Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás

A kérdés

Mit gondoltok Tiszaújvárosról? Érdemes oda költözni?

Családalapítás és költözés előtt állunk. Faluból költöztünk nagyvárosba munka miatt, de a feleségem szeretne munkát váltani és mindketten szeretnénk kisvárosba költözni. Először Debrecen környékén nézelődtünk, mert Debrecen az ország második legnagyobb városa, megyeszékhely, stb, biztosnak tűnt, de az már nagyvárosnak számít. Így találtunk a jófogáson Debrecen közeli ( 60 km talán? ) ingatlan hirdetésre, Tiszaújvárosban. Utánanéztem, ott a MOL, a Jabil, illetve elég sok iskola. Viszont úgy gondolom jobb tájékozódni első kézből: ha van olyan aki Tiszaújvárosban él / élt, tudna válaszolni?

Milyen hely Tiszaújváros? Milyenek az óvodák, iskolák, munkalehetőségek? Milyen az város vezetése ( korrupt, szórja a pénzt vagy az országban már egyre kisebb létszámú normális vezetésről van szó )? Milyenek az emberek? Élhető hely?

Azt láttam hogy az ingatlan árak elég magasak ( 6-7-8 millió forinttól indul egy 2 szobás panellakás, de egy újépítésű téglalakásért 15-20 milliót is elkérnek... Ami tetszett hogy van kertesházas övezet, sőt a képek alapján a város fele kertesházakból áll, viszont azoknak az árai még magasabbak, 25 millió környékén indulnak, de 70-ért is volt hirdetve ), de kezdetben úgyis albérletbe költöznénk.
 2018. febr. 14. 23:19  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3

Ne haragudj, de megkérdezhetem, hogy miért a világ végére akartok költözni? Ne vedd sértésnek, több ilyen kérdés volt már, sokan kérdeznek itt ilyet, hogy Szabolcs megye egyik eldugott sarkába érdemes-e beköltözni, jó-e ott. Én nem értem! De tényleg! Még sosem kérdeztem meg, de mindig gondolkodom rajta, és kiakadok.

Tényleg gondolod, hogy ott a Jabil, és az elég? Ott fogtok dolgozni? A Jabilnál állandóan cserélődnek az emberek, állandóan van jelentkezés, tesztírás, jönnek-mennek az emberek, amúgy robotmunka. Ott a MOL? Az mit jelent, van ott egy darab benzinkút, vagy hogy? Ahol kettő ember dolgozik, egy shopos meg egy kutas? Mit akartok ott dolgozni? Miből akartok megélni, vagy rövid távra terveztek? Hogy egy év múlva mentek tovább? Nem értem az ilyen kérdéseket, meg hogy aki ilyen kérdéseket tesz fel, annak mik a tervei, vagy a gondolatai a megélhetésről


Nézd az ingatlanok mindenhol drágák. Mert az ingatlanárak magasan vannak, és lesznek is még egy darabig.

Ha néztétek Debrecent, pont azért találnátok munkát itt, mert nagyváros (idevalósi vagyok), és lakhatnátok pl Hajdúsámsonban. Vagy Szoboszlón, az jobb. Vagy költözhetnétek akkor egyből Szoboszlóra, munkaügyben is, hotelben vannak állások, de a turizmus már régen lehanyatlott.

Vagy Pest környékére. Értem a pénz részét a kérdésnek, az ingatlanárakat, persze. Vagy Győr környékére. Csak nagyváros közelébe menjetek. Munka a nagyvárosban, lakás-ház 20 km-rel odébb falun. És lehetőleg a Dunántúlra. Tiszá-val kezdődő nevű helyre ne nagyon...A válasz 33%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/23Időpont 2018. febr. 15. 00:34 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

1# ott a MOL mint benzinkút, ott a MOL mint régi TVK, a MOL csoport ( MOL és leányvállalatai ) több ezer embernek adnak állást. Mérnöki pozíció, hosszabb távra tervezünk és annyira nem tűnik rossznak.

Oké, Borsod megye de az ország egyik leggazdagabb városa ( vásárló erő alapján a 6. volt tavaly ), mutatók alapján elég jó.

Debrecen környékén nincs annyira ipar ( mármint Debrecenben természetesen van, de Szoboszlón és hasonló városokban ).# 2/23Időpont 2018. febr. 15. 06:09 Privát üzenet
Nem ott lakom, de rendszeresen járok ott. Én simán odaköltöznék. Jó kis strand is van.

A válasz 85%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/23Időpont 2018. febr. 15. 06:48 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

A profession.hu 4 db álláshirdetés jelenik meg Tiszaújvárosban, úgyhogy én azért nem költöznék oda. [link] ,0,28,0,0,3580?cn=

Miskolc viszont 35 km-re van onnan, ott is meg lehetne próbálni az álláskeresést.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/23Időpont 2018. febr. 15. 08:06 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Ha rajongsz a roma közösségekért, mindennapos rendőri jelenlétért, stb. akkor príma választás.

A válasz 21%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 58%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/23Időpont 2018. febr. 15. 09:47 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

5# miért, Tiszaújvárosban annyi cigány él? Az ilyen drága településeken nem szoktak lenni...

