Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Milyen KONYHAI spórolási...

Milyen KONYHAI spórolási tippeket tudnátok adni?

Figyelt kérdés

Tudom jól, hogy itt lehet legjobban megfogni a pénzt. Éppen ezért lennék kíváncsi konkrét dolgokra.

Minden érdekel: bevásárlás, sütés-főzés, maradékok hasznosítása, befőzés, stb.



2012. júl. 28. 12:17
 1/5 anonim ***** válasza:
90%

A tutira el nem fogyó főtt ételt tedd műanyag tálba és a normál hűtőből tedd át a fagyasztóba,persze írd rá hogy milyen kaja és egy dátumot sem árt ráírni.

A mosogatáskor célszerű azonnal elmosogatni a friss szennyeződét,illetve előáztatni ha már beszáradt.

Érdemes fedő alatt főzni,mert kevesebb energia kell ekkor.

A Sütő zsír/olaj többször is felhasználható,szűrni kell ezt.

Most hirtelen ennyi jutott eszembe.

2012. júl. 28. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
95%

Elöre készitsd el a heti értendtervet: ha többen vagytok a családban, akkor legyen mindenkinek egy napon olyan, amit kivánna. A terv elkészitésénél vedd figyelembe az aktuális akciós ajánlatokat.


Amit csak lehet, magad készits, ne vegyél félkész vagy kész ételeket. A zacskós dolgok sokkal drágábbak, és nem igazán gyorsabbak, viszont tele vannak mindenféle vegyszerekkel, amikre semmi szükség.


Sokat spórolhatsz, ha a hétre úgy tervezel, hogy részben elöre tudj fözni. (pl. ha pörköltet fözöl, abból lehet pár nap múlva rakott valami, rizseshús, stb)

Csak azt vedd a boltban, ami ehhez szükséges, más ne, mégha olcsó vagy akciós, akkor sem.


Ha marad valami, azt vagy használd fel a következö napokban más ételekhez, vagy egyszemélyes adagokban fagyaszd le. Nálunk bevált - és föként a gyerekeknek nagyot tetszik: havonta egyszer (föként fizetés elötti napokban valamikor) "maradékevés" van, mindenki a lefagyasztottakból választhat, amire éppen kedve van.


Ne dobj ki élelmiszert, a nyers dolgokat is inkább elökésztve fagyaszd le.


Lehetöleg olyasmiket vegyél, aminek szezonja van, mert az olcsóbb.


Ha van lehetöség, akkor piacon, östermelönél vásárolj, mert az legtöbbször olcsóbb, de ha nem, akkor is sokkal frissebb és egészségesebb.


lehetöleg keveset használd a sütöt, amit lehet, a fözölapon készits el, mert a sütö sokkal több áramot/gázat használ.


Ha mégis használod, akkor úgy tervezd, hogy több dolgot is süss (pl. édes süteményt, sós rágcsálnivalót, rakott dolgokat), mert a sütö felmelegitése az elveszett energia, ha már meleg, akkor kevesebb fogy egy valamire vetitve. A maradék meleget használhatod száritásra (füszerek, maradék kenyér morzsának, srb).


Lehetöleg ne vegyél kész italokat, a jegesteát, üditöt olcsóbb otthon késziteni és egészségesebb is. Üdítöként használj házilag eltett szörpöket (egy adagnyiban nincs több cukor, mint a bolti üdítökben, viszont nincs benne festék, tartósitószer), ha elöre bekevered a napi adagot üvegekbe, akkor a gyerekek sem reklamálnak, hogy házi.


Egy héten böven elég 2-3 alkalommal húsételt fözni, a zöldségekböl egészségesebben és olcsóbban lehet jóllakni.

Fözelékekhez elég pár falat hús, elég kevesebbet venni.

Amikor csak lehet, olyan húsételt készits, ahol a hús nem egyben van, mert kevesebb is elég. (Pl. fasirt, pörkölt kiadósabb, mint az egybesült pecsenye).


Ne hússal, hanem a köritéssel lakjatok jól, mert a sok hús eleve nem egészséges.


Keress recepteket, hogy ugyanazokból az alapanyagokból változatosan tudj fözni, úgy nem unja meg annyira a család.


Nap közben ne nassoljon senki, mert rengeteg elfogy, ha mindenki rájár a hütöre.

2012. júl. 28. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
85%

Bevásárláshoz bevásárlólistát kell vinni, hogy ne vegyél meg minden hülyeséget, amit megkívánsz. Ragaszkodni kell a listához. Sosem szabad éhesen menni boltba, még a bútorboltban is mohóbb leszel tőle, hát még az élelmiszerboltban.


A zöldség, tészta, főzelék maradékából mi rakott ételeket szoktunk készíteni. A hús drága, ha kevesebb húsos ételt esztek, olcsóbban kijöttök.

2012. júl. 28. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
80%

Még valami: ha van kuktafazekad, használd! Gyorsabban fő benne az étel, így energiát takarítasz meg. Persze ilyenkor előre meg kell fűszerezni az egész ételt, közben már nem tudsz hozzányúlni. A javasolt főzési időről mi kaptunk egy táblázatot a kuktához, de talán az interneten is érdemes keresgélni, ha nektek nincs.


Gazdaságosabb egyszer nagyobb adagot főzni, mint többször keveset. Mint fent a pörköltes példában: egyszer főzöl pörköltet, abból lehet leves és pörkölt is, de kevesebb energia, mintha külön főzted volna.

2012. júl. 28. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 Alaque válasza:
57%

Főzzél lecsót. Olcsó, finom, egészséges. Én legalábbis el tudnék élni rajta. :D


Igyekezz kevés húst használni. Meg sok fűszert. A hús a legdrágább, megfelelő fűszerekkel pedig még egy vajas kenyeret is finommá lehet tenni.


Mondom ezt 0-közeli konyhai tapasztalattal. De házibuliban pl. minimális pénzből is irdatlan finomakat lehet csinálni sok személyre, ha van valami jóféle fűszer a szekrényben - ez viszont tapasztalat. :)

2012. aug. 9. 02:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!