Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák

A kérdés

Mit lehet kezdeni egy kötekedő óvónővel?

Sziasztok. A helyzet, hogy nem rég költöztünk egy másik városba és van 1 lányunk, 4,5 éves. A költözés miatt ugye átírattuk a helyi oviba, amivel eddig nincs is gond.

A lányom imádja ezeket a csillámtetkókat, van kis készlete is hozzá, formái, és néha rájön, hogy ő most szeretne egy szívecskét vagy egy lepkét a karjára. De csak ilyen kis picikét.. Meg a mániája az a rágó, amiben tetoválás van, megy és már teszi is fel magának, persze előtte megkérdezi szabad-e.


Na már most a múlt héten az óvónénije észrevette, hogy a karján van egy csillámos kis lepke és kifakadt, hogy azonnal mossa le, ő ezt nem engedi meg az oviban, szóval többet ne is legyen ilyen rajta blabla. Mint kiderült ő azt az elvet vallja, hogy régen is csak a börtöntöltelékeknek volt tetoválásuk és teljesen idegenkedik a témától.


Na ez egy csütörtöki nap volt, ha jól emlékszem, délután mentem az oviba a lányomért, összepakoltunk, elindultunk és séta közben faggattam, hogy mi volt az oviban, mit csináltak stb. És akkor mondta, hogy leszidta az óvónéni a csillámtetkója miatt. Na hát itt felment bennem a pumpa, visszafordultunk, félrehívattam az óvónőt és megkérdeztem, hogy mi is történt pontosan délelőtt és mégis neki miért fáj, ha van egy kis lepke, szívecske, csillag vagy bármi a lányom karján. Majd itt előadta a börtöntöltelékes sztorit, teljesen átélve és hogy egyáltalán nem kéne ezt engedni egy ennyi idős gyereknek, mert majd felnőttkorában az első dolga lesz az igazi tetoválás. Csak pislogtam. Megmondtam neki, h én vagyok a gyerek anyja, én döntöm el, hogy mit festegethet vagy mit nem a lányom magára és ha felnőttként igazi tetoválása lesz, az az ő dolga lesz, én attól még ugyanúgy fogom őt szeretni, hisz a gyerekem. Még próbálkozott volna magyarázni, de én rövidre zártam azzal, hogy ne szóljon bele mit engedek meg a lányomnak és mit nem, senkinek nem okozott problémát azzal a nyamvadt csillámtetoválás, úgyhogy legközelebb ne förmedjen rá és a saját gyerekének tiltsa meg, ne az enyémnek, majd eljöttünk.


Hétfőn egy jött az egyik barátnőm a szintén ilyen idős lányával és odajöttek a lányok, hogy ők egyforma csillagot szeretnének a karjukra, segítünk-e nekik. Mondtuk, hogy persze. Így hát a lányok kedden a csillaggal ment az oviba és mondta, hogy az óvónéni ezt észrevéve annyit mondott, hogy „na már megint, ez hihetetlen” majd hangosan közölte, hogy Gyerekek, ha én valamit nem engedek, akkor azt be kell tartanotok. Vagyis nem a lányom mesélte ezt így el szó szerint, hanem a dadus (mert az óvónő nem volt ott délután), mert rákérdeztem, hogy miről van szó.


A férjem most azon gondolkodik, hogy menjünk be az ovi vezetőjéhez és szóljunk neki, hogy állítsa le az óvónőt, mert egyikünk sem fogja benyelni, hogy inzultálja a kislányunkat egy hülyeség miatt, csak mert ő irtózik mindennemű tetoválástól. Egyébként nincs semmi baj, szófogadó, kedves kislány, nem rendetlenkedik meg verekszik az oviban vagy bármi hasonló.


Ti mit szólnátok ehhez? Én nem gondolnám, hogy ilyesmit megtilthat az óvónő a gyerekeknek, azt h rászól h ne tépje a másik haját pl, vagy ebédnél ne lökdösse az asztalt stb stb az rendben van, na de ehhez mégis mi köze van?  máj. 29. 12:16  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3

Szerintem teljesen igazad van, ma már nem kellene ezt olyan szigorúan venni. Persze nem kell telematricázni gyereket, de egy pici mint a kezén nem értem miért probléma. Gyerekkoromban emlékszem divat volt a hajtattoo, a matricás tetkós rágó. Csakis szünetekben engedte meg anyukám, nyári szünetben pedig még a körmömet is kifesthettem, húsvétra pedig minden álmom volt a gyerek sminkkészlet, amit egy papírzsepivel is le lehetett törölni. Oviba nem engedett úgy anyu, de ez akkor volt, gondolom ez az óvónő is abból az időből származik. Na és ha felnőtt korában tetkója lesz a kislánynak? Nekem is van kettő, és nem haltam még bele :D Ez nem az óvónő dolga.

14hkmA válasz 92%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 72%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/21Időpont máj. 29. 12:24 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Teljesen igazad van. Nem kifestve ment be vagy körömlakkos kézzel! Sajnos egy ilyen maradi óvónővel nem sokat lehet kezdeni,megváltozni nem fog. Ha felnőtt korában tetováltat ahhoz meg pláne nincs köze, sőt még neked sem. 😅

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/21Időpont máj. 29. 12:32 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
kisfiamnak (6,5)is és lányomnak (9) is szokott lenni kutya nem szólt hozzánk emiatt még !

