Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Magyarországon van még valamin...

Magyarországon van még valaminek kultúrája?

Figyelt kérdés

Amerre járok vagy depiznek vagy csak isznak, akár mindkettő.


21/f#alkohol #cigaretta #depresszió #drog #kultúra #élet ellehetetlenítése
jan. 4. 18:51
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Az én környezetemben nem tapasztalok ilyet. Mindenkinek lehetősége van megválogatni a környezetét.

21/L

jan. 5. 08:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/21 A kérdező kommentje:
10. sok magyar pszichológus/ pszichiáter leírja hogy ez az átlagos szóval nem csak én látom így. De nézd meg az embereket reggelente akár, megláthatod de persze lehet homokba dugni a fejünket, csak ne csodálkozzunk ha seggbe basznak.
jan. 5. 14:02
 13/21 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz ezzel kérdező. :) Tapasztalj, ismerj meg más kultúrákat, nemvagy ehhez az országhoz hozzákötve. Legtöbben azt rontják el, hogy gyávák változtatni, pedig ezért közvetlenül mindig saját magunk vagyunk a hibásak. Hiába hibáztatunk másokat. Azok az emberek, akik másokat okolnak a rosszért, ami éri őket, baszogatnak másokat, panaszkodnak, azoknak magukkal van a legnagyobb problémájuk. Ezt hidd el. :) Egyébként az arcra minden kiül. Aki elfogadja saját magát, küzd az életért, azért amit szeretne, azoknak az embereknek lesz kisugárzása. A többinek meg halott tekinte lesz már 20-on évesen is. Közvetett hibás is van sokesetben, de közvetlenül mindig saját magunk vagyunk ennek az okozója. A környezetet, társadalmat ki kell zárni a fejből. Nem másokat kell követni, hanem azt, amit akarsz, de ahhoz pedig meg kell dolgozni. Nem jár ingyen a boldogság, sok kitartást igényel. Mindig azt kell követni, amit ténylegesen szeretnél. Minden ember hibázik, ez természetes, de addig, amíg nem vállalunk felelősséget tetteinkért, a kimondott szavainkért, addig gyerekek maradunk. Felnőtt embereknek jár csak a boldogság. Meglehet válogatni a környezetet is, viszont a legemberibb másokat is magaddal húzni(pozitívan). Nyilván ehhez is kell a másik akarata, szóval nem kell a végtelenségig próbálni. Magyarország egy depiország. Ez a társadalom hibája is, ezért is mondom, hogy ismerj meg más kultúrákat.
jan. 5. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/21 A kérdező kommentje:

13. Egyetértek, de a gyerek ezt a példát látja és ha próbál kilépni sok esetben őt nézik hülyének, így hát beáll a sorba.

Én sem vagyok a legjobb helyzetbe de a lehetőségek adottak, és végsősoron pénz kell a mai élethez, persze lehet mondani közhelyeket, de közhelyektől senki sem lakik jól, persze lehet valakinek bejön de lottót sem nyer mindenki.

jan. 5. 15:26
 15/21 anonim ***** válasza:
Így van, de küzdeni kell a végeredmény a lényeg. :) Mindent el tudunk érni, csak valakinek több idő kell, mint másnak. Mincs ezzel semmi gond, csak nem kell feladni. Amúgy az sem mindegy, hogy gyereket ki tanít. Gyerek? Sok felnőtt ember sosem nő fel, hanem leragadt egy bizonyos korban, szóval vicces, mikor egy nagyranőtt gyerek akar tényleges gyereket nevelni. ;) Gondolom érted. Többségben sajnos ilyenek az emberek(gyerekek). Csak az válik felnőtté, aki felelősséget tud vállalni. A többi az mindig gyerek marad.
jan. 5. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/21 A kérdező kommentje:

Sokszor azt figyeltem meg ha vidáman beszél valaki valamiről valakinek, akkor képes hozzátenni hogy nem fogod még ezt fel, gyerek vagy hozzá.

Nekem ez olyan mintha lenne egy öntagadás, mintha az lenne a felnőttség hogy a gyermekkori vágyaikat feladják és beállnak a sorba.

Meg ez a gyerekes vagy, olyan abszurd, aztán megy bevesz két frontint, mert a "szer" nélkül nem bírja ki.

Persze mindenkinek van szar napja ez természetes, de nem az a megoldás, hogy tuti csalt, lopott, meg neki könnyebb az élete és még ezt se annak mondod hanem valakinek aki azt mondja hogy igazad van és ő is beveszi a két frontint.

jan. 5. 16:03
 17/21 A kérdező kommentje:
Látom amúgy ti se ma kezdtetek ezzel foglalkozni.
jan. 5. 16:04
Rejvényfejtés csökkenti a stresszt
 18/21 anonim ***** válasza:
Minden olyan ember, aki nem tud felelősséget vállalni, az gyerek. Ez jelenti a gyerekséget, nem pedig a kor. :D Felnőtt embereknek jár a boldogság, nem pedig a gyerekeknek. Ezért is mondtam, hogy ki kell zárni az embereket a fejből. Csak azokra kell hallgatni, akik őszintén segíteni akarnak. Legyen az tanács, vagy kritika. Többit meg le kell nagyívben szarni. Azért is írtam, hogy mindig van közvetett hibás (rossz körülmények között jött, stb), de mindig mindenki saját magának az ura. Saját magunk vagyunk a hibásak. Senki nem erőszakolta rájuk sem az alkoholt vagy drogot. Az ő döntésük volt, viselni kell a következményeket. Mindenki hibázik, ebből is ki lehet jönni, csak akarni kell. Felelősségvállalás!
jan. 5. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/21 anonim ***** válasza:

