Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mit tennétek ilyen helyzetben?...

Mit tennétek ilyen helyzetben? Ott aludjon az oviban?

Figyelt kérdés

A körzeti oviba.. Hát, nem szeretném beíratni a gyereket. Főleg a foglalkozások. Másikban lenne olyan, ami érdekelné ( zene, tánc, nyelv).

Mindegy, megy a körzetibe. Na szóval a lényeg az , hogy ez itt van gyalog 10 percre. Elviszem, azzal nincs gond. A hazahozatal viszont már érdekesebb. Nekem heti 2 nap délután 2-től suli van estig. Ha apárom dolgozik, nem tud érte menni. Egy ember tudná elhozni, édesanyám. De ő is beteg, és a város közepén lakik ( busszal is 20 perc). Na, most ő nem tud jegyet/ bérletet venni, hogy cipelje a lányomat ( mi sem), gyalogolni meg nem tud. Én arra gondoltam, hogy délben elhozom a gyereket, majd 1-másfél órát itthon játszunk, beszélgetünk, utána viszem a szüleimhez, és megyek a suliba. Párom viszont azt mondja, aludjon ott a gyerek az oviba. Viszont akkor ki megy majd érte??? én este 8-9- ig nem tudok eljönni. Párom 11 után végez. Mit tennétek?

2014. máj. 7. 23:36
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
0%
A többi napra vállalj valami munkát és majd tudsz neki jegyet venni. Vagy ne tanulj hanem menj dolgozni, ti helyzetekben most az luxus.
2014. máj. 7. 23:43
 2/26 A kérdező kommentje:

köszi! :( Estin érettségizek majd. Eddig sem tudtam elmenni dolgozni, max gyárba. Oda sem abba, amik itt vannak 5 percnyire, hanem ami 50-60 km-re van innét. Eü okokból nem is dolgozhatok ilyen 3 műszakba/ 12 órában...

Mikor jelentkeztem egybe, ahova felvettek volna, kiderül, 6-14, 14-22, 22-06- ba kellett volna menni, a busz meg hajnali 4- kor indult!!! Ezek után azt mondta a dokim, ez nem lenne jó döntés...Ja, most épp 3 különböző okból is kivizsgálás alatt állok. Május végéig még 8 dokit kell letudnom! :(

2014. máj. 7. 23:49
 3/26 anonim ***** válasza:
Sajnálom, de most az nem segít rajtad. Nincs valami közmunka vagy valami a faluban. Pénz nagy úr és ha kell a munka akkor alkalmazkodni kell. Érettségi helyett meg inkább valami szakmát kéne tanulnod, mondjuk amit a munkanélküli is támogat és pénzt is kapsz a tanulásért. Érettségivel sokra nem fogsz menni, önmagában érettségi arra jó, hogy egyetemre menjél vele.
2014. máj. 7. 23:52
 4/26 A kérdező kommentje:
Vagy rengeteg szakmához először le kell érettségizni. Két munkaügyes tanfolyamot is végeztem. Egyikkel itt a környéken semmit nem tudok kezdeni, a másik eladó, abból viszont 3x annyi van, mint munkahely.. De nem ez volt a kérdés. Amúgy, ha elmennék dolgozni olyan helyre, ahol nem 8-16- ig van meló, akkor megint itt a kérdés, hova teszem a gyereket???
2014. máj. 7. 23:56
 5/26 anonim ***** válasza:
Azon a két napon nem tudsz egy kicsivel korábban elszabadulni a suliból?
2014. máj. 8. 00:12
 6/26 anonim ***** válasza:
52%

azon a két napon hozd el ebéd után, és vidd át a szüleidhez. ha beteg, ne ő cipelje tényleg a gyereket át a városon. majd ti elbicikliztek. a többi nap meg aludjon ott ha úgy gondoljátok.

azt írod város, meg hogy van eladó végzettséged. tesco, auchan? obi, praktiker...? ezekben van 6 órás munka, igaz van délutános műszak is, de akkor meg el tudod vinni a szüleidhez ahogy a suli miatt is. ráadásul ilyen helyeken elnézőbbek az iskolát illetőleg, elengednek.

én "otthonmunkát" melózom, tudom nehéz kifogni, de van ilyen :) már 1,5 éve dolgozom náluk, nagyon szeretem.... ne add fel, aki akar, talál is munkát!

sok sikert

2014. máj. 8. 00:24
 7/26 anonim ***** válasza:
84%

Hehe, itt is sok nagy okos van ahogy látom! :D

Szerintem maradjon az, hogy anyuddal legyen, és ha végzel a suliba oda mész el érte. A sok okossal meg ne foglalkozz, h ne tanulj, hanem dolgozz. Majd lesznek ők is olyan cipőben, mint te, de állítom hamarább fogják magukat leírni teljesen, mint hogy kimásszanak majd valóban belőle.

2014. máj. 8. 00:29
 8/26 A kérdező kommentje:
Köszi! Igen város, de kisváros. :( Itt 1 Tesco van a felsoroltak közül. Oda 1 ismerősöm jelentkezett eladói+ valamilyen papírral, őt elutasították, mert túlképzett :D :D Lidl, Hervis, Kik ( Hervis megszűnt), ezekbe jelentkeztem többször is, vissza sem jeleztek... Egyébként itt őket sem igazán engedik el. Bátyámat pl soha nem engedik el suliba, így , bár beiratkozik, esélye sincs bejárni. ( ennél az volt durvább, mikor elengedték 1 tanfolyamra, le volt beszélve, vagyont költött könyvekre, és 1 órára sem engedték el.. ) Munkaügyes tanfolyamon pedig olyanon voltam, hogy fel kellett járni Veszprémbe. Reggel 7- kor indult a busz, du. 1/4 6-ra értem haza, gyakorlati időben fél 6-kor mentem, szintén estig. Akkor élveztem, most gyerekkel nem megoldható. ( pedig jó lenne)Valamint ( ez az első válaszolónak szól) Az egyetlen mü-es tanfolyam, ami most érdekelt volna, feltétele az érettségi volt!)
2014. máj. 8. 00:51
 9/26 A kérdező kommentje:
Egyébként én is gondoltam rá, hogy jó lenne valami, bár engem jelenleg a takarítói munka érdekel :D Vagy valami 4-6 órás...
2014. máj. 8. 00:56
 10/26 anonim ***** válasza:
Szerintem nem dől össze a kislány lelki világa, ha az adott 2 napban amikor iskolába kell menned, nem alszik az oviban. Elhozod délben, elmentek anyudhoz, és akár ott is bevezetheted a délutáni sziesztát a lányodnak. Így nyugodtabban tudsz iskolába menni.
2014. máj. 8. 01:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!