Bécsben kaptam több büntetőcédulát, mert Kurzparkzone-ban parkoltam. Nem fizettem be. Be tudják rajtam hajtani Magyarországon?
Figyelt kérdés
A Kurzparkzone-t nem a rendőrség ellenőrzi, hanem a város önkormányzata.2009. márc. 29. 21:47
1/6 anonim válasza:
Igen, egy éve aláírták az eu-s megállapodást, behajtják rajtad.
2/6 A kérdező kommentje:
Ennek utána is néztél részletesen vagy csak bevágtad a választ?
2009. márc. 29. 22:10
3/6 A kérdező kommentje:
Mellesleg a bécsi kontrollprotokoll nem felel meg a magyar eljárásoknak. Ott ugyanis nem készítenek videofelvételt, hanem csak úgy kibiggyesztik a cetlit a szélvédőre.
2009. márc. 29. 22:14
4/6 anonim válasza:
A bírósági eljárás megindítható, ha nem értesz vele egyet, értelemszerűen peresíthető. Ott pedig a bíróság fogja eldönteni, hogy elfogadja-e az osztrák fél állítását fotó-videó hiányában vagy sem. Szabad bizonyítás van.
Tehát akár bukta is lehet belőle...
5/6 anonim válasza:
én első
Nem szoktam kitalálni válaszokat. Ismerősöm dolgozott a külügyminisztériumban a megállapodás előkészítésén, elég sokat hülyéskedtünk, hogy ége a szép időknek.
A magyarok az oszták megkeresés alapján kiadják a rendszám alapján a címedet. Ez a megállapodás lényege.
Ezután ők rendes behajtást indítanak ellened, ha nem fizetsz, akkor osztrák bíróság előtti perrel. Én inkább fizetnék, legkésőbb akkor, ha levelet kapok tőlük.
6/6 tade válasza:
Pontozzatok le, de szerintem nem. Bar en Olaszorszagba kaptam mar buntetest, es Szlovakiaban elek, meg soha nem ert ide. Az a baj, hogyha kapsz egy 30 euros buntetst pl. az olasz rendorsegnek a postakoltseg 25 euroba kerul, ami rohadtul nem eri meg nekik a faradtsagot, hogy elkuldjek a buntetest. Masreszt viszont ha meg is erkezik a szlovak rendorsegre, ott fel kell kerniuk egy forditot, hogy legforditsa, mit irtak az olasz kollegak, ami rohadtul nem eri meg a szlovak rendoroknek sem. Szoval ha nem helyben allit meg a rendor, akkor kicsi az eselye, hogy elkuldik. Vagy, ha el is kuldik es te azt mondod nem kaptad meg akkor mi van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!