# 6/23Időpont 2018. febr. 15. 09:49 Privát üzenet

Abszolút nem nevezhető drága településnek. A párom onnan származik, elég sokat megfordulunk ott. A korosztályának nagy része, illetve a baráti társasága teljes mértékben elvándorolt onnan, nem véletlen.

Mindegyiknek volt munkája, de szinte egyiküknek sem a szakmájukban és nem olyan keresettel, amiből egy jó életszínvonalt biztosíthattak volna maguknak a környéken. Ha jó állásuk is volt, váltani, kimozdulni a helyről lehetetlen, mert nincs más munkahely, ahova mehetne az ember. Ez a legnagyobb baj a kisvárosokkal.

Nekem maga a város sem a szívem csücske. A belváros gyakorlatilag paneldzsungel, bár a parkja szép. Közösségi élet, szórakozási lehetőség szinte nulla.

Akkor már talán inkább Miskolc, bár az sem a lehetőségek tárházásról híres és viszonylag sok a sötétbőrű.

Mi jelenleg Budapest agglomerációjában élünk egy kisebb településen, még is közel mindenhez. Nem érzem veszélyben magam, hiszen tudom, hogyha valamiért megszűnik egy nap az állásom, holnapután lesz másik. Számomra ez a biztonságérzet mindennél fontosabb. Közel a tűzhöz, még is vidéki a hangulat.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 86%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/23Időpont 2018. febr. 15. 10:41 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Elolvastam pro és kontra.

Az általad felsorolt ingatlanárak városi viszonylatban egyáltalán nem magasak, sőt.


Én úgy gondolom, hogy mivel úgyis albérlettel kezdenétek, sok veszítenivalótok nincs, próbáljátok ki egyiket is másikat is és amelyik NEKTEK beválik, otthon érzitek magatokat, azt válasszátok.

Az albérletesdinek az egyetlen jó oldala a mobilitás, ebből kellene most előnyt kovácsolnotok!

Saját tapasztalat alapján döntsetek!A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/23Időpont 2018. febr. 15. 11:02 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Aki sose járt ott, minek ír ide hülyeségeket, hogy cigány település meg ilyenek? Kifejezetten gazdag város, csak szólók csak. A milkós negyedben nemigen vennétek házat.


Én onnan származok, egy nagyon jó kis élhető település, a környező ipari létesítmények nem csekély iparűzési adója miatt nagyon szépen rendbe van tartva a város, még a legutolsó utcácska is térkövezve van.

Viszont munkát találni tényleg csak a helyi üzemekben lehet, vagy esetleg Miskolcon.

A Jabilról annyit, hogy fénykorában több, mint nyolcezer ember dolgozott ott, most csak pár ezer. Ennek az az oka, hogy az ukrán munkaerő olcsóbb lett, és már most hoztak ide ukránokat, illetve azt is rebesgetik, hogy teljesen megszüntetik az itteni termelést, és áttelepülnek Ukrajnába. De még most működnek, de nem tudom, vesznek-e fel embert így.

Illetve felröppent még egy hír, nem tudom, mi igaz belőle, de valami MOL-os beruházást állítólag törökök nyertek, és nem kis létszámú török vendégmunkást akarnak oda vinni. Remélem, ez azért nem így lesz.

No mindegy, jelenlegi formájában jó kis város, iskolák vannak bőven, vásárlás szempontjából is van minden (Tesco, Spar, Lidl stb), az orvosi ellátás se utolsó. És a legtöbb panel ráadásul részt vett a panelprogramos felújításban, szerintem arányaiban Tiszaújvárosban van a legtöbb felújított panel, talán egy-két ház maradt csak ki. A város vezetése nekem nem sokat kavart az életemben, csak annyit láttam, hogy rendezettek a közterek.

Amúgy ha albiba mész, úgy tudom, mostanság azok se túl olcsók arrafelé.A válasz 85%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/23Időpont 2018. febr. 15. 11:06 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

8-as vagyok

Még elmondanám, hogy mi olyan helyen élünk, ahol az előző tulajdonos gyűlölt lakni és jóformán elmenekült (utólag tudtuk meg)

Mi közel 20 éve élünk itt és imádjuk minden percét.

Ezért mondtam, hogy otthonkereséskor kizárólag a saját érzéseitekre hagyatkozzatok, ne mások szubjektív véleményére.

Munka meg mindenütt van. Tiszaújvárosban és Debrecenben is.A válasz 82%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/23Időpont 2018. febr. 15. 11:09 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Ti mit gondoltok arról, aki örököl házat, de hagyja romosodni, tönkremenni az ingatlant?
Mit gondoltok a Tópark projektről?
Mit gondoltok erről? A félelmem, hogy vegyes falazat, ez olyan mint a vályog, óvakodni kell tőle? Inkább téglát nézzünk ebben az árban és azt felújítani? ...
Mit gondoltok, mi a veleményetek?
Mit gondoltok erről a könnyűszerkezetes házról? Érdemes-e megvenni hosszú távra?
3 szintes ház vásárlását tervezzūk.1. szint a garázs, .2-3. szint a lakòtér. Minden szint 45 m2. Mit gondoltok egy ilyen hâzròl? Elsősorban olyanok véleményét...

Kérdések az Otthon rovatbólKérdések az Ingatlan vásárlás, eladás rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!