Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Hogy lehet egy férfit rávenni...

Hogy lehet egy férfit rávenni a vizsgálatra?

Figyelt kérdés
A férjemmel 2 éve vagyunk együtt, több mint egy éve próbálkozunk a babával, még nem jött össze. Én 39 éves vagyok, ő 45. Ő az előző két barátnőjével is több mint egy évig próbálkoztak, nem jött össze a baba. Azóta mindkét lánynak elég hamar összejött a gyerek. Mondtam neki, hogy szerintem ez már gyanús, és szeretném ha elmenne egy andrológiai vizsgálatra. De ő nem akar, azt mondja vele biztosan nincs semmi gond. Hogy lehetne meggyőzni, hogy menjen el?
2016. júl. 3. 20:28
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem, hogy mindkettőnknek első baba lenne...
2016. júl. 3. 20:31
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Mivel te sem vagy fiatal teherbeesés szempontjából, kérd meg, hogy együtt menjetek el egy meddőségi klinikára. Ott rutinszerűen mind a két félt vizsgálják, így nem lenne az az érzése, hogy őt hibáztatod. Csináljátok együtt végig, úgy könnyebb. A férfiaknak ez nagyon nehéz téma szerintem.
2016. júl. 3. 20:34
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem személyiségfüggő. Van, aki hiúsági kérdést csinál belőle.

Amikor eldöntöttük, hogy belevágunk, pont aktuális volt a rákszűrésem. A férjem is eljött, az orvosnak mondtuk, hogy mik a tervek. (Neki már volt egy akkor 20 éves gyereke, de ugye 20 év sok idő, én meg soha nem voltam terhes még.) Rákérdeztem, hogy ha sokáig nem sikerülne, akkor mi a teendő?

A doki mondta, hogy csinál egy hüvelyi UH-t, ha már úgyis vizsgálni fog, annyit megnéz, hogy a belső nemiszerveim megfelelően fejlődtek-e. Megnézte, minden oké. Mondta, hogy ha nem sikerül és kivizsgálást szeretnénk, ő elsőként a férfi vizsgálatát javasolja, mivel az non-invazív. A férjem fapofával kért ajánlást, hogy melyik kollégája jó orvos (andrológus), majd egy hét múlva elment hozzá, mondván neki nem fáj a vizsgálat és legalább egyik részről előre tisztázva lesz a helyzet.

Ő ugyanolyan orvosi vizsgálatnak fogta fel, mint a fél évenkénti fogászati szűrést.

Szerintem kérdezz rá semleges hangnemben, hogy miért idegenkedik a kivizsgálástól. (Annak fényében, hogy elég egy pohár mintát beadni és kész van.) Valószínű, hogy fél szembesülni az esetleges negatív eredménnyel, mert a saját férfiasságát ezzel állítja párhuzamba. De amíg ő maga nem mondja ki, dolgozni se lehet az ügyön.

2016. júl. 3. 20:49
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
ha esetleg probléma lenne vele, vagy mégse, szedethetsz vele profertil kapszulát. direkt férfiaknak. ártani nem árt. az ára borsos, de jókat írnak róla. az én férjem is azt szedi, nála kimutatták, hogy a minőséggel van a gond, nem a mennyiséggel.
2016. júl. 3. 20:54
 5/11 anonim ***** válasza:
12%
Csoda, hogy húzza a száját, mikor azzal indítottál, hogy gyakorlatilag közölted vele, tuti vele van baj, mert a volt női terhesek lettek???
2016. júl. 3. 21:05
 6/11 A kérdező kommentje:
Ki mondta, hogy így nyitottam? Magamban tartom, hogy szerintem lehet vele gond. Annyit mondtam, hogy manapság gyakran a férfiaknál is lehet probléma, szeretném, ha elmenne egy vizsgálatra.
2016. júl. 3. 21:33
 7/11 anonim ***** válasza:

Így sehogy. Ha ő nem akarja tudni, mert fél a választól, te semmivel rá nem veszed.

Inkább arról próbáld meggyőzni, hogy attól függetlenek az érzelmeid iránta, hogy lehet-e baba. Ha igen, az szuper, ha nem, nem.

Ettől nem lesz kevésbé férfi, nem hagyod el.

2016. júl. 4. 04:22
 8/11 anonim ***** válasza:
0%
Valoban "gyanus", de menj el elobb te es ha kimondjak h nalad minden oke..akkor kizarasos alapon mehet a menet. Amugy E vitamint ajanlatos szedjetek! Mind a ketten.. parszaz ft , de csodâkra kepes
2016. júl. 4. 13:19
 9/11 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez volt a helyzet..A férjemnek több kapcsolat, ésnem lett gyereke..Én is úgy indítottam hogy szerintem ott a gond, és nem is ment el vizsgálatra..Aztán, én elkezdtem hőmérőzni, orvoshoz járni..Kiderült hogy nem lehet peteérésem, és akkor mondta a doki hogy stimulálás, aztán úgy mehetünk tovább..Akkor már igazából muszály volt elmennie, és nem is húzta rá a száját..Csak addig volt gond míg azt éreztettem vele, hogy biztos nála van a baj..Az első lombikunkból fogant meg a kislányunk, szóval még egy párszor ki kellett bírnia..Mondhatni szinte megszokta..
2016. júl. 4. 13:59
 10/11 Manka68 ***** válasza:
75%
Teherbeesési problémánál mindkét felet vizsgálják. Megvan a protokoll, hogy milyen vizsgálatokat, és milyen sorrenden végeznek. Az első a spermavizsgálat, mert a legolcsób, és legfájdalommentesebb. Ha ott minden rendben, akkor a nőnek hormonlabor, és ha még mindig nem találnak semmit, akkor jön a petevezeték átjárhatósági vizsgálat, ami nagyon fájdalmas tud lenni. Ami pedig ezek után jön, az már műtét, és nincs az a doki, aki kitenné a páciensét ennek, amíg a férfi alapvető vizsgálata nincs meg.
2016. júl. 4. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!