Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztény ágazaton belül...

Keresztény ágazaton belül ezen a hozzá állás szerint hova tartozhatok?

Figyelt kérdés
Egesz csaladom római katolikus. Azonban én utálom a bálványokat, mondta Isten ne csinálj faragott kepeket. Meg a Mária imádat is hamis,, meg azok a vallasi parancsok hogy hushagyo kedd, hamvasztó szerda benne sincs a bibliaban.... szamomra a biblia az egyetlen egy útmutató ISTEN IGEJE , Istentől valo írás , üzenet. Nem pedig az hogy a papok ki találnak vallasi liturgiakat..... Szoval nem szeretem a bálványokat.... fontosnak tartom a be merítést. Isten IGEJE szerinti eletmodot....
febr. 23. 16:34
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
63%
Félő, hogy egy újabb trollkérdés.
febr. 23. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
61%

Csak halkan jegyzem meg, hogy ez a neoprotestáns felfogás teljesen távol állt az ősi kereszténységtől. Soha nem volt a Biblia hivatkozási alap, hanem egyházi hagyomány része volt.


A liturgiával meg nem tudom mi bajod. Vannak olyan liturgiák, amik az apostolok korából maradtak fent, ezeket a keleti kereszténységben gyakorolják ma is.


A neoprotestánsoknak is megvannak a maguk liturgiái, pl. fetrengés, vergődés a földön (pünkösdisták), vagy kimaradás az Eucharistiából, pár tagot leszámítva (Jehova tanúi).


Szóval neoprotestáns vagy a felfogásod alapján.

febr. 23. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
61%

Még valami: ha nem is neoprotestáns vagy, akkor maximum protestáns, bár ez a fajta antikatolikus hozzáállás inkább pünkösdistákra, az adventistákra vagy a Jehova tanúira - vagyis a neoprotestánsokra jellemző.


Ha nem tetszik a katolikus vallás, nézd meg a történelmi protestáns felekezeteket is, bár végső soron azt hiszel, amit akarsz, és olyan vallást gyakorolsz, amilyet akarsz.

febr. 23. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
A sátánisták közé gondolom.
febr. 23. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
egy újabb tanúsimogató kérdés
febr. 23. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:

Az rendben van, hogy utálod a faragott bálványokat, ezzel nincs is baj. Ez alapján a római katolikus irányzat tagja nem vagy, ebben biztos vagyok.


Ha megmondod, hogy szerinted létezik-e a Jézus által tanított tüzes pokol, ahová a nem igazak lelkei kerülnek a haláluk után, akkor közelebb kerülünk a kérdésed megválaszolásához.


Lukács evangélium 16.fejezet:

"

Vala pedig egy gazdag ember, és öltözik vala bíborba és patyolatba, mindennap dúsan vigadozván:

És vala egy Lázár nevű koldus, ki az ő kapuja elé volt vetve, fekélyekkel tele.

És kíván vala megelégedni a morzsalékokkal, melyek hullanak vala a gazdagnak asztaláról; de az ebek is eljővén, nyalják vala az ő sebeit.

Lőn pedig, hogy meghala a koldus, és viteték az angyaloktól az Ábrahám kebelébe; meghala pedig a gazdag is, és eltemetteték.

És a pokolban felemelé az ő szemeit, kínokban lévén, és látá Ábrahámot távol, és Lázárt annak kebelében.

És ő kiáltván, monda: Atyám Ábrahám! könyörülj rajtam, és bocsásd el Lázárt, hogy mártsa az ő ujjának hegyét vízbe, és hűsítse meg az én nyelvemet; mert gyötrettetem e lángban.

"

febr. 23. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
Ha nem hiszel a Jézus által tanított tüzes pokolban, akkor keresztény nem vagy, hanem egyéb vallású. Ugyanis az idézett rész is Isten Igéje, amely mérőzsinór a keresztények számára!
febr. 23. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
Isten nem hagyja jóvá az ágazatokat. Egy igazság van, mindenkire ugyan az vonatkozik.
febr. 23. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 zubu ***** válasza:

Arról,amit visszataszítónak tartasz abban a vallásban,amit a családod vall,azt magában a bibliában sem találod meg,mert ezek emberi hagyományokon alapulnak.