Ilyen kétbites gondolkodáson alapuló kijelentésekkel egy valamirevaló szakirodalmi munkában nem fogsz találkozni. Természetesen vannak általánosan körvonalazható problémák a fejlett modern társadalmakban, amiket leírnak a magyar szociológusok, szociálpszichológusok de ugyanúgy más országok szakemberei is le fognak írni mert ott is jelen vannak. Az egyedi fejlődésből adódóan vannak a régióra jellemző problémák. Senki nem mondja hogy a magyar társadalomban nincsenek diszfunkcionális jelenségek, vagy hogy nem beszélhetünk egyfajta válságról ha már értékítéletet akarunk mondani a jelenség felett, csak ez nem azt jelenti amit egyesek gondolnak. Nem arról van szó, hogy mindenki ilyen vagy olyan, hanem hogy kialakultak és nagyon erősen jelen vannak különböző önsorsrontó minták az adott társadalomban, kultúrában amiktől nehéz megszabadulni mert nem önmagukban léteznek, hanem egy tágabb kontextusban működnek amelyek ráerősítenek, és éltetik. Amiket említesz már nem egészen ehhez kapcsolódó klisés ökörségek, hogy "nézd meg az embereket reggel az utcán, mit látsz?" Egy halom ember megy a dolgára, és reggel van és fáradtak még, és fapofával ülnek/állnak. Miért mit kéne csinálniuk? Nem a hülye valóságtól elrugaszkodott filmekből kell kiindulni. Felülsz a stockholmi, londoni, new yorki vagy tokiói metróra reggel és ugyanezt látod. Mert ezekben társadalmakban esetenként még annyira sem elfogadott mint itthon, hogy feltűnően hangot adjunk érzelmeinknek, másik oldalról természetes jelenség az is hogy a legtöbb ember egy ilyen hétköznapi helyzetben, idegenek között szándékoltan leleplezi is ezeket. Szóval felejtsük már el ezeket a kliséket. Az Egyesült Államokban végzett kísérletek során is, ugyanúgy elment az emberek többsége a járdán fekvő ember mellett, Kitty Genovese meggyilkolását fél órán át több tucat ember nézte végig a lakása ablakából és egyik sem még csak rendőrt sem. De ennek meg van a magyarázata, ezzel foglalkozik a szociálpszichológia. Ez itt is, ott is megtörténhet, mert mindenki szereti egyedinek érezni magát de az igazság az hogy nagyon hasonló sémák szerint működünk. Ez az oka annak is hogy ha reggel munkába menet van egy negatív tapasztalatunk akkor úgy fogjuk érezni mindenki milyen hülye reggel (bezzeg én), attól függetlenül hogy a másik száz ember a környezetünkben éppenséggel semmi rosszat nem csinált, csak ugyanúgy ment a dolgára mint mi. Tehát ebből a szempontból semmitmondó, irreleváns dolgokkal dobálózol és még általánosítasz is. A fej homokba dugása pont az amit csinálsz, szóval ne csodálkozz ha meghúznak ahogy írtad. Nem homogén társadalomban élünk, de te jelentős részüket kizárod, figyelmen kívül hagyod, azért hogy utána károghass. Hiányolod a jót, a pozitív értékeket de te magad dobod ki őket a kukába. A mém jut erről eszembe amikor a srác biciklizik, berak egy faágat a kerék küllői közé, utána ócsárol érte valakit hogy pofára esett.

Nem mondtam hogy a rossz dolgokról nem kell tudomást venni, de a teljes képet kell látni, és tudatosítani hogy igenis rajtad is múlik milyen környezet vesz körül, elsősorban te tartozol felelősséggel magadért, nem mindenki más érted.

jan. 5. 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/21 anonim ***** válasza:
Sanct Bernhard Bodorrózsa tiszta tea

13,15,18 az én kommentem és amúgy csak saját tapasztalatból írom, meg szeretem alapjáraton az embereket. Szeretek segíteni, de csak annak lehet, aki akar is magán. :D Fejleszteni kell az értelmi intelligencia mellett az érzelmit is, különben gáz van. Harmónikus élethez kell mind a kettő. Mind a kettőt lehet fejleszteni bármilyen korban, csak sajnos ma még az oktatás csak az értelmi intelligenciát fejleszti. Ami sajnos azzal jár, hogy csökken az érzelmi intelligencia egyes embereknél. Mind a kettőt ugyanúgy kell fejleszteni. Ahhoz pedig nyitottnak kell lenni, tapasztalni és szembe menni a félelmekkel. Oktatás is nagyon szar. Egyébként ez meg pszichológia is.


Ha azt mondod egy halnak, hogy másszon fel egy fára, de nem tud és ezért lehülyézik, akkor az egész életét úgy fogja leélni, hogy hülye. Párhuzamot lehet vonni az emberrel. És ez tényleg így van. Ha azt sulykolják belénk már gyerekkorban, hogy hülyék vagyunk, az beépül a tudatalattiba és egy idő után elfogjuk hinni. Ezért kell kizárni a környezetet az életből. Nem létezik hülye ember, csak valakinek több idő eljutni egy útra. Viszont teljesen mindegy, hogy mennyi idő, csak a végeredmény számít. Minden útnak egy a vége. Az pedig a halál. Ezért kéne azt a bizonyos utat olyan dolgokkal kitölteni, amit szeretünk. Nem pedig azzal, amit ránk akarnak erőszakolni. Időskorban mindenki megszokta bánni, hogy mit művelt fiatal korában. Én pl nem így akarok élni. Nem akarok megbánni dolgokat, hanem, ha hibázom, akkor felelősséget akarok vállalni érte. Nyilván ehhez kell egy őszinteség is.

jan. 5. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!