Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy elméleti kérdés:az interne...

Egy elméleti kérdés:az interneten olvastam:ha létezik földönkívüli értelmes élet (ek), ez milyen hatással lesz a kereszténységre? Az ingyen kegyelem Jézus Krisztus által őrájuk is vonatkozik? Náluk is hirdetni kellene az evangéliumot?

Figyelt kérdés

Ahonnan ezt a témát vettem, őszerintük a földönkívüli élet veszélyeztetné a kereszténységet, hiszen akkor oda is el kellene mennie Jézus Krisztusnak, minden egyes értelmes lények által lakott bolygóra, és feláldoznia magát ÚJRA ÉS ÚJRA, hogy megváltsa őket is. Ez a kérdés nem egy "kereszténység elleni támadás", hanem érdekelnének a rájuk adott válaszok!

A választ, ami eddig a legjobban tetszett, a Római levélben találtam meg:"semmilyen más teremtmény nem választhat el Isten szeretetétől". Fenti választ egy lelkész adta. Várom a válaszaitokat!

2011. aug. 8. 21:54
1 2 3 4
 1/39 anonim válasza:
97%
Ha léteznek akkor őket is "isten" teremtette, nemde?
2011. aug. 8. 22:13
 2/39 A kérdező kommentje:

De,igen.

És?

2011. aug. 8. 22:20
 3/39 Vree ***** válasza:
79%
Szerencsére minden földönkívüli lény valószínűleg annyira különbözne tőlünk, hogy nem hiszem hogy komoly teológiai vita tárgyát képezné hogy ők is a mennybe juthatnak-e vagy sem. Becsülni kell őket mint isten teremtményeit és ennyi. Egyébként gondolom az emberi zsenialitás az állatokkal egy szintre sorolná be őket - azt is látom magam előtt hogy azok a géniuszok akik szerint az állatokat csak az ember szórakoztatására és hasznára teremtették, egykettőre megmagyarázzák hogy a földönkívüliek is csak milyen próbatételként szolgálnak az ember számára. A makacs énközpontúságot aligha fogjuk levetkőzni...
2011. aug. 8. 22:22
 4/39 anonim ***** válasza:
69%

Amelyik marslakó nem volt itt amikor kellett volna,

az majd letölti a Youtube-ról...

2011. aug. 8. 22:23
 5/39 anonim ***** válasza:
72%

Ha az idegen lények is keresztények lennének akkor csak bizonyosságot nyerne ha viszont náluk nem ütötte fel ilyesmi a fejét az nem hatna pozitívan a kereszténységre mert ügye elvileg ott is meg kellett volna születnie a megváltónak.

Én amúgy nem vagyok az.

2011. aug. 8. 22:24
 6/39 A kérdező kommentje:

Vree:ez teljesen így van,én is így látom.

De ha tényleg kapcsolatba tudnánk velük lépni,nem tudom,mit szólna hozzá az Egyház...

2011. aug. 8. 22:26
 7/39 A kérdező kommentje:

22.24:

arra lennék kíváncsi,mi lenne a hatása az emberekre/egyházra?

2011. aug. 8. 22:28
 8/39 A kérdező kommentje:

"nem hatna pozitívan a kereszténységre"

egyesek szerint még a kereszténység is megszűnne,mint olyan

mert kész átverés az egész szerintük

2011. aug. 8. 22:32
 9/39 eric_one ***** válasza:
77%

Érdekes hogy keresztények sosem számolnak be földönkívüliekről, mások meg nemi életet is élnek velük :DD

Az egyház pedig mitől rendülne meg? Max jópár képmutató eltünne belőle...

2011. aug. 8. 22:48
 10/39 eric_one ***** válasza:
93%

Egy jó kis film

[link]

2011. aug. 8. 22:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Istenhívők válaszát kérném: miért létezik rossz a világon, ha Isten mindenható és jóságos?

ha isten valóban jóságos, akkor megóvna minket a szenvedéstől szerintem. ha valóban mindenható, képes is legyőzni a gonoszt. mégsem teszi ha mindennek a forrása, benne rejlett a sátán, a gonoszság is. a sátánt nem tudta vagy nem akarta elpusztítani, csak száműzte a...

Szerinted letezik Isten?

Szerintem nincs Stephen Hawking a Discovery Channel musoraban jol elmondta az igazat.

Létezik, hogy valakinek nem járna megbocsátás és figyelem?

Nem járok templomba, ugyanakkor hiszek Istenben. Az lenne a problémám, hogy úgy érzem engem nem szeret. Nem akarok hálátlannak tűnni, de egyszerűen úgy érzem túl sok vagyok neki... önző vagyok, maszturbálok, nem tudom mit kezdjek az életemmel, nem becsülöm meg a kis...

Hogy kell kiszámolni hogy hány darab földönkívüli civilizáció létezik a mi galaxisunkban és hány az univerzumban?

Valahol olvastam hogy matematikusok már egyszer kiszámolták de már nem emlékszem hogy hogyan.

Kedves fórumozók. Miért vagytok annyira biztosak abban, hogy földönkívüli élet nem létezik? Szerintem botorság ilyet gondolni.

Egyes emberek, itt is, a személyes ismerettségi körömben is, váltig állítják, hogy márpedig földönkívüli élet NEM létezik, CSAK mi létezünk. Én nem is értem a gondolkodásukat, megmondom őszintén, mert én ezen sose gondolkodtam el, hogy "mi van ha más nem létezik?" mert...

Létezik olyan földönkívüli, ami kiszívja az agyad?

:D És ha valaki szexelne egy olyannal, mi lenne?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!