Miért kell toleránsnak lenni a deviáns-; illetve tudatlan, buta emberekkel szemben?

válasza:

válasza:Mert ha valaki egy gyökér, nekünk nem kell azzá válnunk.
Egy goethe-i idézet jut eszembe:
"Ellent ne mondj! Csak mind halálig
Hallgass, ha bolond prédikál.
Tudós is tudatlanná válik,
Ha tudatlannal szóba áll."
Kapcsolódó kérdések:
Többször megfogalmazódott bennem ez a kérdés az életem során, mivel annak ellenére, hogy mindig eminens tanuló és pedáns, szorgalmas, munkájára sokat adó dolgozó voltam, mindig akadt egy-két olyan ember (tanár, munkatárs, orvos vagy valamilyen alkalmazott, akivel...
Aki emlékszik a 80-as években levő hangulatra, és a kedvesebb, közvetlenebb, nyugodtabb életvitelre. Arra gondolok, és hogy mennyire droid, agresszív, érzéketlen és rosszindulatú emberrel lehet találkozni a mai életben. Mit akarnak ezek? Vagy milyen "módban" vannak?
Emberekkel miért érzem magam kellemetlenül? és miért vagyok nagyon féltékeny nagyon zavar!
Elég kívülálló a zenei ízlésem, ami azzal a hátránnyal jár, hogy kevesen ismerik, az én ízlésem pedig szinte gyökeresen eltér más emberekétől. És ugye egy ismerettségben előbb utóbb feljön a zene. Általában pop-szarokkal, és kőmetál-szarokkal traktálnak, amik nekem...
2 hét múlva leszek egyetemista, de már előre félek, hogy kuka leszek, mert soha nem voltam egy szószátyár. Ráadásul kihagytam egy évet is, így még jobban "antiszociálódtam". A beiratkozással egybekövetve lesz valami gólyanap, miről beszélgethetnék majd a többiekkel?...
Elsősorban arra lennék kiváncsi, mi határozza azt meg, hogy ha összekerül egy csoport, valaki iránt jobban érdeklődnek, átveszi valaki úgymond az irányítást, ő beszél többet stb stb. Lehet egy hangosabb ember is csendesebb lesz egy másik társaságban, míg egy csendesebb...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!