Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Kisvárosban görkorizhatok az...

Kisvárosban görkorizhatok az úton? Ha elütnek ki a hibás?

Figyelt kérdés
Ma, szépen kihajtott elém egy kocsi, épp hogy megúsztam, leüvöltöttem a fejét, h miért nem néz a visszapillantóba, még neki állt feljebb, s közölte velem h minek a visszapillantó, miért nem megyek a járdán... Most ilyen esetben kinek van igaza? Mert éppenséggel kerékpárral is lehettem volna... Köszi
2011. júl. 2. 22:42
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Éppenséggel nem kerékpárral voltál. Semmi keresni valód az úton.
2011. júl. 2. 22:50
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Először is nem görkorizhatsz az úton. Másodszor ha félted az életed, amúgy sem teszed.
2011. júl. 2. 22:51
 3/16 anonim ***** válasza:
én a gyalogost,a kerékpárost meg a görkoris embereket egy kalap alá veszem.Még jó,hogy a söförnek állt feljebb,mert te mentél az ut közepén gondolom.Neki meg kell állnia természetesen,ha elüt ő lessz a hibás,de ha kiugrassz elé nem biztos,hogy elitélik.Az ut szélén vagy a járdán van a helyed,ha már a városban görkorizol!Ez a szabályzatban is igy van.
2011. júl. 2. 22:51
 4/16 A kérdező kommentje:

Tényleg nagyon kis városban élek, 10ezres lakosú, nincs itt nagy forgalom, és egy utcácskában mentem,, és nem az út közepén, a srác meg csak úgy index nélkül elindult és rámhúzott, szórakozott a mellette ülővel, amúgy gyorsan sem mentem, ezért is úsztam meg...

A kerékpáros mondatot azért írtam, mert pár éve a hugom bicóval volt, ajtót nyitottak rá, kulcs csont törést szenvedett... lehettem bicóval is, akkor is köteles indexelni és belebámulni a visszapillantóba.

2011. júl. 2. 22:58
 5/16 anonim ***** válasza:
bizony kötelező,de ettöl még nem mindenki néz bele.Én is voltam már hasonló helyzetben.Óvatosan közlekedj,mert hiába a felháborodás a figyelmetlen vezetőkre.Az életed mulhat rajta.
2011. júl. 2. 23:11
 6/16 Argloss ***** válasza:

Az autó nem tud olyan gyorsan megállni, mint egy gyalogos, gördeszkás vagy biciklis. Meg nem is annyira tökéletes belőle a kilátás, mint mondjuk gördeszkáról...

Ameddig az autó simán elkaszál téged addig cseszheted az elsőbbségedet és a többi szabályt.. Érdemesebb neked jobban odafigyelni és a járdán menni.

2011. júl. 2. 23:14
 7/16 A kérdező kommentje:
Nagyobb városban eszembe sem jutna az úton menni, de itt nagyon sokan koriznak. Mellesleg hol menjek, mert a járdán nem lehet, olyan szarok... azért tettem fel a kérdést, mert mi van akkor ha bajom történik? és szerintem a kori és a bicaj egy kaptafa, nekem volt lélekjelenlétem, el tudtam ugrani, de mondjuk egy 40-50 éves nő akár bicóval, már nem biztos, őt simán elüthette volna... És kíváncsi voltak mások véleményére is, mert ez a srác annyira tapló volt, kedvem lett volna behúzni neki egyet, és ilyen bunkók miatt van a sok ártatlan áldozat...
2011. júl. 2. 23:17
 8/16 A kérdező kommentje:
Ja és köszi a válaszokat!!! :-)
 9/16 Argloss ***** válasza:
Amúgy a gördeszka nem minősül járműnek, így nem mehetsz vele az úton. Kerekesszékkel se lehet...
 10/16 A kérdező kommentje:

KORI! :-)

itt arról van szó, h ő parkolt az út szélén és előztem volna, ki, erre ő nem nézett bele a tükörbe és index nélkül elindult, és csavarta befelé a kormányt, épp ekkor értem mellé, ha most mindegy h én mivel voltam (kori/bicikli/autó) szerintem ő a hibás, mert nem szabadott volna elindulnia.

2011. júl. 2. 23:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Ha elüt egy mentő, miközben szirénázik én vagy ő a hibás? (többi lent. )

Ma majdnem egy mentőautó okozta a vesztemet! Amikor vette be a kanyart feljött a járdára és az orrom elött ment el! Ha a visszapillantó leviszi a fejemet én leszek a hibás és a mentős megússza vagy ő lessz a "bűnös"?!

Kinek mi a véleménye? én vagyok a hibás?

A balesetem történéseiröl mi a véleményetek róla A lakótelepen lévő parkolóból tolatok kifele idexelek és minden világitó berendezés müködik elnéztem balra jobbra és megkezdtem a kitolatást miközben egy autos kb 80- 150 méterre volt már majdnem egyenesbe forditottam a...

Reggel, majdnem elgázolt az autó. Hibás vagyok?

reggel mentem a suliba,megálltam a zebránál, körülnéztem. Elindultam. A felénél jártam mikor az autó elhajtott előttem,olyan közel volt hogy szinte súrolt,mégegyet léptem vona telibe talál és repültem volna:/ most akkor én vagyok a hibás? mikor szétnéztem egy árva lélek sem volt,erre...

Ki volt a hibás? Többi lent.

18/F vagyok. Vasárnap focimeccsre mentem autóval. A pálya bejáratához balra kell befordulni. Ahhoz,hogy be tudjak fordulni, az autóval kicsit jobbra kell húzódni.Előre néztem, hátra, index, kapunál sokan álltak, ezért 1-es és szép lassan becsorgás.Ekkor szemből egy...

Egyszerre váltunk sávot és egymásba megyünk, ki a hibás?

3 sávos úton én a belsőben haladtam, index jobbra ki, hogy a középső sávba sorolnék a bal szélsőről. Még nem indultam. Holttér ellenőrzés közben láttam, hogy jóval mögöttem egy jóember kacsázik az autó között (középre, majd jobbra ki), és igencsak számítható volt, hogy...

Balesetem volt, nem én voltam a hibás, de nem írattam le a másik féllel hogy ő a hibás a baleseti bejelentőlapra, és habár ő volt a hibás, most már...

....Márkaszervízbe vittem a kocsit, ahol már volt szemlén a biztosító. Mondták hogy írassam rá a nővel hogy ő a hibás , hiszen ez egyértelmű, nem adta meg a jobbkezet. Most azonban arra hivatkozik, hogy nem írja alá, mert szerinte én túl gyorsan mentem(ami nem igaz, kb...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!