Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Infraszaunázni szabad terhesen?

Infraszaunázni szabad terhesen?

Figyelt kérdés
2009. nov. 24. 12:58
 1/7 anonim ***** válasza:
Igazából még a forró fürdő sem ajánlott, mert a meleg alhasi vérbőséget=> vérzést=> vetélést okozhat. A szaunában is felhevül a tested, szerintem nem jó ötlet.
2009. nov. 24. 13:00
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondta a doki, hogy kifejezetten tilos az összes szauna, még az infraszauna is.Eddig mindig jártam, most annyira hiányzik:(
2009. nov. 24. 13:02
 3/7 A kérdező kommentje:

Ezt én is így gondolom, hogy tilos! De képzeljétek az egyik ismerősöm heti rendszerességgel járt a terhessége alatt infraszaunába és már 3 éves lánya van. Hogy mennyi felelőtlen ember van?!

De köszi hogy megerősítettetek!!!

2009. nov. 24. 13:04
 4/7 anonim ***** válasza:
Állítólag ezek (meleg vizes fürdő, szauna, szolárium) azért nem ajánlottak, mert felmelegítik a magzatvizet, ami nem tesz jót a babának
2009. nov. 24. 13:21
 5/7 anonim ***** válasza:

NEM!!!! Főleg nem infraszaunázni. Mert az belülről kezni felmelegíteni a testet az infra sugarak álltal. Felmelegszik a magzatvíz is. Sima szaunába sem mentem mióta terhes vagyok, de még szoliba sem, pedig ezeket rendszeresen látogattam.

39+1km

2009. nov. 24. 13:37
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem semmilyen szauna nem engedelyezett terhesseg alatt!Tilos!
2009. nov. 24. 13:40
 7/7 anonim ***** válasza:

Terhesség esetén mivel az infraszauna által kibocsájtott infravörös sugárzás mélyen behatol a bőr alá(körülbelül 4-5 centiméterre), ezért a magzatot károsíthatja vagy akár el is vetélhet. A terhesség későbbi szakaszában mivel az infravörös sugárzás felmelegíti a testet akár a szülést is elindíthatja.

Az orvosok többsége nem ajánlja a szaunázást terhes kismamáknak, - még az edzettebbeknek sem -, mert a magasra szökő testhőmérséklet befolyásolhatja a magzat fejlődését. (Nőknek havi ciklus alatt sem ajánlott.) Önmagában a szaunázás "kifejezetten" nem árthat a babának, de a hőhatás és a szervezet fokozott terhelése miatt azt szokták tanácsolni az egyébként rendszeresen szaunázó kismamáknak is, bírják ki azt a néhány hónapot enélkül.

Német szakemberek egy csoportja azonban azt vallja, a szaunázás kifejezetten jó hatással van a várandós nőkre: megóvja a szervezetet a túlzott vízfelhalmozódástól, megelőzve ezzel az un. "terhességi mérgezés" nevű betegséget is. Szerintük legtöbbször könnyebben szülnek azok a nők, akik a terhesség alatt legalább hetente egyszer szaunáztak, és hogy mindez semmilyen káros hatással nincs a magzatra, arra, mondják, Finnország a legjobb példa: a finn kismamák 90% szaunázik rendszeresen várandóssága alatt.

Ha úgy döntünk, az ő példájukat követjük, tartsunk be néhány "további alapvető szabályt". A 16. hétig próbáljunk meg lemondani a szaunáról, utána pedig csak akkor járjunk el, ha előtte is gyakorlott szaunázók voltunk - nem a terhesség a legmegfelelőbb időszak e szokás kialakítására.

A szaunában soha ne feküdjünk hanyatt, csak ülve tartózkodjunk ott, a szokásosnál valamivel rövidebb ideig, 85 fok alatti hőmérsékletben.

A visszeres lábaknak nem használ a hőség, így ha ezzel a problémával küzdünk, illetve a szüléshez közeledve, az utolsó hetekben kerüljük a szaunát, mert a meleg a szülési fájásokat is serkentheti.

2010. szept. 6. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

11-Napos terhesen (ha eggyáltalán az vagyok amit még nem szeretnék tehát nem beszélem be magamnak! ) Látszothat már egy kicsit a hasam? :S TÖBBI LENT!

Mert azt vettem észre h nagyobb hegyesebb de nem hiztam csak a hamsam aljánál.Mintha terhes lennék teljesen oylan ...nem hányok meg semmi menzeszem megvolt csak fáradt vagyok vagy 3-4 napja.Csináltam a 7-8-napon terhességi tesztet de negativlett.nemtudom mivan...jajj

Hány hetes terhesen kapod, vagy kaptad az influenza elleni oltást?

Kérem, csak olyanok írjanak, akik oltattak vagy oltatni fognak.

37 hetes terhesen elmernétek menni Simon Júdás vásárba?

Nagyon mennék, de tartok is tőle, a nagy tömeg miatt!

21 hetes terhesen aggódnom kell, ha kissé görcsöl és fáj a hasam?

1 hete voltam ultrahangon, minden rendben volt velem is és a picivel is. A magzatvíz egy picit több volt az átlagosnál, de nem kórosan. Terheléses vércukor vizsgálat után kell visszamennem kontrollra. De nem hiszem, hogy ez összefüggene a hasfájással. Másfél hét múlva...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!