincs az a pénz, amiért hagynám, hogy valaki kapcaként kezeljen nap mint nap. Persze, tudom, nehéz munkát találni, de hasonló helyzetben voltam 20 évesen, mikor az első munkahelyemre mentem – az első héten valamit elrontottam (nem dőlt bele a cég, kijavítható hiba volt), mire olyan alázó stílusban szidott le a főnököm, hogy nagyon rosszul éreztem magam. Hazamentem, őrlődtem, mit csináljak, és végül másnap elé álltam, és normálisan elmondtam neki, hogy bár nagy szükségem van az állásra, és eddig úgy éreztem, alkalmas is vagyok rá, ha esélyes, hogy a jövőben bármikor az előző napi stílusban fog velem beszélni, akkor jobb, ha most felmondok.
S erre mi történt? Elnézést kért, és még 10 évig ott dolgoztam, a legjobb cimborák lettünk, sokat dumáltunk mindenről munka után is. Kiderült közben, hogy előttem 3 másik csaj dolgozott ott, de fél évnél többet nem bírtak – a főnök stílusa miatt.
Nehogy azt hidd, hogy én annyira talpraesett vagyok ám, és lyukat beszéltem a hasába, és nyilván értelmes ember kell a másik oldalra is, aki megérti, amit mondasz neki. Mindenesetre én azóta is annak a híve vagyok, hogy nem szabad hagyni, hogy megalázzanak.
A helyedben megpróbálnék normálisan beszélni vele a dologról, ha pedig látszik, hogy sötét, besavanyodott és teljesen menthetetlen, akkor tipli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!