Simson-hoz mondjatok tuningot. Eddigi ötletek: fúrás, sport dugó, gyűrűk, jobb csapágyak szimering-ek. Sport főtengely,5-váltó, membran, ducati gyújtás, tervezet rezo, nagy léptorkólatű porlasztó, jobb gyertya. Milyen ötletetek van még?

válasza:

válasza:Amit még kihagytál:Erősebb futómű,jobb típusú gumik ez is számít valamennyit de az ára egy vagyon,mindent le lehet róla szedni ami felesleges.
fullszintetikus olaj használata
Létezik olyan hogy mz-ken szokták a kuplungot kikönnyíteni ettől alacsonyabb fordulaton is jobban húz amitől jobb a gyorsulása.
A hengernél több felömlő
Jobb benzint tankolsz bele,de akkro viszont át kell fúvókáznod a karbit és ez nem kis munka.
Ne feledkezz meg a tárcsafékekről sem mert ha gyorsabban akarsz menni akkor meg is kell tudnod állni és egy simsonnak könnyen kieshetsz egy kanyarban is .
Ha ezeket mind megcsinálsz rajta amit leírtál ,csak akkor fog neked hibátlanul működni ha kíméled a gépet és nem huzatod.Menj fel a simson.hu-ra érdeklődj versenyzőkről akik szoktak járni versenyekre(Mz kupákkal vannak egybekötve általában)
Még egy tunning megoldás:vízhűtés.Itt egy alucsüvet kell ráhegeszteni a hengerre és szerezni hozzá a többi cuccot vagy komplett vízhűtéses hengert felfaragni rá.Nagyon sokat számít a vízhűtés az ilyen gépeknél,érezhető is a különbség.

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Ha a gyújtásoldalon megy tönkre ha a kuplung oldalon megy tönkre.
mikor rúgom csinál olyat hogy megszorul a főtengely és nem tudom berugni. De ha a lendkereket hátrafele tekerem akkor kienged a szorulásból és már inditható is, de csak néha hidegen csinálja ezt mi lehet a baj? Valaski segitsen.
Van egy S51-es Simson blokkom, amibe reszeltem egy éket. Igen ám, de elnyírta és most bele van ragadva, mit tudnék vele csinálni? Próbáltam csavarhúzóval hátulról kiütni, de nem jött...
Szimeringcsere miatt szedtem szét,csapágyakhoz nem nyúltam és nem is ütögettem a főtengelyt szerelés közben,mégis úgy érzem,hogy nehezebb kézzel átforgatni a főtengelyt mint előtte.
Még nem fordult el a csapágy a házba,még nagy baj,nincs,keveréket adtam neki a csapágy pedig skf-es.
Sziaszokt! Valaki tudnak nekem segíteni, hogy Miskolcon, vagy annak közelében hol köszörülnek autóba főtengelyt, és hol bővítenek, políroznak hengerfejet?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!