Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztényként elfogadhatja-e...

Keresztényként elfogadhatja-e valaki a 19. századi proféta (?) "Jakob Lorber" (Lorber Jakab) általi újrakinyilatkoztatást?

Figyelt kérdés

[link]


Magyarul nem sok életrajzi adatot találtam, a magyarul megjelent könyvei leírásában van valamennyi:

[link]2020. máj. 25. 11:32
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
43%
Nem
2020. máj. 25. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, tényleg kisegítettél :) Hihetetlen, hogy ha nem írjuk oda minden kérdés elé szájbarágósan, hogy ha már valaki válaszol, az fejtse is ki a véleményét, akkor ilyen troll paraszt válaszok érkeznek. Legyél boldog magaddal.
2020. máj. 25. 12:49
 3/14 Titus Pullo ***** válasza:
91%

Valószínűleg felekezettől függ. Az I. vatikáni zsinat pl. tiltólistára helyezte, már amennyiben jelentwtt még valamit az egyházi tiltólista akkor vagy akár most.


A kultúránkban nagyon túlhangsúlyozódik a tényszerű igazság kérdése. De ha nem a kinyilatkoztatás tekintélyét kölcsönzöd egy ilyen műnek, attól még lehet, hogy van benne igazság.


Én például azt gondolom, hogy ha Milton az Elveszett Paradicsomot az első századokban írta volna meg, még az is lehet, hogy kanonizálták volna, ésma a Biblia része volna.

2020. máj. 25. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a meglátásaidat!


Az egyik, amire kíváncsi lettem volna, az éppen az egyházi (vagy valamelyik egyházi) álláspont, de erről magyarul nem találtam szinte semmit.

2020. máj. 25. 13:00
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Elnézésedet kérem. Nem szerettem volna paraszt lenni. mindössze rövid határozott választ gondoltam, A Troll kifejezés pedig nem tudom mi, de utána nézek, szerintem az sem vagyok.
2020. máj. 25. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Utána néztem. Nem volt szándékomban provokálni, ingerelni senkit, Téged sem.


Hogy miért nem elfogadható az Általad emlitett személy?

Mert az irások alapján nem felel meg azoknak a Kritériumoknak, amik a keresztény életet élőkre vonatkozik.

2020. máj. 25. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
7%

A Keresztény Egyházak alapvetően elvetik(nem foglalkoznak vele), már eleve az egy tévedés, hogy "új kinyilatkoztatás". Nincs új kinyilatkoztatás, egy volt, az amit Jézus nyilatkoztatott ki.

Azt kellene megértened, hogy Jézus a földre leszületett Isten volt, aki ezért tévedhetetlen, ezért nem kell és nem is lehet már új vagy másik kinyilatkoztatás. Jézus tanítást sem lehet valamelyik ó-szövetségi próféta szerint értelmezni, agy Pál apostol szerint értelmezni, mert ezek még ha nagy emberek voltak is, de az értelmezésbe "belevitték önmagukat is". Jézust csak Jézus tanítása (Evangéliumok) szerint lehet értelmezni, és a prófétákat is ezért Jézus szerint helyes értelmezni, és nem pedig fordítva.


Jézusnak a tanítása és beszédei a négy Evangéliumban megtalálható, és minden ami ezzel egyezik az ok. a keresztények számára, ami pedig nem (Lorber-nél sok ilyen van) az nem ok. a keresztények számára."A Szentírásban rangsorolni kell! Csak azokban a sorokban él a Szentlélek lángja, amelyek hozzáigazíthatók az evangéliumaimhoz! A keresztények közötti meg nem értés egyik legsúlyosabb forrása az, hogy nem evangéliumaimhoz igazítjátok a Biblia többi részét, hanem azonos szintűnek tartjátok minden sorát. Pedig könnyen beláthatnátok, hogy így a Bibliából mindent ki lehet olvasni, és az ellenkezőjét is! Tehát érdemben használhatatlan! Arra kérlek benneteket, hogy az evangéliumaimat olvassátok nagy buzgósággal, és a Szentírás többi részével csak annyiban foglalkozzatok, amennyiben össze tudjátok egyezteti evangéliumaimmal." (Jézus/A Hang: 21/2092)"Az említett személyek tehát építő szándékkal mondták és írták, amit mondtak és írtak. De csupán ennyi bennük a pozitívum. Nekik nem volt akkora lehetőségük eredeti tanításom mérlegére tenni a kapott sugallatokat, mint nektek van.


