Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van az, hogy az erősen...

Miért van az, hogy az erősen vallásos emberek és az "ateisták" folyton egymást képesek támadni?

Figyelt kérdés
Egymás nézeteit, ilyen kérdésekben, mint pl. evolúció/teremtés elm.

2019. máj. 15. 22:11
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
76%

Amíg nem nyomja az arcomba a hitét, teszek rá, hogy az illető mit hisz.

Egy ateista

2019. máj. 15. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/29 anonim ***** válasza:
85%

Amíg nem akarja foggal-körömmel cáfolni a hitemet, nem érdekel, hogy ki miben hisz.

Egy hívő.

2019. máj. 15. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/29 anonim ***** válasza:
Egy kalap alá veszed az ateistákat az antiteista ateistákkal. A vallási fundamentalista és az antiteista ateista ugyan annak az érmének a két oldala. Egyik sem megoldás a másikra, a vallási fundamentalizmusra nem lehet az antiteizmus a megoldás, az antiteizmusra nem lehet a vallási fundamentalizmus a megoldás. Mindkettő dogmásan hisz a saját igazában, annak a lehetőségét hogy talán ő az aki téved még a legcsekélyebb mértékben sem tartja fent egyik sem.
2019. máj. 15. 23:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/29 anonim ***** válasza:
52%

Ha normálisan megnézed az írásokat, akkor látod, hogy 5-10 bigott vallásos vagy kreacionista támadásra esik 1 antiteista támadás.


Ezzel együtt, ha az okok érdekelnek, azt már összeszedték páran. Ez az 5-10 ember is sérült lelkű, meg az az 1 is, akik a támadásokat indítják.

2019. máj. 15. 23:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/29 lilla64 ***** válasza:
Én nem támadok senkit.Mindenkinek szive-joga abban hinni amiben akar.
2019. máj. 16. 04:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/29 anonim ***** válasza:
57%

"erősen vallásos emberek"


Keresztény életet élőnek tartom magam, nem vallásosnak.S Én sem támadok senkit. Jézustól kapott feladatom elmondani az embereknek a helyes Biblia elveket. S ezzel az információval azt kezd amit jónak lát.

2019. máj. 16. 06:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/29 anonim ***** válasza:
100%

Már rég nem vitatkozom senkivel. Le szoktam írni a válaszomat, ha van, egy kérdésre, majd jól beolvas nekem egy rakás ember, ismeretlenül is le vagyok hülyézve, meg tanulatlanozva, tudomásul veszem, hogy ilyenek és tovább lapozok válasz nélkül.


Egy hívő

2019. máj. 16. 07:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/29 anonim ***** válasza:
59%

"Ha normálisan megnézed az írásokat, akkor látod, hogy 5-10 bigott vallásos vagy kreacionista támadásra esik 1 antiteista támadás."


Kérdező, ha megnézed, általában az ateisták kezdenek trollkodi minden kérdésnél. Nem is a kérdésre válaszolnak, hanem a válaszolókba kezdenek belekötni. 5-10 bigott ateista támadásra jut egy-egy hívő "támadás".

Egy hívő nem megy egy ateista fórumra trollkodni, a vallási rovat pedig tele van troll ateistával. Nem a valláskritika rovatról beszélek, hanem a vallásiról. Képtelenek vagyunk bármit nyugodtam megbeszélni, mert sok ateista állandóan ott izgul a vallási kérdéseknél

2019. máj. 16. 09:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/29 anonim ***** válasza:
17%
Mert jó móka! Élőben nem lehet, mert ott verekedéssé fajulhat a dolog. Ott általában játszom a patkányt.
2019. máj. 16. 09:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/29 Pombe ***** válasza:
66%

@Kérdező: "Miért van az, hogy az erősen vallásos emberek és az "ateisták" folyton egymást képesek támadni?"


Akár erősen vallásosak is pont ugyanúgy védik az evolúció elvét (aki érti, és tanulta, hogy hogy miről van szó), mint az ateista. Mert egyszerűen tudják, hogy az van.


A te kérdésed a támadó inkább.


Az evolúció elve egy tudományos téma, és semmi de semmi köze se az ateizmushoz, se a hithez. Pont ugyanannyira nincs köze, mint annak se, hogy jó eredményt ad-e a matematikában a másodfokú egyenlet megoldóképlete, vagy sem.


A vallás egy elvakult rétege (világrésztől függően kisebb, vagy nagyobb emberhányadról van szó) egyszerűen a világunkban tapasztalható természeti szabályszerűségek és törvények létezését nem fogadja el tényként, ha az nem vág egybe a saját maguknak kitalált ideológiájukkal.


Ha pl. a Bibliában az szerepelne, hogy a maguktól keletkező csodaszép és szabályos ásványi kristályok mindegyikét egyenként Isten teremtette, akkor a fanatikusok ugyanolyan hévvel támadnák a magától keletkező kristályt leíró tudományos elméletet, mint ahogy ezt teszik az evolúcióval is.


Aki meg tanulta, tudja, esetleg kutatja is azt hogy a kristályok maguktól hogyan keletkeznek, az érthető módon először kiigazítja a fanatikus áltudományos tagadásaiban rejlő hibákat, majd amikor tapasztalja a hiábavalóságot, akkor vérmérséklettől függően vagy egyre dühösebb lesz, vagy rálegyint az elvakultra.


A vallási fanatizmus nem csak az evolúció elvét támadja részben-egészben, hanem akár a gravitáció elméletét is, hiszen a csillagok pont a gravitáció építő ereje miatt keletkeznek maguktól. A fanatizmus támadja a geológiát is, mert egyesek szerint a Föld 6000 éves... és még töménytelen mennyiségű tudományos elvet támadnak, csak ezek közül nekik az evolúció fáj a legjobban.


Konkrétan az ateizmus nagyon ritkán tesz olyat, hogy magát az istenhitet támadná (bár vannak ilyenek is). Én is kizárólag csak a tudományos eredmények védelmében lépek fel, viszont az ügyben elszántan, de persze így előbb vagy utóbb óhatatlanul előfordul, hogy az érzelmi lendület odáig sodor, hogy a hit azon téziseit - amelyek számomra visszatetszőek, vagy logikátlanok - olykor akár gúnyosan, lerohanóan megkérdőjelezem.


Ha a vallás elvakult képviselői nem támadnák nyíltan az evolúciót, meg a többi tudományos eredményeket, tőlem aztán abban hihetnének, amiben csak akarnak.


A te kérdésed is pont azt sugallja (remélhetőleg nem álnokságból teszed ezt), mintha az evolúció, a gravitáció, a geológia, matematika stb. elméleteit azért találták volna ki, hogy a fanatikus vallási hitet támadják.

2019. máj. 16. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!