Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » 9. es geometriában elakadtam?

9. es geometriában elakadtam?

Figyelt kérdés

Adott egy általános és hegyesszögű ABC háromszög, és AB oldalán egy P pont. Tekintsük az összes, ABC háromszögbe beírt háromszöget, melyeknek a három csúcsa az ABC háromszög három különböző oldalára illeszkedik, és egyik csúcsa P. Szerkeszd meg ezek közül a legkisebb kerületűt! A. Bizonyítsd be, hogy az előző példabeli háromszögek kerülete annál kisebb, minél közelebb van P pont a szemközti csúcshoz!

A bebizonyítás része kellene, a többi megy.

2020. okt. 1. 16:49
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Tükrözd a P pontot az AC és BC egyenesekre. Kösd össze a tükörképeket!

Az így kapott egyenes kimetszi az AC és BC egyenesekből a minimális kerületű háromszöget!

2020. okt. 1. 17:50
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Ez segít:

[link]

2020. okt. 1. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

10. Osztályos hasonlóság, geometria feladatban elakadtam. Valaki tud segíteni?

Tudom egy háromszög oldalait, és tudom egy hozzá hasonló háromszög kerületét. Kiszámolom annak a háromszögnek a kerületét, aminek csak az oldalait tudom. Utána a nagyobb kerületet kell a kisebbel elosztani és beszorozni az oldalakat, hogy megkapjam a hasonló háromszög...

Segítene valaki egy geometraiai valószínűség példával kapcsolatban? (elakadtam egy résznél)

A kérdésem, hogy a 10:30-at, hogyan kell átalakítani 0,5-re? Ugyanez 11:15-nél, ami 1,25 lett.

Koord. Geometria feladat elakadtam?

Egy (3;-1) középpontú kör a 2x-5y+18=0 egyenletű egyenesből 6 egység hosszúságú húrt mersz ki, Mi a kör egyenlete? Ugye a sugárt kell ehhez meghatározni. A kör középpontjából merőlegesen bocsátottak az adott egyeneste. A közös pont koord.(1;4) lett igy tudjuk a kor...

Matek, geometria, hasonlóság alkalmazása. Házi feladatban elakadtam (? )

Egy egyenlő szárú háromszög alapja 7 cm, szárai 8 cm hosszúak. A háromszöget egy az alappal párhuzamos szakasszal két egyenlő területű részre (egy trapézra és egy háromszögre) osztjuk. Mekkorák lesznek az így kapott trapéz oldalai?

Kaptam egy feladatot, egy ideig megoldottam, de elakadtam. Valaki segítene?

Kép: Van 4 háromszög(CIH, CEJ, BHJ és BIE), és be kell bizonyítani, hogy a háromszögek köré írható körök egy pontban metszik egymást.Köszi a segítséget!(Az alapfeladat onnan kezdődik, hogy rajzoljunk 4 háromszöget 4 vonal segítségével-de ez már megvan)

Valószínűségszámítás? Elakadtam

Múlthéten hiányoztam, és egy feladatot nem tudok megcsinálni.A feladat a következő(ábra a végé):Az ábrán látható "parkettán" véletlenszerűen válasszunk ki egy pontot. Mennyi a valószínűsége annak, hogy a kiválasztott pont négyzet belsejébe esik? Megoldás a könyv végén: 1/ 2ctg(pi/8) +1

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!