9 hónapos babád hányszor szopik nappal, és éjjel?
Kérdező, az én lányomnál is volt egy ilyen időszak kicsit később, mint amennyi a te babád most, csak ő a (délutáni) ebéd és a vacsora között nassolt egy szopit. :)
És mit érzel a megnyugvásos szopival kapcsolatban? Furcsa? Zavaró? Szereted?
Csak azért kérdeztem, mert azt hittem, azért nem szeretnéd elhúzni a szoptatást, mert még nem tért vissza a ciklusod és emiatt aggódsz, hogy esetleg nem tudsz majd teherbe esni.
De a megváltozott szopinak szerintem nincs köze a mesihez; sokkal inkább a babád életkorához, fejlődéséhez és a közeledő szeparációs szorongáshoz. :)
Miért lenne rém? Ez teljesen természetes folyamat, a baba önállósodásának a részét képezi. A mozgásfejlődés megindulása után nem sokkal a baba rájön, hogy akkor ő most már saját erőből is képes eltávolodni anyától, és ez eleinte megijeszti őt. Erre reagál az állandó tapadással, a biztonság folyamatos keresésével. (Amire a legideálisabb megoldás az, ha hagyjuk, hogy jöjjön és folyton vele vagyunk, és nem az, ha megpróbáljuk őt erőszakkal lepattintani...)
Nem kell ettől félni. Az én fiam 2 éves és megint ilyen korszakban van, de én nagyon élvezem. Megint olyan, mint amikor még pici volt és naponta hordoztam őt... annyira közel voltunk egymáshoz! Így most megint nosztalgiázhatok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!