Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért kapok több benzint...

Miért kapok több benzint némely kutakban? (részletesen lent)

Figyelt kérdés

Van fedélzeti computerem ahol kijelzi ha tankolok,hogy mennyit fogok tudni menni a tankolt mennyiségért.

Általában mindig ugyanakkor tankolok,mikor üres a tank egy bizonyos szinten.

2500Ft-ért szoktam tankolni és van olyan kút ahol 130 van ahol 150-van ahol 166-km-t is kiírt,hogy annyit tudok még menni a következő tankolásig.

A legtöbbet a Lukoil kutakban mutatja.A legkevesebbet az OMV kutakban.

Azért nem mindegy az a 30 kilométer mert abból elvagyok pár napig.

Nem értem,hogy más kútnál miért mutat jóval kevesebbet ugyanannyi pénzért és hamarabb kifogy jóval.

A kilométereket ugyanolyan tempóban számolja lefelé minden egyes esetben...

2011. aug. 29. 07:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
73%
Ahol gyorsabban tölt a kút, ott elöbb vált le a töltöpisztoly, mert felhabzik a benzin. Ha picit vársz, akkor még tudsz rá tölteni. Másrészt a benzinállás kijelzöje nem pontos, ezért nem egészen ugyanakkor tankolsz, csak azt hiszed.
2011. aug. 29. 07:41
 2/12 A kérdező kommentje:

Fene tudja,múltkor még volt egy kevés benne és omv-be 2500-ért 142-re ment fel.

Mostanság meg volt,hogy üres volt,a lámpa is világított és tankoltam 2500-ért és 154km-re ment fel.

Nem tudom a lényeg,hogy érdemesebb olcsóbb noname kútban tankolni

2011. aug. 29. 07:49
 3/12 anonim ***** válasza:
89%
Ne az árát nézd, mert a benzin ára igen változó, és ga fele összegért tankolsz, az nem jelenti azt, hoyg fele annyi benzint tankoltál, lehet több meg kevesebb is. Ha valami összehasonlitást akarsz, akkor a LITERT nézd!
2011. aug. 29. 07:52
 4/12 anonim ***** válasza:
Erről van egy vicc: Nem értem miért mondják hogy drágább lett az üzemanyag. Tegnap is ötezerért tankoltam.
2011. aug. 29. 08:03
 5/12 anonim ***** válasza:

Ezt a "jelenséget" már én is megtapasztaltam, csak nagyobb mértékben mint te.

Az én autóm egy furgon 100 L es tankkal, szintén computerrel, ami természetesen nem 100% ban pontosan csak megközelítőleg tudja kikalkulálni a tankolt mennyiséggel megtehető kilómétereket.

Mindehez jön még az is, hogy a megtehető kilóméterek függnek a vezetési stílusodtól ut, terepviszonyok városban vagy autópályán közlekedsz, üzemanyag minősége stb stb... a computer tankoláskor mindig az előző tankolástól megtett km és elfogyasztott üzemanyag mennyiséget alapul véve kalkulálja ki, hogy a tankban levő mennyiséggel kb mekkora távot tudsz megtenni. Ha a tankoláskor kinullázod akkor a gyári alapértéket fogja mutatni, ami menet közben a fent leírtak szerint fog módosulni.

A fent leírtakhoz jön még az is, amit

egy benzinkutas ismerősöm mondott el, ez azért is lehet mert a kutak hitelesítésekor ugyanúgy mint pl a bolti mérlegek esetében van bizonyos tűréshatár, ez a kutak esetében +/-3%,

vagyis amikor a kijelző szerint 1L tankoltál az lehet, hogy csak 9,7 deci. Gondolj bele mekkora üzlet ez a kutaknak, különösen a nagy forgalmúaknál, nem beszélve az autópályákon levőknek ahol kamionok tankolnak 6-800 meg 1200 litereket és naponta 100-150 kamion.

Ha rendszeresen ugyanazoknál a kutaknál tankolsz, kitapasztalhatod, melyiknél érdemes és melyiknél nem.

2011. aug. 29. 08:18
 6/12 anonim ***** válasza:
45%

lehet hogy olyan helyen van a FŐ üzemanyagtartály a benzinkúton, ami hidegebben tartja a benzinnt

ha hidegben tankolsz, mindig kicsit több üzemanyagot kapsz! :)

2011. aug. 29. 10:07
 7/12 Török Máté ***** válasza:
73%
Papám OMV-n tankol és az OMV-s benzinnel 20km-el tobbet tudd menni mint egy sell-es benzinnel és úgy, hogy ugyan annyit tankol
2011. aug. 29. 10:35
 8/12 anonim ***** válasza:
45%
Atyaúristen :DD Itt tényleg mindenki ennyire sötét??? Ha holnap ilyenkorra sem lesz meg a megoldás akkor lelövöm a poént :P
2011. aug. 29. 22:45
 9/12 anonim ***** válasza:
45%
tejóbüdöskurvh@atyaisten. emberek, ugye ez vicc? ha ennyire nem értetek a technikához, járjatok lovaskocsival, akkor mindig ugyan annyit fog menni a lő, bármivel is etetitek.
2011. aug. 30. 00:49
 10/12 A kérdező kommentje:
Tüszős mandulagyulladásom van,nem bírok nyelni ezért légyszi sajnálj meg egy kicsit és mond el a választ,de ne hülyeséget írj
2011. aug. 30. 00:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Létezhet, hogy eddig hűtővíz hiány miatt nem indult elsőre az autóm? (Részletesen lent)

Nem volt benne eddig hűtővíz és majdnem minden alkalommal csak 2. -3.-ra indult be az autóm addig csak kattant egyet. Én önindító hibára gyanakodtam de tegnap előtt beletöltöttem hűtőfolyadékot és azóta körülbelül 30 indítás alatt csak egyszer nem akart beindulni...

Ez Önindító hibára utal? (Részletesen lent (

-Szinte minden alkalommal csak Másodikra avagy Harmadikra indul be az autó.(Kattog 2-őt és csak a harmadikra indítja be a motort) -Múltkor és ma egyáltalán nem indult be az autó (Csak pörgött az önindító de nem indította be) ,viszont mindkét esetben mikor eltoltam a...

'93mas Mazdám kis fordulatnál menet közben üresbe téve leáll, följebb vett alapgázzal is. Ekkor nehezen indul ujra, gázadásra nem pörög fel...

B6219078 motor, JMZBG12E200704600 alvázszámú 1,6-os, 16 szelepes, injektoros. Csak nagy fordulaton autózva, kb. 1100-1200 ford/perc alapjárati ford.számra, v. a fölé állítva tartja meg az alapgázt a kocsi üresbe kitéve menet közben, vagy akár kicsit lassabban...

Aprilia af1 50-re hogyan csináljak töltést?

Ha lehet részletesen írjatok rá. Köszönöm előre is.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!