Forgalmi vizsga bukás, szerintetek jogosan?
Sziasztok, a tegnapi napon egy sikertelen forgalmi vizsga után merült fel bennem ez a kérdés.
Igazából elkezdődött a vizsga, minden jól ment, hibátlanul eljutottam körülbelül a vizsga feléig, ahol egy kanyarodó főút előtt egy piros lámpával szembesültem. Két autó állt a piros lámpánál, így én is megálltam mögöttük. Egyáltalán nem izgultam, magabiztosan végig tudtam menni az összes vizsga útvonalon előtte is. Egyáltalán nem gondoltam volna hogy ennél a lámpánál fogok megbukni. Tehát a bukás pillanata: az előttem lévő 2 autó elindult a zöld lámpánál, én is utánuk. Folyamatosan figyeltem a lámpát, többször is ránéztem. Amikor oda értem a vonalhoz ami előtt ugyebár meg kéne állni hogyha piros a lámpa, még mindig zöld lámpa volt, viszont abban a pillanatban ahogy az első két kerék átment a vonalon, sárgára váltott a lámpa. Gyorsan rátettem a lábam a fékre, viszont nem álltam meg, mivel realizáltam hogy már a vonal előtt nem tudok megállni, mivel túlhaladtam rajta (továbbra is hangsúlyozom hogy a lámpa akkor váltott sárgára mikor elhagytam az első két kerékkel a vonalat), ezért egy kis gázt adtam és megpróbáltam minél gyorsabban áthaladni a lámpán, mivel nem volt lehetőség már megállni a vonal előtt. Az áthaladás pillanatában egyébként még mindig sárga volt a lámpa, de a vizsgabiztos abban a pillanatban azt mondta hogy álljak félre, és sikertelen lett a forgalmi vizsga. Nektek erről mi a véleményetek? Jogosan járt el a vizsgabiztos?

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Hogyne. Ha pénzes vagy egyszer kétszer úgyis megbuktatnak, ha akarnak.
Egyik ismerősömnek azt mondták hajtson be egy utcába amin behajtani tilos volt. Mondta, hogy dehát a tábla nem engedi. De nem baj hajtson be. Rákanyarodott és megbukott.
Egy másikat rávittek egy olyan útra amin 40es korlátozás volt. Ott tötymörgött 40-el és megbuktatták mert feltartott a forgalmat. De, ha meg túllépi a 40et akkor meg azért buktatják meg, tehát annyira mindegy.
Akkor nem mernek ilyenekkel szórakozni, ha látják, hogy problémázós vagy és bele fogsz állni az ilyen helyzetekbe és esetleg feljebb eszkalálod. Mert balhézni senki se akar.
Én elsőre úgy buktam meg, hogy bekellett volna parkolnom tolatva egy hangyaf*szni helyre egy sedannal de hozzá értem a szegélyhez. Mondom jó. Másodszorra már adagoltam az oktatónak a pótórákon ezeket a szitukat amiket meséltem és mondtam, hogy apám am jogász és, ha velem is ilyeneket akarnak csinálni akkor valamit találni fogunk... Persze nem az oktatónál, hanem a vizsgabiztosnál, de ezt se mondtam ki egyértelműen. Hát rohadtul korrektek voltak másodjára és gyögyörűen átmentem. Bár am sose vezettem rosszul, a második vizsgán mégis rá satufékeztem egy gyalogosra, mert a telóját nézegette és akkor lépett le amikor nem látszott rajta az átkelési szándék és tudod mit írt a vizsgalapra? Hibapontot.
Szerintem ha nem hangoskodok a pótórákon, hogy igazságtalanság így meg úgy akkor ezért megbuktattak volna, de így átmentem. Persze az is lehet, hogy csak szerencsém volt. De ez a helyzet amit leírsz nem bukás, mert ha jól értem már áthaladtál a lámpán amikor mögötted sárgára váltott. Van még egy olyan, hogy a kereszteződésbe nem hajthatsz be, ha azt forgalmi torlódás miatt előre láthatólag nem fogod tudni elhagyni, ha ilyen helyzet nem állt fenn akkor csak direkt kib*sztak veled.

válasza:

válasza:

válasza:Ha azt se írod le, hogy mi miatt buktatott meg, akkor mi honnan tudjuk?
Ha tippelnem kéne azért, mert belefékeztél ott, ahol nem kellett volna, aztán gázt adtál. A fékezés önmagában is probléma volt, úgy meg hogy utána mégis felgyorsítottál, úgy duplán.

válasza:Én is ugyan úgy értelmezem, mint a #8. Megláttad a sárgát, beleléptél a fékbe, utána meggondoltad magad és gázt adtál.
> viszont abban a pillanatban ahogy az első két kerék átment a vonalon
Itt te zöldnél belehajtottál a kereszteződésben, majd ezen meglepődve gyakorlatilag ok nélkül fékeztél. Ha úgy folytatod a kanyarodást, mintha észre sem vetted volna, hogy váltott a lámpa, akkor nem lett volna semmi.
Kapcsolódó kérdések:
C+E kategóriából vizsgáztam. A 35-40 perce tartott a vezetés, már úton voltunk vissza a vizsgaközpontba. Kétszer egy sávos úton haladtunk amikor a "mi egy sávunk" kettővé nyílt szét, a belső sáv egyenesen haladt tovább, a jobboldali pedig egyenes és kanyarodó sávvá...
Sztori a következő: Mentem tök egyenesen, nekem volt egy sávom meg a szembejövőnek. Előttem megállt egy busz amin “gyermekeket szállít” sárga tábla volt. A busznak nem volt “buszöböl” tehát az én sávomban húzódott félre. Szálltak fel és le a gyerekek járt az indexe...
Nemrég csináltam újra másodjára a forgalmi vizsgát (az elsőn hibáztam, és a hiba közepesnek számított, de azt én magam is teljesen igazságosnak tartom, hogy megbuktattak miatta). Időközben új oktatókocsit kaptam, mert az első, egy fekete kia összetört egy balesetben...
Az történt, hogy: Mentem főútvonalon, majd balra kellett lehúzódnom mert balra kellett bekanyarodnom.És mivel volt hely mellettem akik mennek tovább egyenesen azokat nem tartottam fel. Meg is tettem, akik jöttek szemből azokat természetesen megvártam, hogy elmenjenek,...
Kereszteződéshez közeledtünk, az oktató mondta, hogy jobbra megyünk tovább az utca végén. Én viszont rögtön kitettem az indexet, még a kereszteződés előtt, ami viszont bukó hiba, mert csak az utca végén kellett volna indexelni, én viszont rögtön kiraktam, amint az...
Kanyarhoz érkeztünk, és a jobb oldalon parkoló autók sorakoztak. Megállt az előttünk haladó, hogy beálljon, én pedig megvártam. Az volt a hiba, hogy nem kerültem ki, és hogy nem jeleztem indexxel a megállást, pedig ha forgalmi okokból történik, nem is kell....
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!