Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi motivál valakit arra, hogy...

Mi motivál valakit arra, hogy gyereke legyen?

Figyelt kérdés
2016. jún. 25. 12:23
 1/8 anonim ***** válasza:
23%

Nekem nagy plusz volt, hogy szerettem volna, ha egy részem tovább él utánam is boldogan. Jó dolog élni, és ha már valakinek esélyt adhatok az életre az legyen olyan minél nagyobb részben, mint én. Aztán ott van még, hogy jók a génjeim, megfelel a kor szépségideáljának és nem vagyunk beteges fajták, így egy extra löketet kaphatnak a leszármazottaim. Továbbá az is fontos volt, hogy láthatom egy élet alakulását egészen közelről és hatással lehetek rá, hogy a szerintem jó irányba haladjon az emberiség, egyel több rendes ember legyen a földön.

Szerettem volna átesni azon, hogy belőlem jön létre egy élet. Kíváncsi voltam, milyen a legerősebb szeretet, amivel szeretni lehet. Leginkább az utolsó fontos, egészen más érzés, mint a szerelem, valahogy sokkal tisztább. De a hullámvasutas érzés itt is megvan.

2016. jún. 25. 12:32
 2/8 anonim ***** válasza:
49%
na, akkor itt egy komoly válasz is:) akartam gyereket, szerettem volna a férjemtől egy babát, akartam egy saját családot. jól sült el, minden szuper. bár én nem tudom, milyen a kor szépségideálja és valószínűleg a doktorimat se fogom megírni már soha, de nem lehet mindenkinek a gyereke olyan szerencsés, mint az 1. válaszolóé ugyebár.
2016. jún. 25. 12:44
 3/8 anonim ***** válasza:
47%

Számomra inkább az lenne a megválaszolandó hogy valaki miért NEM akar gyereket?

Ez az élet rendje, először ugye társra, párra vágyik az ember, előbb-utóbb stabil párkapcsolat formájában, aztán az ember életében eljön az a pillanat, mikor szeretne családot, gyerekeket, boldog családi életet, mert úgy gondolja úgy lenne teljes az élete. Nem akar már többet bulizni, a munka sem az első számú dolog az életben, jöhet a baba :-) Na és persze nincs kedvem magányosan leélni az életem hátralévő részét se, tehát csak azt tudom írni hogy számomra ez az élet rendje.

2016. jún. 25. 13:09
 4/8 anonim ***** válasza:
28%
Az, hogy szulonek lenni jo. Ennyi a nagy titok.
2016. jún. 25. 13:54
 5/8 anonim ***** válasza:
50%

Természetes életösztön. Persze lehet keresni érveket mellette és ellene is.

Egyébként az 1.válaszadónak nagy szerencséje, hogy a felmenői nem a kinézetük miatt vállaltak gyereket, a szépségideál folyamatosan változik. Ami ma csinos, az régen kifejezetten csúnyának számított. És fog még a divat változni.

2016. jún. 25. 14:19
 6/8 anonim ***** válasza:
12%
En borzasztoan szeretem a ferjemet, es nem tudok nala jobb embert elkepzelni. Aztan felotlott bennem, hogy mi lenne, ha meg egy lenne belole, az lenne szamomra a fonyeremeny! Most vagyok 36 hetes terhes. Mara onmagaert szeretem a magzatkankat. Nem nekem kell a gyerek, nem a ferjemnek, mindezt sajat magaert a gyerekunkert csinaljuk. Lehet ezt igy leirva erteni? Lehet, hogy kicsit hulyen hagzik. Szoval mi nem magunknak akarunk mar gyereket, nem azert, hogy a mi genjeink tovabboroklodjenek. Onmagaert akarjuk ot beengedni az eletunkbe.
2016. jún. 25. 15:15
 7/8 anonim ***** válasza:
42%
Magamhoz ölelni azt a kis testet, ami a férjemből és belőlem lett maga a csoda. Hát, amikor ez a kis testecske visszaölel, visszamosolyog, idővel a füledbe súgja, hogy: nagyon szejetlek, anyuci!, az pedig maga a mennyország. És amikor ezt a kis emberi lényt boldoggá tudom tenni pusztán azért, mert Ő él, közöttünk él, minket választott, és megérdemli, hogy a tenyeremen hordozzam...nem tudom már fokozni. Onnantól kezdve a gyermekem minden alfája és omegája.
2016. jún. 25. 15:32
 8/8 anonim ***** válasza:
31%
Első válaszolóként az egyéb szerencsés részeket nem tudom elmondani, nincs férjem, nincs kapcsolatom, csak kétfős családom van. Azt sem tudom elmondani, hogy akartam a páromtól egy gyereket. Azt viszont igen, hogy miután összejött én ezekért akartam, hogy megmaradjon.
2016. jún. 25. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!