Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Valláskritika

A kérdés

A fundamentalisták szerint (pl. tanúk, hitgyüli, adventisták stb) az evolúcióbiológusokat maga a Sátán tévesztette meg?


  aug. 14. 01:30  Privát üzenet  

A válaszok
1 2
Lucifer-666 nevű felhasználó válasza:

Majdnem. Amelyik komolyan gondolja az maga is démon, a többi csak félti a diplomáját és önzésből hazudik.

(meg sok pénzt fizetnek azért, hogy nevek maradjanak fent).A válasz 76%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 57%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/20Időpont aug. 14. 01:39 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Ezt csak azért is kérdezem, mert amikor voltam a felsorolt gyülekezetek egyikében, és elmondtam, hogy elfogadom az evolúciót, azt a választ kaptam, hogy engem az Ördög megtévesztett.


Tehát akkor hogyan is állunk? Az egyetemen azok, akik evolúcióbiológiát hallgatnak, és tudományos (PhD) fokozatot szereznek, mint a Sátán befolyása alatt vannak?# 2/20Időpont aug. 14. 01:45 Privát üzenet
Semmi ilyen lény nem létezik!! Az egész kitaláció, illúzió! Ahogy a gyikemberek is meg az angyalok is mind! Nem létezik!!

A válasz 32%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 25%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/20Időpont aug. 14. 03:04 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"Tehát akkor hogyan is állunk? Az egyetemen azok, akik evolúcióbiológiát hallgatnak, és tudományos (PhD) fokozatot szereznek, mint a Sátán befolyása alatt vannak?"


A csapda ebben az, hogy az emberi bölcsesség, vagy oktatás némelyike, kizárja Isten létezését.

Kérlek figyeld meg maga Isten miként nyilatkozik erről, ami nem azt jelenti, hogy Isten tanulatlannak akarja látni az embereket:

(Róma 1:19–23) . . .ami tudható Istenről, az nyilvánvaló közöttük, mert Isten nyilvánvalóvá tette nekik. 20 Mert az ő láthatatlan tulajdonságai világosan látszanak a világ teremtésétől fogva, mivel az alkotott dolgokból érzékelhetők, igen, az ő örök hatalma és istensége, úgyhogy nincs mentség az ilyeneknek. 21 Mert bár ismerik Istent, nem dicsőítik őt Istenként, és hálát sem adnak neki, hanem úgy érvelnek, mint akik üresfejűek, és érzéketlen szívük elsötétült. 22 Azt állítják ugyan, hogy bölcsek, de bolondok lettek, 23 és a romolhatatlan Isten dicsőségét olyasmire változtatták, mint a romlandó emberek, a madarak, a négylábú teremtmények és a hüllők hasonmása.

Ha valaki egy oktatásban úgy érvel, hogy az Isten nélkül történt, akkor az Oktatása Isten számára, bolondság:

Isten, nem használt evolúciót az élet létrehozásában, és mindenkit tájékoztat, hogy a neme, és fajtája szerint hozta létre ezeket, és nem az egyikből alakult ki a másik.

(1Mózes 1:20, 21) . . .” 21 És Isten megteremtette a maguk neme szerint . . .(1Mózes 1:25) 25 Isten ezután megalkotta a föld vadállatait a nemük szerint, a háziállatokat a nemük szerint, és minden földön csúszó-mászó állatot a maga neme szerint.. . .

ezek után, határozott arról, hogy emberi teremtményei is lesznek:

(1Mózes 1:26, 27) . . .: „Alkossunk embert, aki hasonlít ránk, és olyan, mint mi. Uralkodjon a tenger halain, az ég repdeső teremtményein, a háziállatokon, az egész földön, és minden földön csúszó-mászó állaton.” 27 Isten ezután megteremtette az embert, úgy, hogy az hasonlítson rá, és olyan legyen, mint ő. . . .


isten azért hozta végül az embert létre, hogy a Földet, és a rajta élő más élőlényeket gondozza. És olyan tulajdonságokkal látta el, ami Istenben is megtalálható, az állatokban nem.

Istennel vitatkozók:

(1Korintusz 1:19–21) 19 Mert meg van írva: „Semmivé teszem a bölcsek bölcsességét, és elvetem a műveltek intelligenciáját.” 20 Hol a bölcs? Hol az írástudó? Hol van ebben a világrendszerben az, aki vitázik? Hát nem tette Isten bolondsággá a világ bölcsességét? 21 Mivel a világ a saját bölcsességével nem tudta megismerni Istent, ő bölcsen úgy látta jónak, hogy a hívőket azzal a bolondsággal mentse meg, amelyet hirdetnek.


Istennél ennyit ér az emberi szemszögből nézett intelligencia, és értelem, ami kizárja, semmivé teszi az élet létrehozóját.A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 18%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/20Időpont aug. 14. 07:01 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Nem hiszem, hogy a sátán volt, elég a saját maguk önzése, pénzimádata, vagy épp az az élet, amit pontosan tudják, hogy nem épp biblikus és talán ártó is más számára. Szeretnek úgy élni, ahogy ők akarnak és ez az egész világra érvényes. Ki kellett valamit találni és jól jött egy elmélet, amiben még egymás között sincs egyezés, hisz semmiféle bizonyíték nincs rá, tudományosnak sem mondható, hisz egyáltalán nem figyelhető meg és a köztes fajok mint olyanok csak elméletben léteznek (hát nem fura, hogy még a dinó lágyszövete is megmaradt, de maga az egyes fajok evolúcióáról semmi? És több milliárd különböző fajról beszélünk, hisz állítólag mindegyiknek volt különböző változása.), tehát a tudomány feltételét nem teljesíti.


