Nemzetközi gazdálkodás (Corvinuson) vagy jogi pálya lehetne jobb?

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Túl sok kézzelfogható dolgot nem tanulsz ng-n (elvegeztem). Az kb. egy gazdmen és két idegennyelv.
Az döntsön, ami érdekel. Most jogot tanulok, sokkal kézzelfoghatóbb és hiába van annyi jogász mint égen a csillag, ha van nyelvtudásod és eszed, simán el tudsz helyezkedni.
Azonban egyik szak sem annyira kézzelfogható, mint egy orvosi például. Nem fogsz diploma után berepülni egy helyre, hanem érdeklődési teruletedtol függően keresel valami gyakornoki helyet és elmelyulsz egy területen. Fogom kapni a lepontozast, de ezek a business alapszakok, mint az NG semmilyen olyan tudást nem adnak, amit egy értelmes ember (aki mondjuk olvas gazdasagi cikkeket is) a munkahelyén 2 hónap alatt ne szedne magára.

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Ezen a két gazdasági szakon gondolkozom jelentkezést illetően mint alapképzés, de nem igazán tudom eldönteni melyik a legjobb. Elte-n voltam nyiltnapon és tetszett is, de azért ott van a "tudat" hogy az Elte a klasszikus tudományokban erős, aztán ott a corvinus, ahol...
Sziasztok! Elvégeztem jelesre a BME VIK mérnökinfo-t, de nagyon nem szeretem a mérnöki dolgokat és nem is érdekelnek, gyűlölöm amit tanulnom kellett és eléggé kiégtem benne. A szoftverfejlesztés még talán elmegy, de egyáltalán nem tudom elképzelni, hogy egész nap...
Megéri? Szerintetek fentebb mennek rajta a ponthatárok? Mindig sokan adják be erre a szakra. Corvinus érdekel leginkább. Tavaly 451 volt a ponthatár. Most 450 helyet hirdettek meg, tavaly ez 500 volt, de a statisztika alapján még 200-at se vettek fel, miért van ez?
Tudom, hogy kismillió hasonló kérdés van, sokat el is olvastam, de egyiknél sem találtam kielégítő választ. Egyelőre a Felvin a gazdálkodási és menedzsmentet jelöltem meg, de egy kicsit elbizonytalanodtam, mert nagyon sok embertől hallottam, hogy szintúgy erre a...
Most felvételizek majd, első helyen nemzetközi gazdálkodást szeretnék megjelölni, másodikként a nemzetközi tanulmányokat (alapszakok, és az angolon gondolkozom mindkét esetben). Az elte és a corvinus között gondolkozom, hogy melyiket lenne érdemesebb...
Idén felvételizek újra a Corvinusra, és nem tudom, hogy melyik szakot jelöljem elsőnek. Jelenleg egy másik egyetem gazdálkodási és menedzsment szakán tanulok. Azért vagyok tanácstalan, mert az első féléves tárgyak közül a számvitel és a matek voltak a kedvenceim, és...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!