Mennyi az éves fenntartási költsége egy 7-es Bangle tervezésű BMW-nek? Havi 180e jövedelemmel megéri ilyen autóra beruházni?
"macilaci08
ja 180 ezerből simán fen lehet tartani"
Ja, van úgy, hogy havi 80-90 000-ért tankolok a Volvomba. Ha ezt levonod 180 000 nettóból, akkor marad a minimál ?
E65-öt nem gyártottak 3.0-nál kisebb motorral, amúgy is vicces lenne a 2 tonnás kasztni egy 2.0 TDI motorral, semmivel nem enne kevesebbet, mint egy 3.0 .
Az alkatrészárakban pedig van különbség. Ha nem közvetlen befecskendezéses a benzinmotor, akkor ott nem vészes egy injektor, ellenben egy CR csúcs már lehet húzós. Adagoló meg már jó pár éve nincs ezekben :)
Mint ahogy 2007-8-ig nincs a benzinesekben feltöltő. Egy mezei sor6 benzinnél, pedig jóval kisebb a sz0pófaktor 6-7 év után, mint egy ugyanolyan idős prémium dízelnél - főleg itthon...
Ha már turbó. Főnököm most cseréli másodjára a turbót a 4-5 éves 320d-ben. 345 000+áfa.
A 17"-s új gumi - a normálisabbja - 50 000/db-nál kezdődik, ha épp 18-as felni van rajta akkor 60 000/db-nál. Ha kell egy garnitúra gumi az megint csak több , mint a havi fizetése.
Egy kis karbantartás, motorolaj 16 000, olajszűrő 4000, levegőszűrő 3000, pollenszűrő 7000. Ha magának megcsinálja otthon, akkor megáll 30 000-ben, és akkor akciósan vette az olajat. Ja, és váltóolaj csere még nem volt.
Neki kell tudnia mennyit tud elkölteni a fizetéséből, de nekem pl a lakbérem+rezsim+kajám+tankolásom közel annyi,mint az ő nettója. Így ha ilyen kocsim lenne és csak ennyit keresnék, bizony egy 200 000-res gumizásra igencsak spórolni kellene. És akkor még el sem mentem se moziba, se kocsmába, nem vettem egy zoknit se, se újságot, nem telefonáltam úgy 1 évig. Szerintem ez az állapot így nem fenntartható, még akkor sem, ha - ahogy a #4ben is írtam- kp-ra veszi. Ezt nem rossz indulatból, irigységből írom. Volvo S80-am van, tudom mibe kerül egy ilyen autó fenntartása - pedig, ez egyel kisebb kategória.
Amit kihagytam,hogy macilaci08-nak ajánlom figyelmébe ezt a könyvet. Elég hasznos olvasnivaló:
#9. hozzászólás:
".Ha sikerülne egy 7-8 éves jó állapotú 7-est kifognom"
Ez akárhogy is vesszük, minimum 7 év és 300 000km :)
heló előző ha ÉN MEGTANÚLTAM ÍRNI TE TANÚLJ MEG OLVASNI és mivel eltudtad olvasni így nem olyan fontos az a RŰHES HELYES ÍRÁS szóval ha nemteccik tehec egy szivességet remélem ezmárn elég helyes!!!!!!
Ha meg tudni akarod nem vagyok jó gépírő helyesen csak úgy tudok írni ha nézem a billentyűzetet nem kén rögtön cikizni a másikat
ezt az előző írásomat a # 15/18
nak szántam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!