Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Fejezzem be az eddigi életemet?

Fejezzem be az eddigi életemet?

Figyelt kérdés
Tiszteletem mindenkinek! Én római katolikus vallású vagyok, hallom pár gyülekezetes, Adventista ismerősömtől hogy fejezzem be az eddigi életem, (bulit, szórakozást, csajozást) és térjek meg mert hamarosan Isten meg ítéli a világot. És aki nem tér meg a pokolba fog jutni. Kevés idő van hátra mondták időben döntsek...... alapból meg vagyok keresztelve voltam első áldozó, nincs káros szendvedélyem(alkhol, drog, dohányzás) tisztelem embertársaim, de nem hiszem hogy ha kicsit bulizok, jól érzem magam olyan nagy bűn lenne... várom a válaszokat.... tisztelettel.
nov. 19. 04:04
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
23%
Bizony,itt vala az itéletnap.
nov. 19. 04:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 A kérdező kommentje:
1-és én úgy gondolom emberek vagyunk egyszer élünk élni kell az életünket... senki se tudja pontosan mi van oda át...
nov. 19. 04:13
 3/15 anonim ***** válasza:
14%

Jézus a vizet borrá változtatta.... Ez mi ha nem bizonyíték, hogy örömét leli a partizásban?

Persze mértékkel.

nov. 19. 05:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
12%

Na jó, DE HÁNY ÉVES VAGY JELENLEG?


Szerintem a húszas évek első felében még elnézhető a "léha" szórakozás - később már TÉNYLEG ÉRDEMES KICSIT JOBBAN MEGKOMOLYODNI és a családalapításon/az ahhoz vezető útszakaszokon elgondolkodni...


Ui: később is lehet "szórakozgatni" - még a középkorú, sőt akár az idősebbek is szeretnek lazulni - de MÁR KEVÉSBÉ FELELŐTLENÜL!

nov. 19. 06:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
12%

Hát nézd, én lehúztam az adventista egyházban pár évet, szóval valószínűleg jobban tudom, hogy mit akart az adventista ismerősöd mondani, mint te magad. Talán ki is akart téríteni téged a vallásodból, hiszen hitük szerint a Katolikus Egyház maga a fenevad. Ők egyébként nem hisznek az örökké égő pokolban, szerintük Isten a végén majd megégeti a gonosz embereket, akik aztán megsemmisülnek a tűzben. Annyit még megemlítek, hogy végidőváró kijelentéseiket a bibliai próféciák önkényes értelmezéséből merítik, ami vitatható.


Na, de rátérve a te helyzetedre: te tudod, hogy mi a jó neked. Az égvilágon semmi rossz nincs a csajozásban, bulizásban, csak arról van szó, hogy ez nem egyeztethető össze a kereszténység konzervatív álláspontjával. A baj ott van - és ez nagyon nagy baj! - hogy a kereszténység azt hiszi, hogy mindenkinek az a jó, mint neki. Erkölcsi kijelentéseket tesznek egzakt módon, anélkül, hogy igazolnák azt, hogy a kijelentéseik magasabb rendűek. Nem akarok vitát, de teológiai ismertekkel a hátam mögött azt mondom, hogy jelenleg a kereszténység csak egy hit, ami vagy igaz, vagy nem. Hogy melyik válasz a valószínűbb, abba most nem mennék bele.


A lényeg, amit mondani akarok neked: ne azért tegyél dolgokat, mert mások ráderőltetik, hanem azért, mert te is akarod.


"Boldog, aki nem ítéli el önmagát azzal, amit helyesnek tart." (Róm 14,22)

nov. 19. 07:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:

#4


Szerintem ne te mondd meg, hogy mikor kell gondolkodni a családot alapítani, és mikor nem.

nov. 19. 07:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
26%

"Fejezzem be az eddigi életemet?"

Adventisták helyett inkább olvasd el a Bibliát, abban is benne van, hogy hogyan kell hitben élni


"alapból meg vagyok keresztelve voltam első áldozó, nincs káros szendvedélyem(alkhol, drog, dohányzás) tisztelem embertársaim, de nem hiszem hogy ha kicsit bulizok, jól érzem magam olyan nagy bűn lenne..."

Semmi sem számít, csak a hit által működő szeretet Jézusban. Ennek nézz utána, hogy ez mit jelent viselkedésben és egyéb cselekedetben.

