Mitől függ hogy milyen kombinációban van a hátsó
rendszámon a műszaki és a forgalmi?
Figyelt kérdés
nekem kék és sárga, de előtte kék és zöld volt, egy másik autón pedig zöld és sárga volt a matrica.
Ha kivonták a forgalomból az autóm, de visszaállítottam, akkor a műszaki papír mellett lévő zöldkártya is új lett? azt is igényelni kell?
2010. máj. 17. 14:32
1/6 anonim válasza:
A műszaki érvényességét jelző matrica - ha emlékeim nem csalnak - az érvényesség lejártának évétől függő színű, hogy egyből lehessen látni az érvényességet (a hónapot a matrica állása jelzi). A környezetvédelmi osztályba tartozást jelző matrica a környezetvédelmi osztálytól függő színű. Ennek a színe azért változhatott, mert tudtommal nemrég módosultak a besorolási szabályok.
A zöldkártyát meg felejtsd el, most már megszűnt. Az időszakos műszaki vizsga része a környezetvédelmi felülvizsgálat, nem kell vele külön foglalkozni.
2010. máj. 17. 14:41
2/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszod, tehát a kis tokban, ahol a zöldkártya is van a forgalmi mellet, akkor már nincs olyan kis kártya? És nem is kérheti a rendőr? Az jó. Viszont ha külföldre akarok utazni az autómmal, attól, még kell nemzetközi zöldkártya?
2010. máj. 17. 15:00
3/6 anonim válasza:
Nekem az alsó matricám sajnos sárga, ami azt jelenti, hogy nem katalizátoros az autó, a katalizátorosoknak zöld.
2010. máj. 17. 15:09
4/6 A kérdező kommentje:
nekem az alsó kék, a fölötte lévő sárga, és 2000-res g astrám van
2010. máj. 17. 15:46
5/6 anonim válasza:
A nemzetközi zöld kártya csak a nevében azonos a magyar zöldkártyával. A magyar zöldkártya egy érdekes színű, vastag papírdarabbá degradálódott január 1-től, semmi szükséged rá (de ismerve a magyar hatóságokat, ne dobd el). Addig azonban az autó környezetvédelmi felülvizsgálaton produkált értékeit és a felülvizsgálat eredményét igazolta. A nemzetközi zöld kártya egy A/4-es formátumú, vékony papírra nyomott, zöld színű igazolás, amely a biztosítási jogviszonyodat igazolja. Ezt külföldre történő utazáskor kötelezően magaddal kell vinned, mert baleset esetén szükséges a kárrendezéshez. Célszerű mellé egy európai baleseti kárbejelentőt (szép kék-sárga-fehér papír, itthoni becenevén: "betétlap") is beszerezni, mert nem biztos, hogy a másik autósnál van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!