Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Ingyenes, allamilag tamogatott...

Ingyenes, allamilag tamogatott okj tanfolyam hogyan mukodik?

Figyelt kérdés
Hogyan mukodik ez az allamilag tamogatott okj-s tanfolyam.Pl. viragkoto tanfolyam amit magan ceg reklamoz hogyan lehet oda jelentkezni ugy,hogy azt hallottam hogy az elso okj mindenkinek ingyenes.Nem a munkaugyin keresztul gondolom.Aki tud segitsen!Koszi
2011. aug. 2. 19:12
 1/3 anonim ***** válasza:

Az első OKJ elméletileg mindenkinek ingyenes, de van olyan hely, ahol pl. megkötik azt, hogy 22 éves korig az csak (a szakképzési törvényben úgy tudom, nincs életkor)!

Jelentkezni valószínűleg a cég honlapján vagy a cégnél személyesen tudsz... magáncégekhez nem lehet jelentkezési lapon át jelentkezni, illetve nem is kell, mert náluk nincs ponthatár! Az egyetlen dolog, aminek érdemes utánanézned, hogy a szakma, amit szeretnél tanulni, nem igényel-e más, korábban elvégzett szakképesítést (vagyis nem egy másik szakmára ráépülő szak-e).

2011. aug. 2. 19:30
 2/3 A kérdező kommentje:
Koszi!Ugy ertettem a magan dolgot hogy vannak szakkozepiskolak es vannak felnottkepzesek.Szoval ezeknel a felnottkepzeseknel jelentkezesi lapot kell kitolteni online tehat ott nem tudom ezt hogy kezelik.Megprobalok emailben erdeklodni.
2011. aug. 2. 21:22
 3/3 anonim ***** válasza:
Értem! Akkor kitöltöd a jelentkezési lapot, beküldöd, és ezt követően hívni fognak majd, hogy mikor menj beiratkozni! Általánosságban ez így szokott kinézni...
2011. aug. 3. 05:51

Kapcsolódó kérdések:

Egy a munkaügyi központ által támogatott tanfolyamra jártam, de nem fejeztem be. A szerződésben az áll, hogy a tanfolyam és a vizsga összegét vissza...

Hallottam olyanról, hogy nem kell vissza fizetni csak úgy állítják be a tanárok meg mindenki, hogy ezzel ösztönözzenek úgymond a bejárásra és a vizsgázásra.

Az első OKJ-s képzés akkor is államilag támogatott, ha estin akarom elvégezni gyes mellett?

És minden fajta képzésre vonatkozik 22év alatt? Valamint az ingyenesen végezhető tanfolyam mely iskolákra vonatkozik?

Mennyi időnek kell eltelni két, munkaügyi központ által támogatott tanfolyam között?

Van erre jogszabály? Vagy az ügyintéző dönti el? Vki augusztusban végzett, azóta sem tud elhelyezkedni, és nem jár semmi, a tb-t is maga fizeti.

Szeretnék érdeklődni, hogy volt-e már valaki Pénzügyi - számviteli ügyintézői tanfolyam felvételijén?

7 hónapos OKJ-s képzés Munkaügyi által támogatott. Kíváncsi lennék mi lesz a felvételin?

MVH-által támogatott méhész tanfolyam indul-e Csongrád, Békés, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyén belül valamelyikébe?

Mert Hódmezővásárhelyen lakom Szegedhez 25km-re és Gödöllőre nem tudok el menni mert min 100000 ft lenne az útiköltség az egész tanfolyam alatt!

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!