Kérdező, te miért veted el Isten szavát? Fogadjunk, hogy a testiség miatt köpöd le. Javarészt az az ok.A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 61%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/20Időpont aug. 14. 08:47 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

4-5-nek:


Az evolúcióbiológia nem zárja ki Isten létezését. Ha van Isten, simán teremthetett evolúcióval is.


A teremtéstörténetet meg csak a nagyon primitív hívpk értelmezik szó szerint. A modern bibliatudomány már bizonyította, hogy az elbeszélés nem szó szerint értelmezendő. Csak a tudományt elutasító fent említett fundamentalista keresztény szekták olvassák még mindig történelmi beszámolóként a leírást.


Az "emberi bölcsesség" meg bizonyítva van. Az általad "isteninek" mondott bölcsességet semmi nem támasztja alá, mert nem is az, hanem egy téves értelmezés.# 6/20Időpont aug. 14. 10:08 Privát üzenet
hollófernyiges nevű felhasználó válasza:

"pénzimádata"


Hidd el nekem, aki evolúcióbiológusnak megy, az nem egy anyagias ember.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/20Időpont aug. 14. 10:09 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

A Bibliát emberek írták és még csak nem is azok akik nevével fémjelezve van egy-egy könyv, sőt mielőtt leírták azelőtt évtizedekig, de a legtöbb évszázadokig szájhagyomány útján terjedt. Ezen felül a Bibliát mint Bibliának tervezték, azok akik régebben tanítottak (pl. az ősegyházakban) az akkori hallgatóságnak, az akkori kor kultúrájához illően tették. Ebből fakadt a történeti kritika amikor a Bibliát nem csak valami random sugallat alapján értelmezik, hanem azt próbálják kideríteni, hogy az adott korban mit próbálták üzenni az adott történettel. Ezért vannak ellentmondások a Bibliában és ezért sem szabad dogmatikusan szó szerinti értelmezést használni, viszont sajnos a mai napig ezt kevesen fogják fel hiszen könnyebb mindent a sátánnak és az ember bűnös természetének betudni mint gondolkodni.


A teremtés és a vízözön például pont ilyen, a mítosz stílusjegyeit hordozzák és ebből kifolyólag csak szimbolikusan kell értelmezni őket, ha pedig a tudományos eredményeket is mellé vesszük akkor ezt tényként kell kezelni. Egyre több egyház, egyházi vezetők, teológusok fogadják ezt el, remélhetőleg minél előbb elfogadják a tagok is. Mert a dogmatikus értelmezés alapvető gátja annak, hogy a kereszténység terjedni tudjon a mai világban.


Egyébként igen, sokan a sátánra fogják, én sokáig kiskoromban darwin képére úgy tekintettem mint magára a sátánra (viccet félretéve), mert a pásztorunk egyszer ilyen szövegkörnyezetben tanította, említette. De nekünk anno még a Harry Pottert is gonosz művének tartották, mert, hogy varázslók és boszorkányok vannak benne, és hogy az mennyire okult már. Pont az ilyen dolgok miatt nem járok a mai napig semelyik gyülekezetbe.A válasz 70%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 63%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/20Időpont aug. 14. 12:56 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Szia,


Nem, az adventisták szerint az evolúcióbiológusokat nem maga a Sátán tévesztette meg. Sőt, az evolúció egy létező folyamat, és nagyon sok természeti jelenség kiválóan magyarázható vele. Nekem is van az SZTE-n oktató biológus egyetemi adjunktus barátom, aki adventista, itt meghallgathatod az egyik prédikációját:

[link]


Üdv. PéterA válasz 33%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/20Időpont aug. 14. 15:45 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Ugyan Péter, tudom, hogy értelmezik az evolúciót az adventisták. Nagyon rafinált módon, most már nem szemből támadják. Mivel a kisebb változások a szemünk előtt zajlanak, azt nem tudjátok tagadni, kénytelenek vagytok elfogadni.


De azt már tagadjátok, hogy több millió év alatt egy élőlény annyira megváltozzon, hogy ne is hasonlítson önmagára, ezáltal pedig új faj alakuljon ki. Az adventista mentalitásban Isten a fajokat kiforrottan teremtette, átmenet nélkül.


A darwini evolúciós gondolkodás lényege viszont éppen az, hogy az élővilág fokozatos változásban van. Új fajok keletkeznek, és a régiek kihalnak.# 10/20Időpont aug. 14. 15:59 Privát üzenet
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Szerintetek Magyarországon a kisegyházak követőit (jehovisták, adventisták, hitgyülisek stb) vagy a melegeket ítélik el/kerülik/utálják többen?
Miért nem veszik észre az emberek ha egy szekta tagjai lettek?
Miért is szekta és járnak tévúton az Adventisták?
Adventisták, azt mondjátok, hogy a szombat az egy áldás, és az emberért van. Akkor ez nem ellentmondás a törvénnyel?
Az Adventisták, és a Jehova Tanúi miért számolgatják a világ végét?
Igaz az, hogy az adventisták, ha a családban valaki nem hívő, azokat megverik, vagy más módon sokkolják?

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Valláskritika rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!