Pl: hiába nem cigizel, senkit nem érdekel. Etesd a szegényeket, adj a rászorulóknak hitből. Ez számít


"A lényeg, amit mondani akarok neked: ne azért tegyél dolgokat, mert mások ráderőltetik, hanem azért, mert te is akarod.


"Boldog, aki nem ítéli el önmagát azzal, amit helyesnek tart." (Róm 14,22)"


Ez az ige nem arról szól, hogy a rossz cselekedeteinket igazoljuk ezzel a kiragadott igével. Számít a szövegkörnyezet és az egész Római levél is.


Pl. pár fejezettel korábban Pál világosan leírja, hogy a szabadságunk Krisztusban ne legyen ürügy a bűnös testünk kiszolgálására és egyéb bűnökre. Ráadásul az ige szövegkörnyezete az étkezési szokásokról beszél, arra írta Pál a 14.22 is, nem pedig általános, hibás önigazolási lehetőségként.

nov. 19. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:

"Ez az ige nem arról szól, hogy a rossz cselekedeteinket igazoljuk ezzel a kiragadott igével"


Ez az ige az én értelmezesemben arról is szól, hogy a kereszténység bűntudatkeltő propagandája teljesen felesleges, és káros. Kevés ember van manapság aki a kereszténységgel mindenben egyetért, sokan csak azért lesznek keresztények, mert félnek az isteni ítelettől.

nov. 19. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 KZitus ***** válasza:
0%

Szia

Miért fejeznéd be? mert mások mondják? Akkor soha nem fogod megtenni! De ha megtudod mit mond Isten erről:"(bulit, szórakozást, csajozást)", és miért mondja, akkor talán arra indít az elméd és a szíved, hogy változtass.

Valamikor azt mondta a zsidó népének:"Mondd meg nekik: »’Nem gyönyörködöm a gonosz halálában, hanem inkább abban, ha változtat a viselkedésén, és életben marad. Olyan biztos ez, mint hogy én élek! Térjetek meg, és hagyjatok fel gonosz viselkedésetekkel! Hisz miért halnátok meg, ó, Izrael népe?’ – ez a legfőbb Úr, Jehova kijelentése.« Ezékiel 33:11

Ahhoz, hogy felhagyjanak a "gonoszsággal", tudniuk kellett az izraelitáknak, mit tekint Isten annak.

Bár mi nem vagyunk a mózesi törvény alatt az alapelv ugyan az,hiszen nekünk is szól a :„Térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan a Jézus Krisztusnak nevében a bűnöknek bocsánatjára” Cselekedetek 2:38.

Tehát, ha tenni akarsz valamit magadért, azt saját meggyőződésedből kellene tenned, nem mások elképzelése szerint. Akár büntetés, akár jutalom Istentől jön a Te döntésed alapján. Gondolj a vízözönre! Hányan hitték el akkor? már akkor is igaz volt: „a mit vet az ember, azt aratándja is. Mert a ki vet az ő testének, a testből arat veszedelmet; a ki pedig vet a léleknek, a lélekből arat örök életet” Galátzia 6:7, 8.

Szóval jól meg kell gondolni :-)

nov. 19. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
0%

a 7-es válaszoló jól irta: a Biblia a mérvadó.

Vagy is ha valaki megakar győzni, akkor a Bibliában leirtakat kell használnia érvelésként.


A keresztény élet Isten szava alapján nem csak arról szól, hogy "jó ember" valaki vagy sem.Hogy ki a 'jó", azt Isten határozza, vagy határozta meg.

A Tettek hangosabban beszélnek a szavaknál.

Ezeknek a tetteknek pedig összhangban kell lennie, az irottakkal.


A kérdés, hogy Isten vajon minden "vallást" elfogad?

Mit mond erről a Teremtő:(Máté 7:21) 21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem, hogy »Uram, Uram«, hanem csak az, aki cselekszi égi Atyám akaratát.


Sokan jönnek Jézus és Isten nevében, és bizonyos tettekre hivatkoznak. Jézus azonban nem foagdja el ezeket, ha nics összhangban az Atya akaratával.

(Máté 7:22, 23) 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, hát nem a te nevedben prófétáltunk, űztünk ki démonokat és tettünk sok csodát?« 23 De én akkor ezt mondom nekik: »Semmi közöm hozzátok! Távozzatok tőlem, ti törvényszegők!«

nov. 19. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!