Mit csináljak a főtengőmmel?

válasza:

válasza:Hát tudod az a helyzet hogy az ék(ami amúgy retesz, méghozzá íves retesz, az ék az más, szóval nevezzük inkább retesznek.) csak megvezetésnek van.
Ha jó a kúp és megfelelően rá van húzva rögzítőcsavarral(és az lemezzel rögzítve van) akkor a reteszen semmi terhelés nincs.
Szóval vagy te csinálsz rosszul valamit vagy szar a kúp a főtengelyen. Ez esetben tehetsz te abba akármilyen retszt, mert mivel az nem ilyen erőátvitelre való el fog nyíródni.
Ha te jól csinálsz mindent akkor meg vidd vissza a főtengelyt, vagy cseréld egy normálisra.

válasza:

válasza:De az is lehet, hogy nem a főtengely, hanem az ellendarab (a lendkerék gondolom) a rossz.
A reteszt ki tudod szedni úgy, hogy a benn maradt rész egyik végét megütöd valami rendes szerszámmal, mondjuk pontozóval amíg a másik oldalon kiáll annyi, amennyit meg tudsz fogni oldalcsípővel. A kiálló részre ráfogsz és fel-le mozdulatokkal kifeszíted.
Az ütögetést azért ne vidd túlzásba, mégiscsak a főtengelyt ütögeted, ráadásul a helyén, csapágyakba építve...
Én azért alkatrészcsere előtt megpróbálnék egy régi trükköt: új (bolti) retesszel és anyával rakod össze, a lényeg hogy a kúpfelületeket (belső és külső is!) lezsírtalanítod rendesen összerakás előtt és egy sima, fehér iskolai krétával bekrétázod. Felrakod, az új anyával meghúzod és ha ezután is elnyírja, akkor valamit cserélni kell biztosan.

válasza:További kérdések:
Mert most úgy látom, hogy új Suzukiból, Toyotából, Skodából, Kiából viszonylag sok van, van pár új prémiumból is, illetve rengeteg régi autó van, de azok nagyrésze népautó. A régi prémiumok eltünedezőben. Úgy látom, hogy átlag ember átgondolja inkább és fiatalabb,...
Szokta ezeket valaki jelenteni? Jön már a sokadik a vasas a tollas a cirkuszos mellé.
Az lenne a kérdésem, hogy valóságban mennyit fogyaszt átlagosan? Tényleg olcsón fenttartható? Nyilván nem olyan szinten, mint egy régi swift, de amit kapsz cserébe, ahhoz képest megéri? :) Mik a vélemények? Benzines érdekelne
PÁV csak a munkavállaláshoz szükséges Magyarországon vagy amúgy is ha akarok mondjuk bármilyen kamiont vagy teherautót vezetni de nem munka céljából?
Szóval az autót kézi mosóba szoktam vinni. Namost észrevettem jópár pötty röprozsdát a karosszérián. Van vegyszerem, de mégis hogyan lehet ezt megoldani? Ugye a mosókba saját szert nem vihetsz. Kint van a szabályzatban, minden állásban van kamera is. Nem akarok ebből...
Sziasztok, a tegnapi napon egy sikertelen forgalmi vizsga után merült fel bennem ez a kérdés. Igazából elkezdődött a vizsga, minden jól ment, hibátlanul eljutottam körülbelül a vizsga feléig, ahol egy kanyarodó főút előtt egy piros lámpával szembesültem. Két autó...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!