Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van szükség az egész...

Miért van szükség az egész szűznemzés sztorira? Isten miért nem teremtette Jézust, úgy mint Ádámot ide a Földre akár csecsemő formájában?

Figyelt kérdés
Tudom megosztó lesz a kérdés, de engem komolyan érdekel, hogy erre mi a válasz.

febr. 14. 07:57
1 2 3 4 5
 1/45 Konstant ***** válasza:
44%

A hitetlenek azért hitetlenek, mert nem hisznek, illetve nem akarnak hinni. Ha csak teremtette volna Isten akkor aki nem látta a teremtés pillanatát nem hinné, hogy isteni teremtmény lenne.


Azt viszont hosszú ideig ellenőrizni tudták, hogy szűz maradt-e Mária születés után is. (katolikusok vallják szűz maradt a szülés után is.)


Ami embernek lehetetlen, észszerütlen, felfoghatatlan, az Istennek lehetséges.

febr. 14. 08:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/45 A kérdező kommentje:
Szóval rendszeresn ellenőrízték, hogy Mária szűz-e? Ugye ezt te sem gondolod komolyan? Ki ellenőrizte? Egyébként nagyon jó a válsz, valami ilyesmire számítottam. Várom a továbbiakat.
febr. 14. 08:36
 3/45 anonim ***** válasza:
40%

Nagyon jó kérdés.

Több oka is volt ennek Kedves Kérdező.

Az egyik az, hogy a teremtést a hetedik napon lezárta, és nem kezd új teremtésbe semmilyen időben és módon. Ezért van az is, hogy nem pusztította el Ádámékat sem, hanem a szándéka miatt megengedte, hogy utódai szülessenek.

Az Ő életükre vonatkozóan hozta azt az elrendezést, hogy ne maradjon Ádám tette örökké az utódok öröksége, vagy is a bűnre való hajlam, és a halál feloldásra kerüljön.

A másik ok, a Szeretetének legnagyobb kifejezését mutatta be az emberek iránt A fiával együtt, hogy Önként vállalták ezt az áldozatot. Más megoldást jogilag nem lehetett volna hozni, hogy az emberek megmentése, ne legyen számunkra magától értetődő, vagy is Isten nem lett volna köteles erről gondoskodni. DE megtette, mert szereti a Teremtményeit, a fiával együtt, akiről azt írja a Biblia, hogy az emberekben örömét lelte, mikor részt vett a Teremtésükben.

HA Isten csecsemőt hoz létre, azt tanítania kellett volna, mikor mit mondjon az embereknek, és mit kell tennie. Ezt mikor tette volna meg? Az idő rövidsége miatt, nem volt kivitelezhető ez a módszer.

Ezért a Fia, aki ott volt mellette felkészült rá, és megtanulta, mit közvetítsen Isten nevében. Alapos oktatásban részesült.

Az írások alapján így a próféciának ez a része is úgy történt, ahogy előre eltervezte Isten, és Tájékoztatta az embereket.

Csak hálát tudok érezni, és köszönetet mondani ezért a hatalmas megoldásért, ki tudja Közülünk, hányan tették volna ezt meg?

febr. 14. 08:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/45 A kérdező kommentje:
A válszodnak azt a részét, el tudom fogadni, hogy lezárta a teremtést a 7. napon és nem akart többet teremteni. (Bár ehhez el kell fogadni a teremtés történetet, ami egyértelműen nem igaz) Az viszont, hogy ha megteremti tanulnia kell, előtte ugyanúgy tanulhatott volna Isten oldalán, ugyanúgy teremhetett volna Mária karjaiban újszülöttként. Mit nyert Isten, Jézus a szűznemzéssel? Valójában nem volt rá szükség. A célját betölthette volna anélkül is.
febr. 14. 08:47
Kvizlabirintus.hu Kérdések, felfedezés, stratégia
 5/45 anonim ***** válasza:
21%

Mária szüzességét, ki és miért kellett volna ellenőrizni? Isten nem állított mellé erénycsőszt. Van hatalma ellenőrizni ezeket az eseményeket, és Mária kiválasztásánál is látta, tudta, hogy jó kezekben lesz a gyermek. Bebizonyították a Tetteikkel, hogy Isten erkölcsi elve alapján élnek, rendszeresek az imádatban, ami bizonyította az Istenhez való ragaszkodásukat, és hűségüket. Isten tudta, hogy az. Mária érintetlensége pedig addig volt fontos, amíg a Messiási király megnem fogan és megszületik, hogy szentnek nevezhető legyen Jézus.

A Szent kifejezés jelentése: különleges Isteni célra kiválasztott, elkülönített.

Mária egy különleges feladatot kapott, mint az írásokban bárki más, és a fia sem mondott olyat, hogy az Anyuka piedesztára lesz emelve.

febr. 14. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/45 anonim ***** válasza:
32%
A Biblia a szűz foganásáról beszél. Örök szűz anyaistenről nem beszél, az a pogány vallások sajátja inkább. Jézus megszülésekor anyja, Mirjám nyilvánvalóan elvesztette a fizikai szüzességét. A férjével a szülés után rendszeresen házaséletet éltek, továbbá több gyermeket is szült a férjének Jézus anyja, Mária, ezért az örök szüzesség dogmája városi legenda, vallásos kamu, későbbi hamiskás-gyanús tanítása a kereszténység egyik irányzatának.
febr. 14. 08:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/45 anonim ***** válasza:
21%

Értem. Nos ha Isten alkotásait nem neki tulajdonítod, akkor itt már ezért bukik nálad az esemény. Ezért nem is érted meg ennek a jelentőségét sem.

Köszönöm, hogy beszélhettünk.

febr. 14. 08:55
Hasznos számodra ez a válasz?
Gambe Slim
 8/45 A kérdező kommentje:
Ok, értem. De még mindig nem világos mit nyert Isten a szűznemzés sztorival a teremtéssel ellentétben. Mária szüzen megkapja Jézust a kezébe újszülöttként. Így ebben az esetben számomra hihetőbb lenne a sztori. Miért is? Mert így olyan, mintha bele akarnánk magyarázni valamit.
febr. 14. 08:57
 9/45 anonim ***** válasza:
54%

Vidiripi


Azért mert Jézusnak Dávid király családjából kellett származnia!

- Mária a szülés után nem maradt szűz, a Biblia világosan leírja hogy Jézusnak voltak testvérei is!

febr. 14. 08:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/45 anonim ***** válasza:
27%

Ugyanolyan hamis tanítás az örök szüzesség, mint a búcsúcédula.

Vagy mint amennyire hamis a cölibátus szenteskedő leple alatt a papok gazdag nemi élete.

febr. 14. 08:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!