Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 11 hetes terhes vagyok....

11 hetes terhes vagyok. Hogyan mondjam el az apukának? többi lent

Figyelt kérdés

Sziasztok!

17 éves lány vagyok, jövőre érettségiznék.

Összejöttem egy fiúval, 3 hónapot voltunk együtt, már 2 hetes terhes voltam mikor szakítottunk, de akkor még én, sem ő nem tudott a babáról.

Ezek után nem jött meg a menstruációm, (néha egy- két nap csúszás szokott lenni) a 4. napon vettem egy tesztet, mivel másra nem tudtam gondolni..

A teszt pozitív lett.

Nagyon megrémültem mivel jövőre érettségiznék, és utána egyetemre szerettem volna menni..

Anyukámnak egyből elmondtam, hát szó mi szó nem dícsért meg, órákon át beszélgettünk és 100%- an melletm áll, rajta kívül a bátyám és 2 barátnőm tudja.

Nos hát a lényegre térve, az apuka bulizós csajozós éveit éli, és hát fogalmam sincs hogy hogyan is kellene neki elmondanom hogy apa lesz..

Szeretném ha a baba családi idilben nőne fel egy apa mellett, de tanácstalan vagyok.

Azért itt kérek "segítséget", hátha van valaki akinek már volt hasonló helyzete.

Üzenetet is írhattok.

A válaszokat előre is köszönöm :)

2016. jún. 24. 21:07
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
44%

Milyen abortuszrol beszeltek amikor mar 11 hetes??

Kosd fel a gatyadat nagyon nehez lesz, eleg korai de legalabb megered talan a dedunokaidat is:) ha anyukad melletted all akkor biztos minden rendben lesz.. az apuka is egy ido utan felno es erdekelni fogja a gyerek.. de szerintem is mondj le a csaladi idilrol.. legalabbis ne vele tervezd.

Irj neki hogy talalkoznotok kell.. majd ott elmondod neki ezt amit ide leirtal. Kotelessegei vannak akkor is ha fakepnel hagy!! :)

21eves kismama

2016. jún. 25. 01:39
 22/36 anonim ***** válasza:
80%
Elozo vagyok, nehogy abba hagyd a sulit!! Magantanulokent erettsegiz le terhesen vagy a baba mellett.. :)
2016. jún. 25. 01:41
 23/36 anonim ***** válasza:
17%
Felhivod,elmondod. Apa nem lesz,és hogy fizessen is csak bírósági kényszer lesz. Összejönni kár vele,szakitottatok,nem kellesz neki,neked se ő. Apa nem kell mindenáron a gyereknek se. Jobb a csonk család,mint a sz.r család. El nem fogod tartani a gyereket se 8 általános,se érettségi után szerzett munkával egyedül. Nekem is érettségim van csak,kislányom nem tervezett volt. Apjával közösen döntöttünk róla,bár én nélküle is megtartottam volna és igen,a szüleim nyakára. De be is ismerem. El nem tudom mondani anyagilag mennyit segítettek igy is,sok babacuccal stb. 21voltam akkor. Egyenesbe jöttünk aztán,akkor megéltünk már egy fizetésből a lány apjának lakásában. A kapcsolat már a terhesség elején megromlott,de kitartottam. Aztán szép lassan a gyerek két és fél éves korára meguntam a nem tetszik el lehet menni,tuti megcsalsz,fogd be a szád én keresem a pénzt,nekem jár a kikapcsolódás buli szöveget az akkor 31éves apjától és megmondtam vége. Mellette 10órában dolgoztam,mindent én csináltam. Fél év kellett mire albérletet találtam,kauciot szüleim fizették. Az apával egymás ölése fél évih ment,közben nekem jött új kapcsolat,várjuk a közös babát ,tervezetten,ha korán is jön,de tökéletes minden,lányomat is első perctől imádja,mig az apja három hetentr látja kb. Sok kiadás plusz jött ismét,hiába nem keres a párom rosszul,így a szülők ismét sokat segitenek,babadolgok szerezésével,vásárlásával. Mi is rengeteget vettünk már. Anyós a nagyot is imádja ,haza se engedné velünk,ha tehetné. Ja és dolgozom most is,másik városba,reggel 4-kor kelek. Érettségivel,protekcióval nettó 52ezer közfoglalkoztatási bérért irodában. 17hetesen kezdtem és július végéig maradok,utána táppénz. Most vagyok a 24hét végén. De vállaltam,mert nem ismétgyest akarok,mikor két hét hiányzott az egy évhez az előző munkahelyemen. Párom nem akarna engedni ,öt nem érdekli a gyes,ég és föld lányom apjával,de megérti hogy nekem fontos,ne annyit kapjak mint a retkesek,akik semmit nem.csinálnak.
2016. jún. 25. 06:42
 24/36 anonim ***** válasza:
65%

A kérdező azt kèrdezte,hogyan mondja el az Apukának nem azt,hogy megölje-e a gyereket vagy sem,annak ellenére hogy ilyen fiatalon terhes lett sokkal érettebb és intelligensebb kedves okos 21 éves nálad....rosszindulatùan okoskodni és ìtélkezni könnyű,felvállalni tetteink következményét nehéz és bizony nem korfüggő..