Gyermekségem története nem azért nem került be a szent iratok közé, mert nem volt közismert, hanem azért, mert túlburjánzottan volt közismert. Vagyis, a jámbor szeretet annyi legendás elemet vitt bele, hogy szinte nem lehetett kihámozni már belőle a történeti igazságot. Ami belekerült, az is ma már komolyan megkérdőjelezett, de nem mernek hozzányúlni, mert főleg a gyermeki lélek formálását nagyon jól szolgálják mind a napkeleti bölcsek, mind a Heródesi gyermekgyilkosságok történetei. De be kell látnotok, hogy ezek a történetek a felnőttek tudatára semmi átalakító erővel nem tudtak hatni mind a mai napig sem. Tehát nem tűnnek alkalmasnak a szeretet növekedésére úgy, hogy elmélyülést okoznának az igazság megismerése irányában.


A fent említett személyek tehát olyasmiket kaptak sugallatokban, amelyek simogatóan szépek, s ahol nem történetet olvasol, ott nagyon okos gondolatokat találsz, melyek igaznak tűnnek. De akár simogató, akár igaznak tűnő bármelyik, nem szabad rájuk alapozni. Rám kell alapozni, s amennyiben lehet a Rám-alapozottságot értelmesen alátámasztani, annyiban jó mindkettőt felhasználni. De csak annyiban. "

Jézus; A HANG - könyv 219

2020. máj. 25. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 A kérdező kommentje:

5/6. válaszoló.


Elnézésedet kérem, és köszönöm hogy kifejtetted a válaszod. Gyakran látni itt az oldalon, hogy - talán frusztráció levezetéseképp, vagy szimplán bunkóságból - odahajítanak némely kérdésre egyszavas válaszokat, noha nem is érdekli őket a kérdés. Azt hittem, a te válaszod is valami ilyesmi forrásból jött.


7. válaszoló


Neked is köszönöm, és alapvetően azonosulni tudnék a gondolatokkal, amiket idézel, de kicsit önellentmondásosnak érzem, hogy a Hang-könyveket hitelesnek fogadod el, Lorbert pedig nem. (Ezzel nem Lorber mellett érveltem, nem olvastam a műveit eddig).

Sok helyen látom a válaszaid (vagy több felhasználó hivatkozik ezekre a kötetekre itt), de nem tudom, mi alapján tartod megbízhatónak? Elismerem, vannak benne bölcs gondolatok, de ilyen részeknél azért felhúzza az ember a szemöldökét:


"Sok kérdésednek egyetlen gyökere van. Ajánlanék neked egy könyvet, mely jelenleg 240.- Ft-ba kerül, és e sorok írójánál megrendelheted. Címe ez: merre menjek?" (4. kötet/82)

[link]


Más kötetben meg olyanok hangzanak el a "hang"-tól, hogy XY könyv elhunyt szerzőjével is felveheti a kapcsolatot a szerző, konkrétan mintha a telefonkagylót adná át neki...


Őszintén kérdezem, mert kapcsolódik részben a kérdéshez, hogy Te például mi alapján tartod hitelesnek a Dombi Ferenc atya által írott hang-köteteket? Elhiszem, hogy bölcs és jószándékú pap lehetett, de hogy amiket lejegyzett, isteni ihletésű írások lennének...

2020. máj. 25. 15:50
 9/14 anonim ***** válasza:
38%

"Őszintén kérdezem, mert kapcsolódik részben a kérdéshez, hogy Te például mi alapján tartod hitelesnek a Dombi Ferenc atya által írott hang-köteteket?"Azért tartom hitelesnek, mert A HANG - könyvek az Evangéliumokkal szinkronban vannak!

Lorber amit tanított az viszont nincs szinkronban az Evangéliumokkal, ahogyan azt már kifejtettem a 7. válaszomban. :)

2020. máj. 25. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 A kérdező kommentje:
Az egy jó szempont, de félrevezető is. Hiszen egy pap írta, aki feltehetőleg azért ismerte a Bibliát, nem hiszem, hogy nehezére esett azokkal egybecsengő gondolatokat megfogalmazni. Érted a problémám? Ha én tegyük fel, ismerem A.) könyv tartalmát, és azzal egybecsengő tartalmú szöveget írok - legyen B.) könyv -, abból még nem következik, hogy az A.) és B.) könyvben megfogalmazott gondolatok ugyanattól a szerzőtől származnak (jelen esetben, ha jól tudom, a Hang könyv azzal az állítással lép fel, hogy Jézus szavait továbbítja).
2020. máj. 25. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!