Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Német és olasz nyelv nehézsége...

Német és olasz nyelv nehézségeit valaki le tudja írni?

Figyelt kérdés

Hogy kell elképzelni a német és az olasz nyelvtant, melyikben mi a nehézség? Tudtok rá példát is írni esetleg?

Köszönöm!nov. 16. 19:34
 1/3 anonim ***** válasza:

Német nyelvtanból én nagyjából összeszedtem egykor hogy mit kell tudni. A nyelvtani részeket 30 fejezetben foglaltam össze de lehet hogy ennél egyszerűbben is lehet ez csak egy saját tanulási segédlet saját felhasználásra. Egyenként nem magyarázom el mindegyiket mert az borzasztó hosszú lenne de találsz hozzá anyagot. Ezek a határozott névelők és személyes névmások, igék igeragozás és rendhagyó ragozású igék, módbeli segédigék valamint az es gibt haszánalata, mutató névmások, főnevek és összetett főnevek neme, főnevek ragozása, főnévképzés igékből melléknevekből, főnevek többesszáma, az általános alany, elöljárószavak és vonzataik időhatározók, tagadás és nyomatékosítás, az egyenes szórend, a kérdő mondat szórendje és a fordított szórend, igekötős igék, visszaható igék és visszaható névmások, birtokos névmás és birtokos eset, igeidők: befejezett jövő-jövő-jelen-elbeszélő múlt-múlt-régmúlt, melléknevek fokozása és ragozásuk, hasonlító mondatok, KATI szórend kötőszavai és használata, a kötőmód II. vagyis a feltételes mód, a szenvedő szerkezet, előidejűség egyidejűség utóidejűség, zu + Infinitiv szerkezet, vonatkozó névmás, folyamatos befejezett és beálló melléknévi igenevek, páros kötőszavak, igék és melléknevet vonzatai, kötőmód I. vagyis a bizonytalanság a felszólítás és a függő beszéd, módbeli segéd igék másodlagos jelentése.

Bele lehet kötni hogy ez így nem jó és hülyeség én közép szinten vagyok németből, nyelvvizsga előtt összegeztem magamnak ezeket. Nagyon szeretek nyelvtan tanulni és leginkább táblázatokban gondolkodom úgyhogy ez alapján összegeztem a lényeget mindenhonnan, de csak ez alapján végighaladva nem lehet elsajátítani sem megérteni a nyelvet, ez inkább rendszerezésre jó.

nov. 17. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Olasz nyelvben nem tudok segíteni egyébként azt hogy mi nehéz vagy bonyolult elég szubjektív aki egyáltalán nem tud németül annak a névelők ragozása is ijesztő aki meg tud annak a melléknévragozás sem bonyolult.
nov. 17. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
35%

A németben teljesen random módon van a ragozás, pl.:

der alte Onkel / die junge Frau / das schöne Haus

den alten Onkel / die junge Frau / das schöne Haus

dem alten Onkel / der jungen Frau / dem schönen Haus

des alten Onkels / der jungen Frau / des schönen Hauses,

az olaszban viszont ha nem is mindig, de nagyon sok esetben van összefüggés a szó végződése meg a hozzá kapcsolódó egyéb szavak között:

la macchina rossa

le macchine rosse

la bella ragazza

le belle ragazze.

nov. 17. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!