Kérdező hìvd fel az Apát menjetek el egyet kávézni pl és mond el Neki,azt is mik a terveid,aztán kiderül hogyan áll a dologhoz

2016. jún. 25. 06:53
 25/36 anonim ***** válasza:
63%

Kedves hozzászólók!

Kár bármiről is győzködni a kérdezőt. Ő már döntött. Az teljesen normális, hogy benne van ez a " megmutatom a világnak, csak azért is" érzés. Ami itt nem normális az az, hogy terhes. Az ő és néhány hozzászóló felháborodását nem értem, mivel ha nem akarta a kioktató kommenteket, minek irta oda a korát? A történet szempontjából teljesen lényegtelen, mivel az a lényeg, hogy szakítás után hogyan mondja el.

Kérdező!

Ezen az e-mail dolgon jót nevettem... Megszülheted ezt a gyereket, biztos vagyok benne,hogy fel is tudod nevelni. ( az már más kérdés, hogy milyen körülmények között). Nem nagy dolog, veled egykorúaknak, sőt fiatalabbaknak is sikerül. És ami a lényeg: csak magadnak szülöd. Mi soha nem fogjuk megtudni, hogy te ki vagy. Őszintén, nem is akarjuk. Leírtuk a véleményünket, de ennyi. Addig érdekelt minket a kérdés, amíg elolvastuk. Nehogy azt gondold, hogy nekünk az, hogy te mégis megszülöd fáj...

2016. jún. 25. 07:28
 26/36 anonim ***** válasza:
89%
Szia! Bocsánat, hogy nem a kérdésre válaszolok. Én is ennyi idős voltam, amikor terhes lettem a fiammal. Apuka nem maradt velünk, nem látogatja a gyerekét. A sulit szerintem mindenképp fejezd be. Kérheted, hogy magántanuló legyél, ilyen esetben biztos engedélyezik. Utána meg jelentkezz egyetemre. Ha nem tudod elkezdeni, halaszthatsz egy évet. Ha van segítséged, akkor ott is tudsz egyéni tanrendet kérni. Én így fejeztem be az egyetemet. Ha nem folytatom akkor az iskolát, lehet, hogy a mai napig nincs se érettségim, se diplomám. Nagyon nehéz volt, de megérte, mert el tudtam helyezkedni egy rendes munkahelyen. Engem is egyedül nevelt anyukám két testvéremmel együtt, az első két évben otthon laktam velük, ez nagy segítség volt.
2016. jún. 25. 07:38
 27/36 anonim ***** válasza:
100%
Miért vártál eddig arra h elmondd?felhivod és elmondod ennyi,de ne számits majd ezután a családi idillre amire vágysz,itt a kettő üti egymást.18 év alatt ugy tudom amugy nem csak 12. hétig lehet elvetetni.
2016. jún. 25. 07:44
 28/36 anonim ***** válasza:
81%
Ha olyan érett lennél, mint amilyennek hiszed magad, már rég felhívtad volna, hogy kerek-perec közöld vele a terhesség tényét és hogy megkérdezd, milyen szerepet kíván ebben vállalni. Hidd el, nem ez lesz a történet nehezebb része...
2016. jún. 25. 07:59
 29/36 anonim ***** válasza:
81%

" A kérdező kommentje:

Kedves FELNŐTT ÉRTELMISÉG!

Tisztában vagyok hogy mivel jár egy gyermek felnevelése, anyukám egyedül nevel fel engem és a testvérem, mégi elmondhatom magamról hogy egy igazi gyerekkort tudhatok a hátam mögött, és ezt majd az én gyermekem is elmondhatja magáról évek múlva"

Persze,h ugyanolyan boldog gyerek lesz,mint te,hisz anyád fogja őt is felnevelni!

Istenem,falra tudok mászni,mikor egy kispitsa azt hiszi,hogy csak.mert szét tudta rakni a lábát és teherbe vágták,akkor ő már mindent tud az életről!

Hát cicuka,nem lesz egyszerű dolgod! De majd rájössz! Értjük mi,hogy babuci,meg pocika,meg stb...csak ugye valakinek pénzt is kéne keresni...anyád mellett!

2016. jún. 25. 09:00
 30/36 anonim ***** válasza:
76%

23-as válaszoló:

"Párom nem akarna engedni ,öt nem érdekli a gyes,ég és föld lányom apjával,de megérti hogy nekem fontos,ne annyit kapjak mint a retkesek,akik semmit nem.csinálnak."

Mit értessz retkes alatt?? Aki kevesebb jövedelemhez jut pl gyes és nem gyed, az már retkes? Gyest kapok, mégsem vagyok az, de szerintem ezzel vagyunk így egy páran..

Kérdező: Keresd fel az apját minél előbb, egyszerűen csak közöld vele hogy terhes vagy és meg is tartod. (Mert ahogy olvasni, elég elszánt vagy) Szerintem nem fogod érdekelni se te se a pici, de úgy igazán az apa se téged. Mindent meg lehet oldani, sok erőt kívánok, a sulit ne hagyd félbe!!

2016. jún. 25. 09:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!