Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha most abbahagyom a vezetést,...

Ha most abbahagyom a vezetést, egy másik városban folytathatom majd nyáron?

Figyelt kérdés

Márciusban volt a KRESZ és az elsősegély vizsgám. Májusban kezdtem a vezetést, de ez az autósiskola 2 idősebb oktatóból áll, és nincs másik a közelben. A szüleim is náluk tanultak, az egyik oktató pedig a rokonom is, úgyhogy hozzá mentem. Nála nagyon lassan tudtam haladni, és nagyon goromba is volt állandóan, húzta az időmet, elkésett, a saját dolgait intázte, megállt a haverjaival beszélgetni, boltba ment, így szinte minden alkalommal 4-5 óra volt a vezetés 50 perc helyett, elvette az egész délutánomat.


Az első forgalmi vizsgám július 20-án lett volna, de elfelejtettek bejelenteni vizsgára, így augusztus 1-jén vizsgáztam, de lefullasztottam a kocsit, és megbuktattak. Nem volt elég az alap stresszelés, az oktatóm a többi oktató előtt és a vizsgabiztos előtt nagyon leordított, amiért nem tudtam "megfelelő sorrendben" átvizsgálni a kocsit. A vizsga napjáig nem is volt hajlandó beszélni róla, a neten olvastam utána, de neki az a sorrend nem volt jó.


Ma volt a második vizsgám, egy hónapot abszolút nem vezettem, a héten mentem 2x. Úgy voltam vele, akár sikerül, akár nem, én biztos itt hagyom ezt az embert. Ma még vizsga előtt gyakorlás helyett beugrott orvoshoz, aztán pedig a parkolást gyakoroltuk. A parkolóban két ellentétes irányból érkező autós beszorított, nem tudtam kimenni, ott álltunk, és ordított velem az oktatóm, aztán kiszállított a kocsiból, és azt mondta, hogy "Ha ennyire életképtelen vagy, feküdj ki a kocsi elé!". Ott akartam hagyni az egészet, az emberek néztek minket, aztán ő vezetett, mutogatta mit hogy kell, mintha nem tudnám, szidott, hangsúlyozta, hogy "Buta lány vagy. Buta lány... érted? Nagyon buta vagy!", aztán átadta nekem a kocsit, és direkt be is szívatott, mert ami parkolóhelyet választottam, nem volt jó neki, másikba átirányított, oda meg nem fértem be, és leszidott, úgyhogy teljesen szétcsúsztam, a vizsgát is könnyeimet visszatartva kezdtem. Most is megbuktam, bakiztam egyet a körforgalomban. Persze a vizsgabiztos előtt mézes-mázos volt velem, aztán újra ordított.


Nagyon elegem van belőle... Átmennék én a másik oktatóhoz, de azt mondja mindenki, hogy ő rosszabb és még perverz is.

Jövő nyáron, érettségi után elköltözök az ország másik oldalára, olyat vajon lehet, hogy ott veszek órákat valamelyik autósiskolánál, és ott vizsgázok?


17/L2017. szept. 7. 15:52
 1/7 anonim ***** válasza:

Sikeres elméleti vizsga napjától számítva 2 éven belül kell sikeres forgalmi vizsgát tenni.

Iskolát, oktatót lehet váltani, csak a két éves határidőn belül le kell vizsgázni, különben elévül még a KRESZ vizsga is.

Nem tudom miért akarod megvárni a következő nyarat, keress egy másik oktatót, másik iskolát, nem lényeg az sem, ha az egy másik településen van, jobb híján van busz is, el tudsz menni a gyakorlásokra, és még ősszel levizsgázhatsz, nem kellene azt nyárig halogatni.


Olyat meg most hallok először, hogy a kötelező gépjármű ellenőrzést valaki nem jó sorrendben csinálja.

Nincs sorrend, legfeljebb a logika diktálja azt, hogy mindent átnézz, amit az adott helyzetből lehet, de ha valamit elfelejt a tanuló, de később eszébe jut, vissza megy és megnézni (sok vizsgabiztos nem is kéri a teljes ellenőrzést)

2017. szept. 7. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:

Most az érettségire koncentrálok inkább, a tanévig meg akartam volna szerezni a jogsit, de nem sikerült, az egész délutáni vezetés miatt pedig már most, az első héten le vagyok maradva a tanulással.


