Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagyon megijedtem, mindez mit...

Nagyon megijedtem, mindez mit jelent?

Figyelt kérdés

26 hetes terhes vagyok és ma kaptam meg a második vércsoport szerológiai leletemet ami számomra elég aggasztó.

AB Rh pozitív a vércsoportom, találtak vörösvérsejt antigéneket: C+E-c-e-+K

Illetve vörösvérsejt ellenes antitestek: anti-c

Ellenanyagszűrés eredménye: pozitív

Direkt Coombs vizsgálat: Negatív

Azonosított antitestek titere: anti-c titer 1:2

De mivel nem tudom mindez mennyire jelent veszélyt a magzatra, illetve a születendő gyermekemre nagyon megijedtem.

A megjegyzésben ez áll:

kontroll javasolt, Apai vérmintát kérünk antigén vizsgálatra. A terhességi alloimmunizáció nem zárható ki. Javasolt a magzat ultrahangos monitorozása anémia irányában. Az antitest olyan veszélyes mint az anti-D.

mindez mit jelent és mennyire van veszélyben a születendő gyermekem.

Nagyon aggódok.

2012. dec. 3. 10:23
 1/5 anonim ***** válasza:
menj el a védőnőhöz, ő biztos tud mondani valami okosat. Ha ő is úgy látja, javasolni fogja, hogy kérj egy hamarabbi időpontot a dokidtól. Addig se idegeskedj, mert azzal többet árthatsz a babának is. Ha valami komolyabb baj lenen, tuti szóltak volna!
2012. dec. 3. 10:31
 2/5 A kérdező kommentje:
Megyek dokiHoz holnap. Addig megpróbálok megnyugodni...
2012. dec. 3. 11:10
 3/5 anonim ***** válasza:

Előkerestem az én eredményemet: nekem Rh 0+ a vércsoportom, egyéb vörösvérsejt antigének: C-E+c+e-K+, vörösvérsejt ellenes antitestek enzim-reaktív antitest.

Nekem havonta kellett mennem a véradó állomásra kontroll vérvételre, ne aggódj, semmi gond nem lesz, nálunk sem lett. Jó tanács: a védőnők és a szülész orvosok nem igazán tudják mit is takar ez a lelet. Nálam annyiban érintette a szülést, hogyha vért kellett volna kapnom, akkor nem csak a vércsoportomnak, hanem a fenti C- antigénnel rendelkezőktől kaphattam volna csak, hogy ne legyen gond, de ezt a dokim be is írta a kiskönyvembe pirossal! Én azt a dokit hívtam fel, akinek a pecsétje szerepelt vércsoport-szerológiai leleten. Tőle biztos információt kaphatsz!

2012. dec. 3. 13:22
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a választ:)
2012. dec. 3. 18:54
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia ne aggodj nyugi...:-))

Nekem detto ugyan ez volt és az előző válaszolo meg is irta a kérdésedre a választ..:-))

nyugi nem lesz baj nállunk sem lett már 3 éves nagylány..:-)

2012. dec. 5. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!