A válasz 90%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 66%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/21Időpont máj. 29. 12:34 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Bölcsiben dolgozok, mi magunk vettünk készletet a gyerekeknek. Alkalmakra van csillámtetkó vagy arcfestés. A 2.5-3 éveseknek nagy öröm. A szülők is örülnek az ilyesminek :)

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/21Időpont máj. 29. 12:37 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Teljesen igazad van, és a nagyobb gond itt nem is a "tetovàlàs", mert beszélje meg veled ha ellenkezik az ovi elveivel, mert minden gyerek hirtelen olyat akar vagy mittudomén (bár neki nem ez a baja ahogy írod), de a gyereket nem bántjatha érte, és nem szólhat ezért rá!

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/21Időpont máj. 29. 12:37 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Apaként azt gondolom, ezzel semmilyen baj nincs. Itt a tekintélyelvű óvónő próbálja ráerőszakolni a nézeteit a gyerekekre, mert ők nem tudják megvédeni magukat. Mivel ti meg tudjátok védeni, ezért ki van borulva. Én támogatom az óvodavezető felkeresését, mert ki tudja, miként fog bánni ezek után a kislánnyal amikor nem látjátok. Sok mindent kinézek az ilyen hatalmaskodókból, akikre rápirítottak. Nem szokták tudni elviselni, ha nem az ő igazuk érvényesül.

A válasz 95%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 61%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/21Időpont máj. 29. 12:39 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Teljesen igazat adok neked kislanyos anyukakent,de nehez lenne megoldani hogy az oviba ne legyen rajta ilyen kis tetko? Tenyleg egy ilyen aprosag miatt most kell ekkora hiszteriat csinalni hogy vezetoseg miegymas? Szimplan nem tetkoztok az oviba es kesz.Megegyszer mondom,igazat adok neked,de szimplan el lehet kerulni egy balhet amit egy ilyen kis hulyesegbol adodik.Ot zavarja neki nem tetszik,sem neked sem a gyereknek nem lessz baja ha az oviba nem visel olyasmit.Nem olyan nagy gond igazan,es elkerulheto a baj.Mekkora nagy dolgot tudnak egyesek csinalni egy ilyenert ..

A válasz 49%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 64%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/21Időpont máj. 29. 12:39 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Biztos, hogy beszélnék a felettesével.

Egyébként a tetovált szülőknek mit mond? Kitiltja a gyerekét?A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/21Időpont máj. 29. 12:42 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Én annyira kivagyok az ilyen maradi vénasszonyoktól. 50 éve elvégezte az iskolát, nem fejlődött semmit, minden új dolgot elutasít... mennyi ilyen van!

Kedvesen, de azért elmondanám neki, hogy egy ártatlan kis tetoválás (az összes gyerekeknek szóló rendezvényen ez a divat, nálunk még az oviban is az óvónők tetoválnak gyereknapon) nem veszélyeztet egy gyereket sem, mint például egy ékszer, nem erkölcstelen, nincs eltúlozva, nem kelt közfelháborodást, tehát egy ártatlan, a mai korban teljességgel elfogadott dolog. Az magánügy, hogy neki nem tetszik.

Egyébként, meg ha ismerné a tetoválás múltját, akkor tudhatná, hogy pl. a görög korban a trákoknál a tetoválás az előkelőség jele volt. Szóval megint csak egy ezeréves baromság, hogy a sitteseknek van tetkója (szeretlek Rózsi meg hasonlók).

Nálunk is volt ilyen béna óvónő, aki kiakadt, ha egy gyereken pl. fekete kabát volt, mert az a gyász jele! Gyerek nem hordhat feketét.

Nekem kicsit inkább olyan érzésem van, hogy újak vagytok, most méri fel, hova is tegyen benneteket: a szófogadó, engedelmes család kategóriába, vagy a lázadók közé :)A válasz 88%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 59%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/21Időpont máj. 29. 12:46 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, akkor ezek szerint nekünk sikerült egy ilyen korlátolt gondolkozású óvónőt kifogni. Szerintem sincs semmi rossz ebben, csomó kislány ég ebben a csillámtetkó lázban, de az hogy ráadásképp a lányomat „piszkálja” az oviban emiatt, az azért már sok. Marad az ovi igazgató, bemegyünk a férjemmel a héten és elmondjuk neki a helyzetet.

#7: Nem, nem megoldható. A lányom, ha hétköznap szeretne egy tetkót, akkor miért ne engedném? Mert egy őskori gondolkozású óvónőnek ez nem tetszik?! Van egy rakat tetkókészítője a lányunknak, ami nem azért lett véve, h csak hétvégén lehessen rajta, majd ovi előtt gyorsan lemossuk, nehogy az óvónő meglássa. Nincs joga beleszólni ebbe és legfőképpen ahhoz nincs joga, hogy emiatt egy 4,5 éves kislányt szidjon le és vele veszekedjen! Nem fog akkor sem történni semmi, ha ott lesz az a kis csillag/lepke/akármi a karján, tehát nem értem miért kéne meghunyászkodnom az óvónő és az ő berögzült „börtöntöltelék” felfogása előtt.# 10/21Időpont máj. 29. 13:07 Privát üzenet
1 2 3

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Ha nem jó a viszony az óvónővel, attól még jól bánik a gyerekkel?
Mit lehet tenni ilyen esetben az óvónővel (alkesz óvónő, cinkos vezetőnő és önkormányzat)?
Nagyon összevesztem az egyik óvónővel. Vajon a gyereken fog csattanni vagy szét tudják ők választani a kettőt?
Szerintetek is beszélnem kellene az óvónővel?
Anyukák, akik magázódtok az óvónővel: benneteket hogyan szólítanak? Anyának vagy a keresztneveteken?
Szerintetek szóljak a vezetőnek vagy elég ha az óvónővel beszélek?

Kérdések a Gyerekvállalás, nevelés rovatbólKérdések az Óvodák rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!