Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha egy kétütemű motorba, a...

Nero2000 kérdése:

Ha egy kétütemű motorba, a dugattyúnál a hajtókaron széthullik a tűgörgős csapágy, az csinálhat kárt a blokkba is? Pl. Sebességváltó, stb.

Figyelt kérdés
2012. dec. 23. 10:34
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha széthullik a tűgörgős csapágy, az a forgattyús mechanizmusban szokta néha átrendezni az erőviszonyokat. Vagyis kaphat a jóból a dugattyú, a hengerfal, a hengerfej, a forgattyúsház, illetve elméletileg a hajtókar és a főtengely is, de azokban nem sok kárt szoktak okozni az elszabaduló tűgörgők. A dugattyúba viszont bele tudnak állni (láttam már ilyet, nem volt szép), a hengerfalat össze tudják karistolni és valamelyik csatornába beakadva okozhatnak gyűrűtörést is. Máshová viszont nem juthatnak el, mert a forgattyúsház az elektromos berendezésektől és az erőátviteltől légmentesen el van zárva a szimmerringek által. Ahhoz, hogy a tűgörgő kijusson, először át kell ügyeskednie magát a csapágyon, majd ki kell szakítania a szimmerringet (fémházas esetén ez külön élmény) és csak utána kezdhetné meg áldásos működését a primerhajtásban vagy a generátorban.
2012. dec. 23. 10:41
 2/3 anonim ***** válasza:
0%

Ha szétmegy a felső tűgörgő,leginkább onnan veszed észre,hogy 200 méterenként megáll,mert rövidrezárja a gyertyát..

Különösebb kárt nem tesz semmiben.

2012. dec. 23. 12:25
 3/3 anonim ***** válasza:
Tönkrevág mindent.dugó,hengercsikarás,gyűrűtörés,mert a dugó szélét leüti felülről és kitörik belőle egy darab és gyűrűtörés is lesz.
2020. aug. 7. 07:08

Kapcsolódó kérdések:

Mért erőtlen és mért nem indul a motorom? (Gilera Runner 50 SP 2010)

A gond az volt, hogy elcsöppent a gyertyám és szét ment a dugó. Vettem hozzá dugot illesztettem a hengert mindent cseréltem amit ilyenkor szokás! DE összeraktam és nem akart önindítóval beindulni (szétszedés előtt ment 1100rpm feltekeri) de nem indult viszont első...

Golf IV Generátorba milyen csapágy való?

Körülbelül mennyiért lehet felújítani a generátorom, csapágy, dióda?

Kopott, kitágult, nem is tudom hogylehet az olyet hivni csapágyfészkekkel mitlehet ithon kezdeni?

a simóm fötengely csapágyait cserélném de nemtudom milegyen,magátol bele esik az ujj csapágy a csapágyfészekbe,és picit ot bent mozog is,házilag van valami praktika amivel ezt lehet orvosolni?

A fötengely csapágyakat hogy szedjem ki? van egy tomos gyártmányú 50köbcentis kismotrom, és kikellene cserélni a fötengej csapágyakat.

natehát 2db csapágyon fekszik a fötengely amik ugye az aluménium blokban fekszenek,a fötengeny relativ könnyen kicsusszant a csapágyakbol,de a csapágyak nem akarnak kijönni a blókbol,nemmerem nagyon eröszakólni,ütni öket mert félek kárt okozok a bolkban,hogy tudnám...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!