Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség

A kérdés

Őszintén! Nálatok mennyire vette ki apuka a részét a "várandósságból"?

Mindenhol azt látom, olvasom, hogy apuka így puszilgatja a pocakot, úgy elmegy az anyukával ilyen-olyan babaruhaboltba kis balerinacipőket venni, beszél a pocakhoz, tájékozódik mit hogyan kell majd csinálni, pelenkázás stb stb. Hihető ez? Tényleg van ilyen? Az én párom annyit dolgozik, hogy semmi ideje nem volt azzal foglalkozni, hogy mit kell megvenni még a gyerek érkezéséig, vagy hogy mi mire való, mit hogyan kell majd... Mindent én tartok számon, én vásároltam meg mindent, ő az anyagi részben vette ki magát. Nagyon ideje se lenne ezekre a sok meló miatt, viszont volt hogy megjegyeztem neki, hogy többet rakhatná a kezét a pocakra, beszélhetne hozzá, ő meg mondta, hogy majd törődik vele akkor, mikor kint lesz...

Persze odateszi a kezét néha ha rugdos, de kb 3 percig tart az egész, azt is úgy érzem muszájból teszi. Mintha nem nagyon foglalkoztatná a dolog, vagy csak én reagálom túl? Vagy tényleg túl sok olyat latok a neten, meg a közösségi oldalakon, hogy apukak mar szülés előtt kiveszik a részük sokmindenből, aztán lehet a fele csak kamu, ami a külvilágnak szól? Érdekelnének az őszinte tapasztalaitok, hiszen itt úgyis név nélkül megy a dolog, nincs mit veszíteni. Engem néha bánt a dolog, hogy tök egyedül élem meg az egész terhességem, és nem érti azt se ha van valami bajom...persze mindig mondja milyen jó apuka lesz majd, dicsekszik a munkatársaknak, rokonoknak, meg mondja hogy ő fürdeti majd minden este stb. Szülésre is beakar jönni. Első gyerek lesz mindkettőnknek és terveztük. Viszont mindezek ellenére néha jól esne nekem is egy kicsit több törődés így a vége fele, és sokszor tartok attól, hogy majd ha megszületik sem lesz másképp. A munka megvár, de a gyereknek szüksége lesz rá. És nem vagyok anyagias se, inkább ne dolgozzon ennyit de igenis legyen velünk és vegye majd ki a részét mindenből. A gyereknek nagyobb szüksége lesz az apjára, mint a pénzére. Nálatok hogy voltak ezek a dolgok terhesség alatt?

És változott valami, miután meglett a baba? A védőnő szerint az apukák nem fogják fel addig a dolgokat, amíg meg nem születik a picur...de akkor miért látni ennyi olyan apukát, akik ennyire törődnek a terhesség résszel is? Köszi a véleményeket

30 hetes kismama 2018. aug. 10. 14:44  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3
Egyformán sokat dolgoztunk mindketten, én is a 35. Hétig, mire szülési szabira jöttem, már mindent elkészítettünk közösen. Én elég fáradt voltam a terhesség alatt, ezért szinte csak ő takarított. Amit kellett együtt vettük meg, a bútorokat egyedül rakta össze amíg pihentem, az összes vizsgálaton bent volt. A pocakot ritkán simogatta, de akkor magától, nem kellett noszogatni. Hogy mit hogyan kell, annak főleg én néztem utána, aztán elmondtam neki, és ha valamiben nem értett egyet, akkor ő is utána olvasott külön. Plüsmacin próbálgatta a hordozást, pelenkázást 😂 szerintem aggódott hogy fog tudni a babához nyúlni, de persze nagyon ügyes volt. Mindenkinek dicsekedik ovele, hogy apa lett, az egyik ultrahang kép még most is a tárcájában van. Én elégedett voltam, azóta is szuper apuka 🙂

A válasz 78%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 72%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/30Időpont 2018. aug. 10. 14:53 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Nálunk maximálisan. Gyerekszobát festett, bútort szerelt, ruhákat vett velem, eljártunk együtt mindenféle felkészítőre, hosszabb utakon pedig felolvastam neki mindenféle cikkeket és könyvrészleteket a témában. Ezen kívül minden este elmeséli a hasamnak, hogy mik történtek velünk aznap... :)


DE!!! Az én párom itthonról dolgozik és nem is látástól mikulásig. Pont tegnap volt egy beszélgetésünk arról, hogy milyen hihetetlen szerencsések vagyunk mindannyian, hogy az életünkbe mindez belefér.


Egyik ismerősöm férje rendes munkaidőben dolgozik, és szomorú is amiatt, hogy nem tudja úgy és annyira átélni a várakozást mint az anyuka. De a maradék szabadidejében ő is eljár vele workshop-okra, előadásokra, megteszi amit tud és nagyon aktívan érdeklődik.A válasz 68%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/30Időpont 2018. aug. 10. 14:56 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Második vagyok, még valami. A terhességem utolsó 3 hetére kapott egy munkát az ország másik felében. Nem ment el, pedig 1millió forint felett fizettek volna neki. Én rábízták a döntést és ő maga jutott arra, hogy mellettünk a helye a véghajrában és ezt nem tudja semmilyen fizetés pótolni.

