Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Kinek milyen rossz tapasztalat...

Kinek milyen rossz tapasztalata van buszsőförökkel? Bármilye n sztori érdekel!

Figyelt kérdés

Én ma nagyon kikattantam..Hivatalos voltam a kutyáimmal egy rendezvényre,több hete ezt vártam. Jön a városi busz, két 5 kilós kutyákat be hordozóba,páromnál egyik nálam a másik. Szállunk fel erre a sofőr elkezdi hol a szájkosár?? Mondom neki a szabályzat szerint arra a kutyára kell szájkosár aki pórázon van és jegyet kell neki venni,hordozóba ingyenes a szállítása. Elkezdi nem nem így van takarodjunk! le a buszról! Na itt elborult az agyunk,mert oké fiatalok,20 évesek vagyunk de ezt nem engedheti meg magának! Mondtuk neki hogy ott a szabályzatba,de hajtotta az igazát nagyon bunkó modorba,és leküldött minket a buszról. Nagyon felhúztam magam,hívtam egy taxit de az meg nem talált meg minket,ami üditős zacskónk volt az kiszakadt,mondom hazajövünk de olyan ideges voltam hogy remegtem.

Hazaérve felhívtam a volánt,mondta az illetékes teljes mértékbe nekem volt igazam,és hogy el lesz beszélgetve a sofőrrel. Mondtam neki üzenem neki hogy visszavehetne a modorából mert attól hogy fiatal vagyok ezt nem engedheti meg magának. Mondta teljes mértékbe így van,sajnálja.

Na most ezért nem tudtam elmenni a programra,nagyon mérges vagyok,ilyen jó időbe ülhetünk itthon:(

Meséljetek ti is,szívesen veszem!

2012. jún. 16. 15:41
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Olyan számtalanszor volt, hogy a sofőr az orrom előtt becsukta az ajtót. Azt nem is számolom ide, mert az szinte mindennapos.

Ezen kívül két eset volt.

Az egyik, egy-két éve az egyik helyi járaton. Nálunk pár éve bevezették, hogy csak az első ajtón lehet felszállni a buszokra és a sofőrnek fel kell mutatni a bérletet, vagy a szem láttára kilyukasztani a jegyet.

Jeggyel szálltam fel, ki is lyukasztottam és mentem is volna hátra, mert elég rendes sor állt mögöttem. Már a második ajtónál jártam, mire a sofőr kipécézett, kifordult a vezetőfülkéből és rám ordít, hogy "mégegyszer!".

Egy pillanatra nem is értettem hogy mi a gondja. Meg nem ám, hogy legyen szíves megmutatni a jegyét, vagy valami hasonló. Visszaverekedtem magam a tömegen, az orra alá dugtam a kezelt jegyemet és megkérdeztem tőle, hogy mi a probléma. Nem szólt rá semmit.

A másik eset szintén a helyi városi buszon volt. Ehhez tudni kell rólam, hogy kiskorom óta érdekelnek a buszok. Sokszor megfigyeltem azokat, amelyikekkel utaztam. Sok buszt már a rendszáma alapján felismerem.

Ez a szokásom még most is megmarad és általában megnézem a buszok rendszámát.

Ekkor is így tettem. Épp kora este hazafelé utaztam. A megállóban leszálltam a buszról és elindultam előrefelé. Így a busz első rendszámára vetettem egy pillantást. Ezt a sofőr is észrevette és elkezdett nekem félreérthetetlen nemzetközi jelzéseket mutogatni.

Máig nem értem, hogy ez mért fájt neki és mi rosszat tettem ezzel. Ekkor már elindult a megállóból, így nem tudtam visszafordulni megkérdezni tőle, hogy mi a gond. De nem esett jól.

