Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kié a végítélet, Jahve,...

Kié a végítélet, Jahve, Jézus, vagy mindkettőé?

Figyelt kérdés
A Biblia szerint persze.

2014. máj. 8. 09:07
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Kösz a válaszokat!

Ha Jézus ítél akkor Ő hozzá kell imádkozni,hogy bocsássa meg bűneinket vagy ebben az esetben is Jahve hoz?

2014. máj. 8. 13:12
 12/19 anonim ***** válasza:

Kedves kérdezö:

A 110 zsoltár megjövendölte hogyan is lesz.

Isten a Fiának ezt mondja: Ülj az én jobbomon, míg ellenségeidet zsámolyul vetem a te lábaid alá. A te hatalmad pálcáját kinyújtja az Úr Sionból mondván: Uralkodjál ellenségeid között...Megesküdt az Úr és meg nem másítja: Pap vagy te örökké Melkisédek rendje szerint. Az Úr a te jobbod felöl megrontja az ö haragja napján a királyokat. Itéletet tart a nemzetek között......" Károli

Kedves kérdezö, olvasd el az a jövendölést a saját Bibliádban, és ha egy kicsit elmélkedni fogsz felette, megérted, hogy itt ugye két személyröl van szó.

Jézus Krisztusról és Atyjáról Jehováról szól ez a jövendölés. Jézus királyi hatalmat kap, és érezzük ugyanakkor e jövendölésböl, hogy Atyja akaratát viszi véghez

Katy

2014. máj. 8. 13:16
 13/19 anonim ***** válasza:

Igen kedves kérdezö, még ebben az esetben és Jahvehoz, azaz Jehovához kell imátkozni.

Ez az egy amit nem adott át a Fiának, az imádatot. Maga Jézus Krisztus megmondta, bármit fogtok kérni az Atyától az én nevemben, megadatik nektek /természetesen nem a helytelent/

Katy

2014. máj. 8. 14:00
 14/19 anonim ***** válasza:

Jahve a sivatag gonosz istene, nevezzük sátánnak. Ez jelent meg Mózesnek égő csipkebokor formájában. Addig sikerült kutyulni a Bibliát, hogy sok szerencsétlen már a rosszat imádja. Végítélet pedig nem lesz, az is egy olcsó trükk.

Tehát Jahve nem az 'atyaisten', hanem Jézus ellentéte, az Antikrisztus.

2014. máj. 8. 14:32
 15/19 A kérdező kommentje:

Értem de akkor a Ján.5:22 ben miért írja azt, hogy az ítéletet egészen a Fiúnak adta?

És Schityan te,hogy érted?

2014. máj. 8. 15:53
 16/19 anonim ***** válasza:

Szia !

A Biblia szerint az Atya minden ítélkezés jogkörét Jézusra bízta, amikor ezt elvégzi

teljes rend lesz a világban az már egy másik világkorszak lesz !

1 Kor 15, 24-28

24.Végül a befejezés, amikor Krisztus minden más uralkodót megfoszt a hatalmától: mindenkit, akinek hatalma és ereje van, és véget vet az uralmuknak. Azután átadja az uralkodást az Atya-Istennek.

25.Mert Krisztusnak addig kell uralkodnia, míg az Atya-Isten az összes ellenséget Krisztus uralma alá nem kényszeríti.

26.A Halál lesz az utolsó ellenség, aki erre a sorsra jut.

27.Mert az Írás azt mondja: „Isten mindent az õ lába alá vetett”. Amikor azt mondja, hogy „mindent a lába alá vetett”, ez természetesen azt jelenti, hogy az Atya-Isten kivételével. Hiszen az Atya-Isten maga viszi ezt véghez!

28.Amikor már minden és mindenki Krisztus uralma alatt lesz, akkor maga a Fiú (Jézus Krisztus) is aláveti magát az Atya-Isten uralmának. Igen, az Atya mindent a Fiú uralma alá helyez. Végül pedig maga a Fiú is az Atya uralma alá kerül - így azután az Atya-Isten tökéletesen uralkodni fog minden és mindenki felett.

Üdv: Alex

2014. máj. 8. 18:06
 17/19 A kérdező kommentje:

Értem kedves Alex,nagyon jól értem amit le írtál.

De engem nem az érdekelt,hogy mi lesz majd ha vége mindennek hanem az érdekel,hogy mi lesz amikor elkezdődik a "minden".

Az érdekel,hogy ki előtt fogunk térdelni én,te és mindenki, Jahve előtt vagy Jézus Krisztus előtt?

Ha az ítélet a Fiúé a Biblia szerint akkor hazudna a Biblia? Vagy ellent mond önmagának?

Látom,nagyon jól látom,hogy itt a válaszolók között páran próbálják elkerülni vagy nem akarják kimondani azt ami annyira nyilvánvaló.

Jahve előtt könyörgött majd ítéletkor vagy Jézus előtt?

Egyszerű a kérdés és egyszerű a válasz is....csak ki kell mondani.

Bevallom nem gondoltam,hogy ez ennyire nehéz lesz. :)

Azért nagyon köszönöm a fáradságot. :-)

2014. máj. 8. 19:13
 18/19 mustafa33 ***** válasza:
A nap 12 órából áll, ebből egy harmadrészt törvénymagyarázattal, egy harmadrészt törvénykezésel, egy harmadot pihenésel tölt az Úr. (Sabb.107,2.)
2014. máj. 8. 21:31
 19/19 mustafa33 ***** válasza:

Nemcsak a végitélet Jahveé, Ő minden éven ítélkezik.

Újév napján nemcsak az Izraeliták, hanem a földnek összes népei törvénye elé idéztatnek és az ő újévüknek sorsa, az elmult évnek cselekedeteivel hozatik öszhangba. (Rosch. hasch. 8,2)

2014. máj. 8. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!