Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Üdv. Mindenkinek! Nekem immár...

Stivi kérdése:

Üdv. Mindenkinek! Nekem immár 10 éve lejárt a B jogsim, ill. az eü. Alkalmassági nem volt ezóta megújítva. Ilyenkor mi a teendő?

Figyelt kérdés
Mert én úgy gondolom a jogsi nem járt le, csak az eü. alkalmassági. Esetleg erre van valami jogszabály, amit az okmányirodában fel tudnék mutatni, ha esetleg nem akarnák meghosszabbítani. Előre is köszönök minden választ.

2015. dec. 17. 15:37
 1/7 anonim ***** válasza:
55%
Hidd el jobban tudják a jogszabályokat.
2015. dec. 17. 15:55
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Háziorvoshoz menj először, az okmányirodába csak akkor, ha már a kezedben van az EÜ alkalmassági papírod.

A jogosítványod érvényességi ideje jár le, ami azt jelenti, hogy nem vezethetsz addig, amíg nem érvényesíted újra.

Az okmányirodai ügyintézőnek nem tudom mit akarsz bizonygatni, ha viszed a megfelelő papírokat, ő intézkedik.

A megszerzett kategóriákat azzal nem veszted el, ha éveken keresztül nincs meghosszabbítva az érvényességi ideje.

Gondolom esetedben nincs szó évekkel ezelőtti eltiltásról, utánképzésre utalásról - az sem évül el.

2015. dec. 17. 16:18
 3/7 anonim ***** válasza:
90%

Bármikor megújíthatod, ha megcsináltatod az orvosi alkalmasságit.

Okmányirodába nem kell vinned jogszabályokat.

Menj el a háziorvoshoz és kérj időpontot az okmányirodánál. Kérdezd meg miket kell még vinned. Gondolom, a korábbi lejárt vezetői engedélyt kell mindenképpen vinni

2015. dec. 17. 16:20
 4/7 anonim ***** válasza:
Ugyanaz a teendőd, mintha csak tegnap járt volna le az alkalmassági. A többit a 2. és 3. válaszban leírták.
2015. dec. 17. 22:48
 5/7 anonim válasza:
55%
Ugyanebben a cipőben járok... Sikerült megújítanod? Mennyibe került?
2016. febr. 21. 22:05
 6/7 anonim ***** válasza:

Amennyiben lejár, vagy már lejárt a vezetői engedély, akkor a hosszabbítás módja az alábbiak szerint zajlik:

- a háziorvosnál el kell végeztetni az alkalmassági vizsgálatot. Ha nincs különösebb, komolyabb betegség akkor ez a 3 alap vizsgálatból áll: a látás (számok leolvasása a falra függesztett tábláról), a színtévesztés (számok kiolvasása a kis könyvből) és a vérnyomás ellenőrzése. A vizsgálat díja az alábbiak szerint alakul:

- 40 éves korig 7200 Ft

- 40 és 60 éves kor között 4800 Ft

- 60. év betöltése után 2500 Ft

- ezután az okmányirodát kell felkeresni, az alábbi dokumentumokkal:

- személyi igazolvány, vagy útlevél

- lakcímkártya

- a háziorvostól kapott alkalmassági vélemény

- a jelenlegi jogosítvány

- az okmányirodai ügyintézés díja 4000 Ft, illetve 1500 Ft abban az esetben, ha az adott személy a 62. életévét betöltötte, vagy az orvosi alkalmassági vélemény egy évnél rövidebb ideig érvényes.

A pénzt postai csekken lehet befizetni (az okmányirodában adják ki a csekket, amit postán be kell fizetni, majd visszamenni), vagy az okmányirodában bankkártyával is rendezhető a dolog.

2016. febr. 22. 07:11
 7/7 anonim válasza:
78%
Ma voltam meghosszabbítani a közel 7 éve lejárt jogsimat. Orvosi alkalmassági (6700 Ft), 4000 Ft illeték és ennyi... Két kormányablaknál is megkérdeztem, nincs időbeli korlát.
2016. márc. 11. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!