Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyi az éves fenntartási...

Mennyi az éves fenntartási költsége egy 7-es Bangle tervezésű BMW-nek? Havi 180e jövedelemmel megéri ilyen autóra beruházni?

Figyelt kérdés
2012. szept. 28. 20:52
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Te meg azt nem bírod felfogni, hogy egy autó önmagában nem éri meg. Mert miért érné meg????? Az autó egy plusz, egy luxuscikk. Egy kényelmi tárgy, ami természetesen pénzbe kerül. Olyan ez, minthogy villanyborotvát használsz kézi helyett. Drágább, de kényelmesebb. Ennyi. Egy ilyen autó, akinek telik rá és ettől JÓL ÉRZI MAGÁT, boldog, annak hidd el, hogy megéri és itt ez a lényeg.
2012. szept. 29. 13:51
 12/20 anonim ***** válasza:
A fenntartási költséget sok minden befolyásolja pl az hogy milyen teljesítményű motorral szereltet veszel ha beéred egy 1.8-2.0 benzinessel vagy egy 2.0 TDI-sel akkor még nem fizeted rá a gatyádat a biztosítás és a sújadó attól is függ hogy hol laksz városban vagy falun de max évi 200.000 ezer elég rá az tuti Ha a fogyázstás is érdekel inkább a dieselt válazd mert kb 2-3 lityóval kevessebbet kajel mint a benzines ezt tapasztalatból tudom télen is könnyen indulnak a dízelek az is csak pletyka hogy nem nézd meg hogy mennyi teherautó járkál melynek többsége dízel ha meg valaki azt mondja mert drága hozzá az alkat rész mert ha elromlik a turbó meg az adagoló na istenem a benzineseken meg az inyektor romolhat el meg azonis a turbó mer márn sok benzinesre is turbót szerelnek szóval az mindegy hogyha elromlik melyik romlik ell mindkétfajta pénzbe kerűl és egy formán drága ja a drága hozzá az alkatrész az nem kimondottan azért drága hozzá mert BMV hanem azért mert nagy az autó és minnélnagyobb egy autó annáldrágább hozzá az alkatrész mert tobb anyag és a munkaköltség a legyártás során viszont jóval strapa bíróbbak mint egy kisautójé
2012. nov. 3. 15:45
 13/20 anonim ***** válasza:
ja 180 ezerből simán fen lehet tartani egy ilyen autót nem lesz minden éven 500.000 hiba benne
2012. nov. 3. 15:47
 14/20 anonim ***** válasza:

"macilaci08

ja 180 ezerből simán fen lehet tartani"

Ja, van úgy, hogy havi 80-90 000-ért tankolok a Volvomba. Ha ezt levonod 180 000 nettóból, akkor marad a minimál ?

E65-öt nem gyártottak 3.0-nál kisebb motorral, amúgy is vicces lenne a 2 tonnás kasztni egy 2.0 TDI motorral, semmivel nem enne kevesebbet, mint egy 3.0 .

Az alkatrészárakban pedig van különbség. Ha nem közvetlen befecskendezéses a benzinmotor, akkor ott nem vészes egy injektor, ellenben egy CR csúcs már lehet húzós. Adagoló meg már jó pár éve nincs ezekben :)

Mint ahogy 2007-8-ig nincs a benzinesekben feltöltő. Egy mezei sor6 benzinnél, pedig jóval kisebb a sz0pófaktor 6-7 év után, mint egy ugyanolyan idős prémium dízelnél - főleg itthon...

Ha már turbó. Főnököm most cseréli másodjára a turbót a 4-5 éves 320d-ben. 345 000+áfa.

A 17"-s új gumi - a normálisabbja - 50 000/db-nál kezdődik, ha épp 18-as felni van rajta akkor 60 000/db-nál. Ha kell egy garnitúra gumi az megint csak több , mint a havi fizetése.

Egy kis karbantartás, motorolaj 16 000, olajszűrő 4000, levegőszűrő 3000, pollenszűrő 7000. Ha magának megcsinálja otthon, akkor megáll 30 000-ben, és akkor akciósan vette az olajat. Ja, és váltóolaj csere még nem volt.

Neki kell tudnia mennyit tud elkölteni a fizetéséből, de nekem pl a lakbérem+rezsim+kajám+tankolásom közel annyi,mint az ő nettója. Így ha ilyen kocsim lenne és csak ennyit keresnék, bizony egy 200 000-res gumizásra igencsak spórolni kellene. És akkor még el sem mentem se moziba, se kocsmába, nem vettem egy zoknit se, se újságot, nem telefonáltam úgy 1 évig. Szerintem ez az állapot így nem fenntartható, még akkor sem, ha - ahogy a #4ben is írtam- kp-ra veszi. Ezt nem rossz indulatból, irigységből írom. Volvo S80-am van, tudom mibe kerül egy ilyen autó fenntartása - pedig, ez egyel kisebb kategória.

2012. nov. 3. 16:38
 15/20 anonim ***** válasza:

Amit kihagytam,hogy macilaci08-nak ajánlom figyelmébe ezt a könyvet. Elég hasznos olvasnivaló:

[link]

2012. nov. 3. 16:39
 16/20 anonim ***** válasza:
elnézést engem félre értettetek én csak a biztosításra és a sújadóra mondtam hogy elég hogy nem húzós az alkatrészek meg a tankolása az márn más tésztade egy újautó nem valószinű hogy egyhamar elfog romlani
2012. nov. 3. 18:42
 17/20 anonim ***** válasza:

#9. hozzászólás:

".Ha sikerülne egy 7-8 éves jó állapotú 7-est kifognom"

Ez akárhogy is vesszük, minimum 7 év és 300 000km :)

2012. nov. 3. 18:50
 18/20 anonim ***** válasza:

heló előző ha ÉN MEGTANÚLTAM ÍRNI TE TANÚLJ MEG OLVASNI és mivel eltudtad olvasni így nem olyan fontos az a RŰHES HELYES ÍRÁS szóval ha nemteccik tehec egy szivességet remélem ezmárn elég helyes!!!!!!

Ha meg tudni akarod nem vagyok jó gépírő helyesen csak úgy tudok írni ha nézem a billentyűzetet nem kén rögtön cikizni a másikat

2012. nov. 3. 18:51
 19/20 anonim ***** válasza:

ezt az előző írásomat a # 15/18

nak szántam

2012. nov. 3. 18:52
 20/20 anonim ***** válasza:
# 16/19 az biztos
2012. nov. 3. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!