Mi a véleményetek a nyilvános szoptatásról?
én soha nem szoptattam nyilvánosan, engem zavart, és nem azért, mert jaj a csúnya emberek mindig bántják a szoptatós nőket, hanem mert egyszerűen forcsának éreztem. nekem ez ilyen intim dolog volt, apukám se jött be, ha ott volt, és a család előtt se kaptam ki a cicim.
ha mást látok, az is függ attól milyen helyzetben. sajnos úgy vettem észre, elkezdtek ezzel kérkedni, madjnemhogy provokálni az anyukák. szerintem meg lehetne oldani kultúráltan is, mégis sok olyat látok, hogy szinte az arcodba tolja, miszerint igenis Ő TUD szoptatni. ez nem szimpatikus.
azt, hogy szoptatja a gyerekét diszkréten, bárhol is legyen, elfogadom.
ez a véleményem :)
ha most lenne babám, csinálnék magunknak is ilyet, aztán hajrá :)
nem zavar, mint ahogy ez sem, ha egy 5 vagy akár 55 éves ember eszik az utcán.
Nem zavar, bár én nem szoptatnék nyilvánosan. Nekem mindig sikerült megoldani h félrevibuljak ( kocsiba) vagy úgy időzítették mindent h ne essenek bele a kajaidő.
Én is furcsának találom az ilyen " szemérmetlenül" előveszi a cicit, de én szégyenlős vagyok.....
Ha más nem hát csak nyugodtan...
Gyakran látni villamoson, metrón csókolózó, szinte egymás bőre alá bújó párokat. Ha jó a kedvem, jól esik rájuk nézni, hogy hú de szerelmesek, ha meg rossz, akkor elfordulok.
Így vagyok a nyilvános szoptatás làtványával is.
Létezik textilpelenka, azt simán rá lehet teríteni az akcióterületre és máris mindenki jól járt.
Én ezt nem értem, hogy ilyen alapmozdulatot miért hagynak ki. A zsúfolt helyen előkapott mell szerintem finoman szólva nem illendő. Ha már hátat is lehet fordítani, vagy pelenkával letakarni, akkor nem tudok másra gondolni, minthogy provokatív céllal teszi, aki teszi.
A pados esetnél el tudom képzelni, hogy a gyerek üvöltött a kajáért, és csak az volt szabad, aztán elmentek a többi padról is, akik ott ültek, de addigra ő már ott ült a gyerekkel.
A 2 éven felüli szoptatás meg nem a nyilvános szoptatás miatt kelt ellenérzéseket benned, hanem mert nem szokásos dolog.
Én nem szoptatok, de sok helyen szoktuk a gyereket cumisüvegből etetni (pl. park, kültéri étterem, kávézók). Most először volt olyan, hogy csúnyán néztek rám. Egy nő azt mondta hangosan: "mit kell eltűrnöm itt, egy órája várok és most végig kell néznem, ahogy a gyereket megetetik." Nem tudtam eldönteni, hogy szarkasztikusan mondja-e, viccel-e, vagy zavarja-e a tápszeres etetés is az embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!