Maga Jézus is elítélte azokat akik figyelmen kívül hagyták Isten szavát.

A Márk evangéliuma 7:7-9 ezt írja:Hiába imádnak engem, mert a tanításaikat emberek parancsolataira alapozzák.8 Elhagyjátok Isten parancsolatát, és emberek hagyományához ragaszkodtok.”

9 Még ezt is mondta nekik: „Ügyesen figyelmen kívül hagyjátok Isten parancsolatát, hogy megtartsátok a saját hagyományotokat.

Néhányan hogyan reagáltak erre? A Máté 15.fejezetében ez áll:Akkor odamentek hozzá a tanítványok, és ezt kérdezték tőle: „Tudod, hogy a farizeusok megbotránkoztak azon, amit mondtál?” 13 Ő ezt felelte: „Minden növényt, amelyet nem az én égi Atyám ültetett, gyökerestől ki fognak szaggatni. 14 Hagyjátok őket! Vak vezetők. Ha pedig vak vezeti a vakot, mindketten verembe esnek.

Mit vár el tőlünk Isten? Talán azt,hogy vakon higgyünk?

Pál apostol erre buzdít bennünket: Efézus 5:10,11_ Állandóan győződjetek meg arról, hogy mit tart elfogadhatónak az Úr, 11 és ne tegyetek többé olyan dolgokat, amelyek gyümölcstelenek és a sötétséghez tartoznak, hanem inkább leplezzétek le ezeket.

Szerintem Te azon az úton haladsz, ami az igazságkeresés.Beazonosítani sem lehet még, hogy Te melyik keresztény valláshoz állhatsz a legközelebb. Viszont az a legjobb, ha Isten szavát tekinted etalonnak.

Akkor fogod megtalálni az igaz vallást,amit Isten is helyesel, ha van benned alázat,hogy úgy fogadd el Isten tanításait,ahogy az valójában az. Ugyanakkor szellemi éhséget kell érezned.Az is nagyon fontos,hogy becsületes legyél magadhoz.Adódhatnak,olyan elvárások, ami talán lemondással járhat vagy kényelmetlennek tartasz.

Jézus ezzel kapcsolatban ezt mondta: Máté 14:23,24-„Ha valaki szeret engem, megfogadja a szavaimat, és az Atyám szeretni fogja őt. Az Atyámmal elmegyünk hozzá, és együtt fogunk lakni vele. 24 Aki nem szeret engem, nem fogadja meg a szavaimat. A szavaim, amelyeket most hallotok, nem tőlem vannak, hanem az Atyától, aki küldött engem.

Isten a rend Istene,így neki ma is egy népe van.A Titusz 2:14-ezt írja_Jézus önmagát adta értünk, hogy megszabadítson minket mindenfajta törvénytelenségtől, és megtisztítson magának egy népet, amely az ő különleges tulajdona, és amely jótettekben buzgó.

Maga Jézus mondta, hogy senki sem jöhet az Atyához,csak az akit Ő vonz magához a fia által. Tehát imában kérd Istent,Hogy segítsen megtalálnod azt a vallást,amit Ő helyesel.Ő válaszolni fog az imádra ha őszinte vagy.

Zárszóként idézném neked a szentírás szavait: Sofóniás 2:3_keressétek Jehovát, mind, ti föld szelídei,

akik megtartjátok igazságos rendeleteit.

Törekedjetek az igazságosságra, és törekedjetek a szelídségre!

Valószínűleg rejtve lesztek Jehova haragjának napján.

febr. 23. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
20%

Egyetértek azzal, hogy egy igazság van! A Jézus által tanított tüzes pokol létezése is egy ilyen igazság!

Nem Isten akarata, hogy pokol-tagadó hamis vallás jöjjön létre, akik állandóan sírgödröznek, ha a pokolról van szó!

febr. 23. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!