2012. jún. 16. 21:09
 12/23 A kérdező kommentje:

hát igen akkor jól sejtettem tele van az ország bunkó sofőrökkel! Köszönöm mindenkinek a történeteit,érdesek voltak,bár nekem ez a mai egézsznapomra rányomta a bélyeget:(

Ha van még valakinek szívesen várom:)

2012. jún. 16. 21:23
 13/23 anonim ***** válasza:
73%
kb. két éve történt igaz h bkv-n. annyira tele volt a busz h meg sem lehetett mozdulni ő meg elkezd velem veszekedni h álljak már arrébb mert zavarom a kílátásban. megjegyezném szinte az ajtóhoz voltam nyomva tehát nem tudom mit nem látott. kölcsönösen elküldtük egymást melegebb éghajlatra.
2012. jún. 16. 21:56
 14/23 anonim ***** válasza:

Közben ezen gondolkoztam, eszembe jutott még egy.

Ez nem velem történt meg, de szem és fültanúja voltam.

Pár hónapja busszal utaztam Budapestről Pécsre. A busz a Népligetből indul és egymás után kettő jön 15 perc eltéréssel. Általában elég nagy tumultus szokott lenni a beszállásnál, így sokszor előfordul hogy az első busz nem indul el időben, mert még szállnak fel rá. Csakhogy a második busz is onnan indul. Így az utastájékoztatón már ez van kiírva, ugyan olyan célállomással csak 15 perccel későbbi időpontra.

Ez elég megtévesztő, mert így az ember azt hiszi hogy van még 10-15 perce az indulásig, de egyszer csak a busz becsukja az ajtaját és elmegy.

Jelen esetben is így történt. Egy huszonéves, talán egyetemista csaj, berakta a cuccát (talán a laptopját is) a busz csomagtartójába. Látta, hogy van még több mint 10 perc, ezért nem szállt fel rögtön a buszra. Elment innivalót vásárolni, vagy csak beszélt valakivel, már nem emlékszem pontosan...

A lényeg, hogy arra eszmélt fel, hogy elindul a busz a cuccával. Szegény rohant a busz után, integetett a sofőrnek, de nem vette észre, vagy nem akarta észrevenni.

Ezután visszakullogott. Addigra beállt a következő busz is. Szólt a sofőrnek, hogy az előző buszon van a cucca és nem tudná-e felhívni a kollégáját, hogy szóljon már neki.

A sofőr nem volt valami segítőkész, elég lekezelően és bunkón bánt a csajjal. De végül azt monda, hogy szálljon fel hozzá és az első közös megállóban, Szekszárdon majd átszáll a másik buszra.

Én sejtettem, hogy ez nem fog összejönni, mert eleve ez a busz negyed órás késében van a másikhoz képest, ráadásul ez általában a saját menetrendjéhez képest is késni szokott.

Persze most is késett. Az előző busznak se híre se hamva nem volt már ott. De a csaj mielőtt leszállt előrement a sofőrhöz és megkérdezte, hogy a másik busz akkor még csak most fog jönni és itt várja meg? A sofőr azt mondta, hogy persze. Becsukta az ajtót és a bajsza alatt azt mormogta, hogy vagy már rég elment...

Inkább tényleg ez volt a sanszosabb. De basszus, hogy lehetett ilyen szemét?! Emlékszem még engem is hogy feldühített ezzel. Neki nem került volna semmibe ha a céges telefonján odacsörög a társának.

Szegény lány meg két órát várhatott szerintem Szekszárdon a következő buszra, a csomagja nélkül, amivel továbbjöhetett volna Pécsre.

Ennél még az is jobb lett volna, ha azzal a második busszal eljön egészen Pécsig és ott a végállomáson talán elcsíphette volna a másik sofőrt.

Nagyon bosszantott az eset, pedig nem is velem történt.

2012. jún. 16. 22:03
 15/23 anonim ***** válasza:

21:56!

Az tényleg nagyon rossz ha egy busszal találomra tudsz kifordulni, próba-szerencse alapon, vakon, hogy hátha éppen nem jön senki jobbról, mert semmit nem látsz ki az utasoktól.

