9 hónapos babád hányszor szopik nappal, és éjjel?
Az enyém egyszer felkel éjjel és addig nem alszik vissza, amig meg nem szoptatom. Nem én keltem, hanem ő engem. Aztán reggel,
11.30.körül,
16.30 körül
és este.
Persze este eszik rendes vacsit és utánna szopizik. Ennek ellenére hajnalban megéhezik. A többi étkezés az főzelék, gyümölcs és tejtermék.
A baba igénye attól (is) függ, hogy ki miért ill. hogyan szoptat: aki csak EVÉSKÉNT, az általában jobban tud játszani a vacsorával, nappali evéssel, hiszen ha jobban tele van a baba pocakja, akkor tényleg sikerülhet elkerülni az éjjeli szopizást.
Aki viszont GONDOZ a szopival, az nemcsak evésre adja a cicit, hanem mindenfajta megnyugtatásként is. Az így szoptatott babák általában sokkal többször szopnak és jobban is szoktak ragaszkodni a cicihez, nappal és éjjel is.
Nem mondom, hogy az egyik jobb, mint a másik, mert sokféleképp lehet szoptatni és mindegyik jó a maga nemében - viszont az utóbbi módszer sokkal közelebb van a természetes állapothoz, mint az előbbi. Aki ismeri a csecsemők, babák egészséges fejlődését, az tudja, hogy mikor mire van szükségük és hogy ebbe a képbe hogyan illik bele a szoptatás, miért lényeges. Aki osztja pl. a kötődő nevelés szemléletét, az jó eséllyel a gondozós szoptatást választja; ami ideálisan azzal jár, hogy a gyerkőc egészen addig ébred éjszaka szopizni (NEM feltétlenül enni!), amíg igénye van rá, ill. amíg ezt ki nem növi. Hogy ez kinél mennyi, az nagyon változó, de akár évekig is eltarthat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!