Egyébként nincs sorrend, tegnap este direkt néztem videókat is, mindegyikben máshogy nézik meg. Ez csak valami hóbortja az oktatónak, és még ezzel is összekavart első vizsgán, mert odafelé bemagoltatta és mondatta velem a "sorrendet", gyakorlatban pedig mikor elkezdtem úgy, leordított, és másik sorrendben kellett megnéznem...

2017. szept. 7. 16:31
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A "most érettségire tanulok" érvvel nem akarok vitatkozni, de szerintem megoldható lenne mellette a vezetés gyakorlás, vizsga, még az idén, a tanulás zöme úgyis tavasszal lesz.

Ahogy írtam, megteheted, hogy oktatót, iskolát váltasz, de ha nyárig nem vezetsz, arra készülj, hogy szinte előröl kell kezdened a gyakorlásokat (új oktató, új autó, új helyszínek).

Arra már a saját károdon rájöttél, mennyire fontos az oktató személye. Próbálj úgy váltani, hogy előtte leinformálod a leendő oktatót.

Az alapvetően nem gond, ha szigorú az oktató, ha igazságos a szigora, nem olyanba köt bele, ami nem létezik (ellenőrzésnél sorrend).

2017. szept. 7. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:

Igen, tudom, hogy kb elölről kell kezdenem, jobb lenne most túl lenni rajta még ősszel, viszont lehet hülyeségnek hangzik, de ha minden igaz, onnantól ott fogok lakni egy jó pár évig minimum, akkor így a várost is jobban megismerem, és az ottani utcákat, ottani embereket (sofőröket), forgalmat, főleg, hogy az nagyváros, itt pedig alig van forgalom, többségben kis utcák, nincsenek többsávos utak, tehát nem nagy kihívás.

Nem tudom, hogy ez a valóságban így működik-e, de jelen állás szerint, ha lenne jogsim, akkor sem biztos, hogy mernék ott vezetni, főleg, hogy eddig még csak pár alkalommal voltam ott.


De akkor megkaptam a választ, lehet ilyet, és kicsit magam alatt vágom a fát, de egyszerűen nem akar elég lenni 24 óra egy nap... :)

2017. szept. 7. 16:51
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem a kérdésedhez tartozik, de meglehetősen furcsa szempontok szerint van lehetőség forgalmi vizsgát tenni.

Hajdú-Bihar megyében egyetlen városban lehet vizsgázni, Debrecenben.

Ott minden van, amivel a jármű vezető később találkozhat útjai során.

Villamos, párhuzamos közlekedésre alkalmas utak, buszsávok, körforgalmak, jelentős jármű és gyalogos forgalom, jelzőlámpák.

Oda járnak be a tanulók a megye legtávolabbi szegletéből is tanulni, vizsgázni.

máshol meg olyan kis településen zajlik a forgalmi vizsga, ahol szinte semmi komplikált forgalmi helyzet nincs, majd már jogosítvánnyal mehet az illető olyan helyekre, ahová valóban sokan be se mernek menni.

2017. szept. 7. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Igen, sajnos itt is ez van. A legközelebbi ilyen város, ahol minden van, innen másfél órára található, gondolkodtam rajta még a nyáron, hogy oda kéne menni vezetni, de akkor már közel volt a suli és azzal együtt az időhiány. Csak az utazás lenne 3 óra összesen, plusz a vezetés, és akkor még mindig nem tanultam semmit.
2017. szept. 7. 17:09
 7/7 anonim ***** válasza:

Melyik városba költözöl?

Most az érettségi miatt gondolod úgy, hogy nincs idő a tanulás mellett a vezetést is tanulni, pedig az érettségi majd májusban lesz, főiskolán egyetemen meg folyamatosak lehetnek az időszakos vizsgák.

Mindez nem zárja ki, hogy tanulás mellett lehet tanulni vezetést is, és abban van igazság, hogy aki oktató mellett megtapasztalja milyen egy nagyvárosi forgalom, az utána egyedül sem retten meg tőle annyira, mint aki soha nem autózott még csúcsforgalomban.

Lehet kombinálni is a kettőt: levizsgázol, lesz jogosítványod, vezetsz, gyakorolsz, és amikor bekerülsz a nagyvárosba veszel néhány gyakorló órát egy ottani oktatótól, de már nem kell a vizsga miatt stresszelned.

2017. szept. 7. 19:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!