Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » A Makara György féle Relaxa-...

A Makara György féle Relaxa- Villám módszer és a Gaál Ottó által kidolgozott kreatív nyelvtanulási módszerek között mik a különbségek és hasonlóságok?

Figyelt kérdés

2019. dec. 10. 06:58
 1/1 anonim ***** válasza:
93%

Teljesen más a kettő.

A Makara módszer a hallás utáni tanulásra épít, minimális nyelvtannal, ezért tele van hanganyaggal, 100 órányi is van benne.

Ráadásul pár éve frissítették és dizájnos, alapos számítógépes programot készítettek hozzá. Emellett kapható továbbra is a hagyományos könyv és immár MP3 CD változat is.

Hátránya, hogy drága. A kezdő szintek kb. 60.000 Ft-tól indulnak, a teljes csomag olyan 250.000 Ft.

A Gaál viszont egy elavult, régi, 30 éve változatlan módszer.

A száraz szabályok, nyelvtan és szavak, mondatok magolására épít minimális hanganyaggal, mivel úgy tartja, hogy a kiejtés leírt szabályait kell megtanulnod és onnantól bármilyen szót, mondatot ki tudsz ejteni helyesen... Épp ezért 2-3 órányi (silány) monoton hanganyag van csak benne.

Előnye annyi, hogy rendszerezett a nyelvtana és kb. 8000 szavas a szókincse, és sokkal olcsóbb, mint a Makara módszer, 22.000 Ft egy

Külön vásárolható hozzá 15 CD-s beszéltető-kikérdező csomag is a népszerűbb nyelvekből, ezzel kissé pótolva a hiányzó hanganyagot, de a 15 CD még mindig csak 15 óra, vagy kevesebb.

Angolból és németből felsőfokú nyelvvizsgára felkészítő anyaguk is van. A többi nyelvből is ígérték már évekkel ezelőtt, de úgy látszik nem lett belőle semmi.

Következtetés: tökéletes módszer nincs, van olcsóbb és drágább, de a rengeteg tanulást nem lehet megúszni.

2020. júl. 5. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

BEVÁLT OROSZ (esetleg angol) nyelvtanulási módszer, mellyel otthon egyedül is elsajátítható alapfokon a nyelv?

Pontosabban alap és középfok közötti ismeretek megszerzése a cél (valamivel bővebb, komplexebb tudásra volna szükség, mint az alap). Hanganyag, CD, könyv, videó, minden jöhet - lehet ötletes, lehet monoton - ne kíméljetek! Időm temérdek, anyagiak magántanárra annál...

Mennyire hatékony a Gaál Ottó kreatív nyelvtanulási módszere? Érdemes megvennem, ha a középfokú nyelvvizsga a célom?

Az a helyzet,hogy nagyon-nagyon nincsen nyelvérzékem.A nyelveken kívül bármit meg tudok tanulni ötösre,viszont az idegen nyelvek szavait hiába tanulom meg 1-2 nap alatt elfelejtem az egészet,így szókincs nélkül nem igazán tudok mit kezdeni magammal.Rengetegféle...

Megvettem Gaál Ottó kreatív olasz anyagát, szeretnék középfokú nyelvvizsgát tenni belőle. A leírt módszert, tanulási technikát betartja valaki?

Angolul és németül tudok, olaszt szeretném még, mert számomra a legszebb nyelv. A hozzá tartozó kettő audió hanganyag viszont használhatatlan. Egyrészt kevés a hanganyag és monoton unott hangú. Ezért megvettem az e-kreatív kiérdező anyagát is, amit elméletileg a már...

S. O. S Javasolnátok rendkívül gyors nyelvtanulási módszert?!

Legkésőbb júliusig meg kellene tanulnom angolul középfokon és még nem tanultam soha!!!!

Tudnátok ajánlani olyan nyelvtanulási módszereket, könyveket, oldalakat, amelyekkel gyorsan és beszédközpontúan tudnám megtanulni az olasz nyelvet?

Teljesen 0-ról kezdeném, önállóan szeretnék tanulni. Kérlek benneteket, hogy teljesen "sima" nyelvtanfolyamot ne ajánljatok. Megköszönném,ha csak azok írnának, akik segíteni tudnak, kritizálásra, kioktatásra nincs szükségem.

Kreatív nyelvtanulás NÉMET! Mennyire hatásos ez a módszer?

Tudom,milliónyi kérdés van már erről,de konkrétat a módszeren belül a német nyelvről nem sokat találtam. Megéri azt a 21.990 ft-ot kiadni érte? Nagyon alap német nyelvtudásom van. köszi előre is!

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!