A válasz 79%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/30Időpont 2018. aug. 10. 14:58 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nagyon kivette a részét, én a 6. héttől hánytam folyamatosan, a 10. héttől már járni se tudtam, a takaritással voltak gondok, azt nem tudta úgy csinálni ahogyan akartam volna, de belejött, utána mindent ő csinált, megvett mindent a babának amit mondtam, szobáját megcsinálta, kifestette, ráadásul a szülés után hónapokig ő látta el a babát, mert beteg voltam, szóval természetesen képesek erre a férfiak, de általában nincsenek rászorulva, hogy csinálják.

A válasz 62%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/30Időpont 2018. aug. 10. 15:02 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Kifestette a babaszobát, jött velem mindig vásárolgatni, összeszerelte a bútorokat, eljött minden vizsgálatra amire tudott, mikor rosszul voltam az elején bevásárolt, takarított, ebédet hozott. Nagy pocakkal segített öltözni vetkőzni, fürödni, bármiért lehajolni, segített feltápászkodni a kanapéról. Sokat simogatta a hasam, beszélt hozzá, mindig tudni akarta mije fejlődik, mekkora, rugdos-e éppen. Bent volt a szülésnél, elvágta a köldökzsinórt. Utána sajnos 6 napig nem látta látogatási tilalom miatt, de azóta is ugyanúgy törődik velünk. 4 hónapos a kiscsaj és imádják egymást.

A válasz 62%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/30Időpont 2018. aug. 10. 15:07 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Melózik, te meg valszeg nem.

Ha meg nem lenne pénze, elhagynádA válasz 9%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/30Időpont 2018. aug. 10. 15:08 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Minden vizsgálaton ott volt (a laboroknál is), úgy igazította mindig a munkáit. Nyilván ez lehetőség és akarat kérdése is egyben. A hasamnak mesélt a végefelé, beszélt a munkatársaknak, családnak a terhességről, magzatról. Benn volt a szülésen és a kórházban is családi szobát akart feltétlenül, hogy ott lehessen. Terhesség után ez nem változott.


Nekünk minden ismerősünk így viszonyult a feleség terhességéhez és a közös gyerekhez, de nem tudom, máshol hogy szokás, nyilván a baráti köre az embernek hasonlít gondolkodásmódban általában az emberre, szóval ez nem releváns.:)A válasz 65%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 72%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/30Időpont 2018. aug. 10. 15:08 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Először is gratulálok! :)

Nálunk is férjem festette a babaszobát, amennyire tudtam segítettem neki. A babaholmikat (babakocsi, kiságy, ruhák stb.)én kinéztem a neten és együtt mentünk a boltba megnézni és megvenni. Az orvosi vizsgálatok, ultrahangok nagyrészére is jött velem, mivel magánorvosom volt, így estére kaptunk időpontot, viszont vérvételre vagy védőnőhöz nem tudott jönni, mivel azok délelőttre estek. Én is dolgoztam 37. hétig, nekem is alig maradt szabadságom, ő is a szülés utánra tartogatta inkább. A hasamat állandóan puszilgatta, simogatta. Velem volt végig, nagyon várta a babánkat ő is. Nagyon szereti a babánkat, sokat játszik vele, tanítgatja, segít megfürdetni őt, éjjel ő is felkel hozzá velem együtt. Pedig rengeteget dolgozik reggel 6-kor megy el és este 7-re ér haza. Viszont ha már most nem nagyon segít a párod, lehet rosszabb lesz később. A gyerekorvoshoz szintén én viszem, hiszen férjem dolgozik. Én követem nyomon a babánk fejlődését, hogy mennyit tud, mennyit hízott, én szoptatom. Szóval én úgy érzem ilyenkor marad az anyuka leginkább egyedül, mert ugye apuka dolgozik egész nap és estére marad 1 órájuk közösen amikor segít lefürdetni, játszik vele, de minden más az anyukára marad.A válasz 55%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/30Időpont 2018. aug. 10. 15:14 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
#8-as vagyok. Férjem is dicsekedett mindig ismerősöknek, amikor még várandós voltam. Ő is bent volt a szülésnél és ő vágta el a köldökzsinórt. Esténként együtt olvasgatuk a könyveket, hogy melyik hétnél járunk és most melyik szerve fejlődik. :)

A válasz 54%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/30Időpont 2018. aug. 10. 15:22 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nyugi, kérdező, sokan vannak, akik nem csinálnak nyálas ölebet a pasiból, szerencsére. Pár év múlva majd lecserélik, mert nem elég férfias...

A válasz 28%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 61%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/30Időpont 2018. aug. 10. 15:25 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Korhazban 20 hetes genetikai ultrahangra bejohet velem az apuka es mama? Ott latom majd en is a picit? Vagy robotszeruen szokott menni?
Tudtok ajánlani jó szülésfelkészítő programot XII. kerületben, vagy bármilyen programot, amihez apukák is csatlakozhatnak és hasznos a terhességben?
Van olyan aki egyedül várta babáját? Pl. :apuka lelépett, vagy mondjuk nem lépett le, de nem éltek egy háztartásban és nem veszi ki a részét a terhességből. Nem megy a...
Apuka is igényelheti a gyest?
Milyen vizsgálatokra kíséri el az apuka a kismamát?
Első uh vizsgálat hogy zajlott akiknél bent volt az apuka is?

Kérdések a Gyerekvállalás, nevelés rovatbólKérdések a Terhesség rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!