Persze akkor sem az utasokkal kéne veszekednie, mert nem ők tehetnek erről, hanem akik rosszul tervezték meg a buszt.

2012. jún. 16. 22:06
 16/23 anonim ***** válasza:
60%
Rosszul tervezték meg a buszt? Szerinted meg lehet úgy tervezni egy ekkora járművet, hogy úgy ki lehessen belőle látni mint egy személyautóból, pláne ha tele van utasokkal?
2012. jún. 17. 04:17
 17/23 anonim ***** válasza:

Igen.

Bár nem erről szól ez a téma, és nem is szeretnék veled vitázni, de pl azokon a sárga használt belga Van Hoolokon egy teleszkópos rúd van az első ajtó, első szárnyához csatolva. Amikor becsukja az ajtót, az utasokat hátrébb tereli. Egyszer figyeld meg!

De pl régebbi Ikarusokon is láttam már, hogy utólag lezárták ezt a teret egy merev rúddal és az ajtó ezen szárnya direkt nem is nyílik ki.

Így mégiscsak jobban kilátsz mint ha szinte a szélvédőnek préselődnek melletted az emberek.

2012. jún. 17. 08:15
 18/23 anonim ***** válasza:
na ha már én hoztam fel ezt a buszból kilátós dolgot akkor részletesen is leírom h mi volt. 12. ker budagyöngye előtt a zugligeti libegőtől induló busz (ha jól emlékszem akkor 158-as volt a száma ma nem tudom h mire változtatták). azon a 3 megállón amíg utaztam jobbról nem is tudott jönni senki mivel h a nem volt jobbról becsatlakozó út a szilágyi erzsébet fasorra (kivéve azt amin mi jöttünk. szélső sávban volt végig tehát azt sem kellet nézni h ki megy el mellette így hacsak nem azt hiányolta h nem láttta a csajokat az út szélén akkor nem tudom h miben zavartam. De ha kultúráltan kér meg h próbáljak kicsit arrébb menni akkor egy szót sem szóltam volna de velem akkor se beszéljen úgy mint mint ha a kocsmában volna.
2012. jún. 17. 10:37
 19/23 anonim válasza:

8 évig ingáztam a munkahelyemre, szóval bőven van buszos élményem. Itt Bács-Kiskun megyében a ti rossz élményeitekhez képest egész jó a helyzet. Itt inkább a járművek nagyon rosszak, meg némelyik utas irritáló.

Azzal pedig egyet kell, hogy értsek, hogy ha 10.00-kor indulnia kell a busznak, és 10.01-kor jön az utas, és integet, a sofőr ne várja meg. Legyen pontos a vezető és az utas is.

2012. jún. 18. 12:53
 20/23 anonim válasza:
Nekem egy rossz élményem volt 2-3 éve, egyébként a legtöbb sofőr normális. Az történt, hogy előttem már többen is felszálltak, én voltam az utolsó. Ahogy beléptem a buszba az egyik lábam már a buszban volt, a másik még a járdán, erre a sofőr hirtelen fogta magát és becsukta az ajtót, én meg becsípődtem a két szárnya közé, meg se tudtam mozdulni. Pedig nem is olyan helyzet volt hogy futottam a buszra, csak tök normális tempóban szálltam fel, még rám is nézett a sofőr, tehát látta hogy van még felszálló. Na de ezzel még nem is lett volna baj, véletlen is előfordulhat hogy megnyomja a gombot, de ezek után, (miután nagy kegyesen kiszabadított az ajtó kinyitásával), még ő kezdett el káromkodni hogy én hogy lehetek ilyen hülye meg b***megokkal és hasonló "szép" szavakkal illetett. Annyira megdöbbentem ezen, még sose tapasztaltam előtte ilyet. Én is nagyon ideges lettem rá, legszívesebben beszóltam volna neki, de aztán mondtam neki hogy nyugodjon már le mit képzel majd inkább otthagytam de sztem ez nagy bunkóság!!
2012. jún. 18. 15:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!