Mit csináljak? Elegem van a szoptatásból?
Etesd a gyereked tápszerrel, ha unod a szoptatást...
DE
amíg van tejed, addig szoptass, mert az a legegészségesebb a babádnak!
Az a kérdés, mi a gond a szoptatással? Nehezen megy, kevés a tejed, vagy túl sok? Gyakran kér enni a kicsi?
Ha leírnád kicsit részletesebben, talán tud valaki segíteni.
Oké, nem szoptatod, akkor majd elmegy az idő a tápszer készítésére, modogatásra...na meg nem olcsó a táp, havi 10.000ft.
Az időbeosztásodon gondolkodj el!
Nálunk, reggel kelés 7-kor. Nagyobbnak adok kakaót, mesét néz, míg a kicsi szopik!
Utánna öltözés, beágyazás.
Utánna a kicsi a jumperooba, a nagy az etetőszékbe, s reggelizik, míg én oda rakom az ebédet. Ma pl. Gyümölcsleves, és tepsiben lesütve császár szalonna burgonyával. Kb. 20 perc volt oda rakni az ebédet, oda raktam a levest, míg a másodikat elkeszítettem, beraktam a sütőbe, a levest behabartam, s ennyi.
A kicsi megint szopizott, s már vissza is aludt, ebéd készen, a nagy játszik mellettem, en reggelizel és netezek.
Majd még egy mosást berakunk, felporszívózunk ha felkelt a kicsi, s szabad az egész nap!
lehet, nálatok rendszer kell, meghatározott időkben történő etetés, cicizés, és azt az időt neked főként arra kell szánnod, tehát nincs a két évesnek akkor "közös ideje"
amikor ő kicsi volt, akkor rá figyeltél csak szopizásnál, ő nála biztosan nem volt ilyen érzésed... ő megkapta ami jár, most a testvérkéje is kapja meg.
a szopizás nem csak táplálás, hanem anyával töltött meghitt idő. ne vedd el a kicsitől, ha már olyan ügyes és szerencsés vagy, hogy anyatejjel tudod táplálni (és erősíteni, okosítani... stb.) :)
nehéz, én elhiszem. (ezért nem is akarok az egy éves mellé MÉG testvért)
ne a háztartás legyen a legfontosabb. próbálj segítséget szerezni a házimunkához (nagyik, apuka)
a GYEREKNEK kell lennie a legfontosabbnak. és egyformán kell adnod a kicsinek is azt, amit a nagynak.
sok sok erőt kívánok neked.
kérj segítséget valakitől! heti egy nap jöjjön valaki vigyázni pl. a nagyobbikra. heti egyszer valaki tegye neked rendbe a háztartást (porszívózás, felmosás, rendrakás) tényleg szükséged van segítségre! mert ilyenkor mindenkinek szüksége van rá. vannak szerencsések, akik körül nagy család van, és nem is kell kérni, de a legtöbben úgy vannak, ahogy te, emiatt ne is érezd rosszul magad. kérj segítséget, és add meg a kicsikének ami a legjobb neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!