Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Hogy lehetne leszoktatni az...

Hogy lehetne leszoktatni az embereket a szemetelésről, köpködésről, rombolásról, stb?

Figyelt kérdés

A szülőknek kéne gyermeknevelés órákat adni?

Hogy meg tudják nevelni a gyerekeiket?

Vagy az iskola dolga lenne?

Ki mit gondol erről?


2009. ápr. 2. 22:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Elsősorban a szülőknek kellene megtanítani a gyerekeiket

arra,hogy mi helyes és mi nem és nem csak a szemetelésre

gondolok.Másodsorban az iskola.A felnőtteket pedid akiket

annak idején a szüleik nem tanítottak ilyen dolgokra,büntetni kellene de úgy ,hogy az behajtható! legyen rajtuk pl pénzbüntetés v. közmunka,de akár komolyabb is.Azoknak a grafitiseknek pedig,akik válogatás nélkül festenek össze mindent még műemlékeket is,én személy szerint a kezüket törném el és súlyosan

kifizettetném velük az általuk okozott akár több millós károkat.

2009. ápr. 2. 23:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan. Mindenkié. Mindenki mutasson példát mindenkinek, a 18 (sőt... 15-16 is lehet) éven felüli szemetelőket büntessék keményen, visszaesőket még keményebben, az ezalattiakat meg kezdettől fogva neveljék a tisztaságra otthon is, meg iskolában is.


VISZONT ehhez az is kell, hogy minden önkormányzat ésszerű távközökön belül helyezzen ki kukákat mindenhova, és azokat rendszeresen ürítsék is. Mert sajna ezek hiányában néha a legjobb szándékkal is nehéz elkerülni a szemetelést - márpedig sokszor még ezek sem adottak.

2009. ápr. 3. 00:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim válasza:

a köpködés, szerintem nekik kell ráébredniük hogy ez nem oké,meg undoritó, vagy ha nem megy segitsék nélkül akkor rávezetni a dologra

rombolás, ha 1/2x megbüntetik érte vagy a szüleit akkor abbahaggya, ha nem akkor passz

szemetelés,passz

amiben tudtam probáltam segiteni :)

2009. ápr. 3. 07:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:

Én is ezeket gondolom.

Így biztos működne, jó volna.

2009. ápr. 3. 08:38
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Engem kimondottan sosem neveltek "nemszemetelésre,nemköpködésre,nemrombolásra",de valahogy mégis képes vagyok szelektíven gyűjteni a szemetet,magamban tartani a nyálamat és úgy elmenni egy kuka mellett,hogy fel ne rúgjam.

Tehát azt gondolom nem feltétlenül "csak" nevelés kérdése a dolog (bár természetesen rendkívül fontos az is!).

2009. ápr. 3. 09:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

az a baj, hogy a szülőket is meg kene nevelni. Amíg terhes voltam, egyszersem adták át a helyet sehol, pedig elég sokat kellett orvoshoz mászkálni - főleg a végefelé.


szerintem ez a leg alapvetőbb dolog, mert mindenki volt kisgyerek, tehát mindenki anyukája tudja, hogy milyen nehéz volt ez a dolog.

arra már gondolni se merek, amikor majd nagyobb lesz a babám, és babakocsival kell vinnem valahova, hogy viszem le a metrón, hogy szállok fel a buszra.


anyukám tipikus példa erre, emlékszem, tíz éves lehettem, és vadászott nekem helyet a buszon, én meg alighogy leültem, átadtam a helyet egy terhessége végefelé járó cigányasszonynak. nagyon kikaptam érte otthon.

pedig ez alapvető emberiesség.


az orszagban pl nem a gyedet kéne megvonni a kismamáktól, és befagyasztani a családi pótlékot, hanem azt csinálni, mint az északi országokban, hogy 50 ezer forintos bírság a szemetelőknek, és kőkeményen behajtani.


nagyon szép ez az ország, de nemcsak a politikusok teszik tönkre, hanem maguk a lakosok is :(


és sajnos a rosszindulatot, a keserűséget, nagyon nehezen lehet kiirtani az emberekből.

2009. ápr. 3. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
Igen, a büntetésekből befolyó pénzeket közdolgokra lehetne fordítani,(gyes, gyed,családi,szocpol, támogatások, persze azoknak, akik meg is érdemlik, és dolgozni is akarnak, stb.) ha már az a rengeteg milliárd forint valahogyan, valahova eltűnt és eltűnik az adónkból....
2009. ápr. 3. 10:59
 8/11 anonim ***** válasza:
Az a tapasztalatom, hogy az a gyerek, aki nem azt látja otthon, hogy a szülei köpködnek és szemetelnek (vagy ezt megengedik nekik), azoknál ez nem gond. Tehát a szülőnél van itt a probléma. Nálunk sosem volt ilyen gond, mert a szüleim nem ilyenek voltak és soha nem engedték volna meg, hogy köpködjek, romboljak, szemeteljek. Viszont sok szülő azzal nem foglalkozik, hogy a gyereke mit tesz, nem nevelnek semmit, mert úgy gondolják, hogy az iskolában a tanítók és tanárok dolga a nevelés. Részben igen, de nem 100%-ban. Ezt sok szülő nem fogja fel. Azt gondolom, hogy az iskolának részben van felelőssége, a szülő, szülő és otthoni nevelés nélkül az iskolai nevelés sem sokat ér. Azt csinálja a gyerek, amit otthon lát. Ha meg azt látja, hogy mindent engednek, akkor mindent természetesnek vesz és csinálni fogja. Bizonyos kor után ezt már ki sem lehet nevelni belőlük, mert az otthoni minta az etalon...nem pedig, amit az iskolában látnak. A lusta, gondatlan szülőknek szintén lusta, gondatlan és igénytelen gyerekeik lesznek nagy átlagban.
2009. ápr. 3. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Tettenérés esetén súlyos bírsággal. Úgy hallottam, hogy Dombóváron pl. 30.000.- Ft-ba kerül, ha rajtakapnak, hogy a csikket eldobja valaki az utcán.
2009. ápr. 3. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

Én megcáfolnám, hogy csakis a szülő a hibás a "lazaságokért"...

Sajnos nem.

Egy bizonyos korban ( pubertás ) szabályosan cikinek számít a fiataloknak egymás között, ha legalább az egyiket nem művelik ( sajna, általában mind a hármat szokták ), mert csak az számít nagyfiúnak, illetve belevaló csajnak, aki meg meri tenni, illetőleg beáll a sorba és lázad mindenféle figyelmeztetés, kötöttség, meg egyáltalán minden ellen.

És a példamutató szülő lehet, hogy életében nem dobott el egy db cigicsikket vagy flakont soha, mégis azt veszi észre, hogy csemetéje akármerre megy "trágyázik" maga után / körül...

2009. ápr. 4. 02:25
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!