Miért nem mehetek 3 sávos úton 110es táblánál 95-100km/h val a középső sávban amikor nincs is forgalom? Mit villogtatott le a barom?
az M0-ás autó úton haladtam GPS szerint 95-100 körül ahol 110es tábla van hétvégén délután semmi forgalom, alig volt rajta pár autó.
Így középső sávban haladtam a 3 sávból. Az a biztonságos, bármi van, nem repülők le az útról, se a szalagkorlátot nem kóstolom meg.
És jött mögöttem 1 kocsi hozzáteszem utánfutóval, vitte a barom a sportmotorját.
. Egyéb gépjárművel - kivéve teherszállításra kialakított motoros triciklit -, valamint gépjárműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel:
- autópályán 80 km/óra
éa levillogtatott engem ahelyett, hogy egyből előzött volna.
80 helyett 100-110 el elment mellettem.
Most ez mi a fene volt? 80 al mehetett volna, én 95-100al mentem, hogy ért utol akkor? És mit zavarta hogy én az üres 3 sávos úton a középsőben merek haladni?
Egy bunkó volt, vagy nem szabad a belső sávban haladni 10 kilométerrel a megengedett sebesség alatt semmi forgalom mellett és nem utat engedni a motoros köcsögnek?
"jobbra tartás vs gyorshajtás?"
Volt nálad OEM által hitelesített műszer, amivel meg tudod állapítani a másik autó sebességét, hogy gyorshajtást kiabálsz?
Szerinted kevésbé veszélyes egy út közepén kóricálni, mint a jobb szélén haladni? Ezt hogyan sikerült kitalálni?
Ha a szélső sávban közlekedsz, akkor jobbról eleve nem kell számítanod senkire, csak balról, okoska! Rögtön kevésbé kell megosztanod a figyelmedet, és negyedével csökkented a baleset bekövetkezésének valószínűségét...
Na pont a hozzád hasonlók találták ki, hogy legyen kötelező jobbra tartani, de mindig van, aki okosabbnak képzeli magát a szakembereknél...(azzal együtt, hogy sokszor nem életszerű a KRESZ, az alapelvek teljesen jogosak benne)
ok mostantól a jobb oldaliban fogok menni.
De akkor sem érzem igazságosnak, hogy 110es úton a 80al mehető utánfutós levillog 100nál!
Ismétlem: Kit érdekel, hogy gyorsabban megy megengedettnél?
Mert a tiéd 13 cm, akkor a nagyobbat vágjuk le?
Jobb soför mint te, jobban halad, fogadd el, jó éjt.
Egyébként: én is más tempót diktálok ha 1000km-t kell menni vagy ha 10-et.
Nem értem miért védi mindenki a gyorshajtót , mikor az összes létező statisztika szerint sokkal nagyobb mértékű baleseti forrás mint középső sávban menni! Ráadásul a gyorshajtást büntetik ,a középső sávban haladást nem, tehát nem kérdéses mi a szabályos!
Én se megyek a jobb oldali sávban mert ott a kamionok mennek meg a lassú járművek és nem fogok félpercenként szlalomozni ,hogy kedvére tegyek a gyorshajtónak. Ha nem tetszik neki előzzön ki a bal oldali sávban ,de ha nem siet akkor villódzon mögöttem , de akkor mégsem olyan sietős neki ha erre ráér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!